City Nieuwegein wil de klant ontzorgen

City Nieuwegein wil de klant ontzorgen

Bezoekers aan de binnenstad van Nieuwegein kunnen in 2019 een aantal wijzigingen en verbeteringen rondom het betaald parkeren verwachten. Nieuw is de invoering van een speciaal avondtarief van maximaal vijf euro in alle openbare parkeergarages. Het voordeeltarief in parkeergarage Theater komt te vervallen, de flexibele abonnementen blijven behouden. Ook het parkeren van de fiets blijft gratis. Daarmee wil de gemeente samen met ondernemers en maatschappelijke organisaties het bezoek aan City nog aantrekkelijker maken.

Een avond naar het restaurant, theater of de bioscoop? Met een speciaal avondtarief parkeren bezoekers in de openbare parkeergarages dagelijks tussen 18 uur en 9 uur de volgende dag voor maximaal vijf euro. 

Kentekenherkenning

Snel uitrijden met kentekenherkenning In de parkeergarage Cityplaza is een systeem voor kentekenregistratie geïnstalleerd. Sinds begin 2018 kunnen alle parkeerders (na betaling) comfortabel en snel uitrijden.

Abonnementhouders kunnen overigens ook snel inrijden. De gemeente heeft het protocol kentekenregistratie vastgesteld waarmee de privacy rondom de gegevensverwerking is gegarandeerd.

Fietsparkeren aantrekkelijker

De bewaakte fietsenstallingen in de binnenstad blijven gratis. In de overdekte fietsenstallingen kunnen banden worden opgepompt en de accu van elektrische (brom)fietsen worden opgeladen. Ook wordt in de fietsenstallingen het uitlenen van een rolstoel, rollator of buggy gecontinueerd. Tevens zijn er bagagekluisjes aanwezig.De papieren bonnen maken plaats voor een digitaal scansysteem.

Sinds de verplaatsing van de weekmarkt van parkeerterrein P-West naar het Stadsplein wordt de bewaakte fietsenstalling daar nauwelijks gebruikt. Daarom is deze stalling opgeheven en bij het busstation op de Weerdstede een overkapte fietsenstalling gerealiseerd. Je fiets staat daar droog en veilig als je met het openbaar vervoer reist of gaat winkelen in Cityplaza.

Parkeertarieven

Jaarlijks wijzigt de gemeente de hoogte van de parkeertarieven. Voor 2019 geldt dat het reguliere parkeertarief in de openbare parkeergarages € 2,40 per uur wordt. Het voordeeltarief in parkeergarage Theater komt te vervallen en wordt hetzelfde tarief als de andere parkeergarages. De flexibele abonnementen blijven bestaan. Op straat gelden per parkeerzone verschillende parkeertarieven. Bezoekers van bewoners en bedrijven kunnen op straat tegen een lager bezoekerstarief parkeren. Meer info over de nieuwe parkeertarieven vindt u op www.parkeerservice.nl/nieuwegein.

Vernieuwing parkeergarage Cityplaza

In 2019 worden de oudere parkeerdelen van de parkeergarage Cityplaza gerenoveerd. De gemeente brengt dan onder andere duurzame verlichting aan, hangt nieuwe routebordjes op voor auto’s en voetgangers en realiseert oplaadpunten voor elektrische auto’s.