En de naam is…City!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Voor de volledigheid wijzen wij u op ons privacybeleid.

Binnenstad? Stadshart? Centrum? … City is de nieuwe naam van de binnenstad van Nieuwegein. Waar Cityplaza staat voor winkelen, omvat City het hele gebied inclusief stadshuis, theater, horeca, en andere centrumfaciliteiten. Veel Nieuwegeiners gebruiken deze (koos)naam al. Een logische keuze dus!

City omvat naast het winkelgebied Cityplaza ook het gebied rond het Stadshuis en het stadstheater en kunstencentrum DE KOM, het stationsgebied en west. Eigenlijk het hele gebied tussen de grote wegen Noordstedeweg, AC Verhoefweg, Zuidstedeweg en de Doorslag. En nu dus ook onze eigen website!

Mensen maken City

City staat voor samenwerking: tussen bewoners, winkeliers, de gemeente, de bibliotheek, de markt, het theater en andere partners, verenigd in de Stichting Binnenstadsmanagement Nieuwegein. Sinds een paar jaar werken zij intensief samen om de aantrekkingskracht van City voor bezoekers, bewoners en ondernemers te vergroten. Het gebied heeft sinds 2011 een metamorfose ondergaan met nieuwe winkels, horeca, gezellige pleintjes en toonaangevende architectuur. Evenementen en activiteiten maken dat er meer te beleven is in City. Steeds meer mensen weten City te vinden. Met elkaar geven zij City een gezicht.

Je vindt ’t in City

City staat voor comfortabel, veelzijdig en persoonlijk. Het is goed bereikbaar met auto, openbaar vervoer of fiets. Parkeren van auto of fiets gaat gemakkelijk in een van de vele parkeergarages of gratis fietsenstallingen. Je kunt er voor veel terecht: theater en kunstencentrum, fijne lunchtentjes, restaurants, bibliotheek, stadshuis en winkels, van grote ketens tot kleine speciaalzaken. Het is een kleurrijk gebied en de bewoners, ondernemers en bezoekers geven City warmte en persoonlijkheid. Met de ambities om City nog verder te laten ontwikkelen met nieuwe woningen en horeca, groeit de veelzijdigheid en aantrekkelijkheid de komende jaren verder.

Ariane Kop van DE KOM

'Bezoekers van de Nieuwegeinse binnenstad hebben de afgelopen jaren ervaren dat het gezelliger is geworden in het centrum. Die positieve lijn willen we met deze stichting voortzetten en de beleving verder uitbouwen. Door alle kwaliteiten van de samenwerkingspartners te bundelen kunnen we een verrassend aanbod bieden dat meer bezoekers trekt die langer en vaker genieten van de binnenstad.'

Hans Adriani, Gemeente Nieuwegein
'De binnenstad van Nieuwegein is een centrale ontmoetingsplek voor inwoners en ondernemers met veel belangrijke voorzieningen. Ook is de binnenstad een belangrijk visitekaartje van de stad. Daarom hebben we hier, samen met andere partijen, de afgelopen jaren veel in geïnvesteerd. Er liggen echter nog veel kansen om de binnenstad verder te ontwikkelen tot een aantrekkelijk en levendig stadshart. Dat vraagt om een gezamenlijke inspanning van alle partijen wat in de stichting goed opgepakt kan worden.'