VR beeld parkeergarage

Parkeergarage Zuid

Tussen het Sint Antonius ziekenhuis en het Zuidstedeviaduct bouwen we een nieuwe parkeergarage: Parkeergarage Zuid. Dit wordt de meest duurzame parkeergarage van Nederland.

Actueel

Op 13 oktober 2022 stelde de gemeenteraad van Nieuwegein geld beschikbaar voor het maken van het uiteindelijke ontwerp voor de parkeergarage. Hiermee ging de samenwerking tussen Ballast Nedam en gemeente Nieuwegein van start. Er wordt nu gewerkt aan het definitieve ontwerp. Als het ontwerp voor Parkeergarage Zuid klaar is, zijn ook de kosten bekend. De bouw van de parkeergarage kan beginnen, als de gemeenteraad instemt met de kosten voor de bouw. Dit besluit wordt verwacht in maart 2023.

Stand van zaken

Er wordt nu gewerkt aan het definitieve ontwerp. In november start het bouwrijp maken van de locatie. De grond wordt dan klaargemaakt om met de bouw te kunnen starten.

Wat gaat hier gebeuren?

Parkeergarage Zuid komt naast het Zuidstedeviaduct. Ingeklemd tussen het St. Antonius ziekenhuis met bijbehorende parkeergarage, de warmtecentrale en het water van de Doorslag. Op de plek wordt nu achter een slagboom geparkeerd. Parkeergarage Zuid moet ruimte bieden voor ruim 550 parkeerplekken. 237 daarvan zijn bestemd voor toekomstige bewoners van CityPromenade, de nieuwbouw naast het Stadshuis en Theater De KOM.

Bij duurzaamheid denk je niet direct aan het bouwen van een parkeergarage. We blijven in onze stad ook zeker stimuleren om lopend, met de fiets of met het OV naar onze binnenstad te komen. Toch is Parkeergarage Zuid nodig. De komende jaren groeit de stad. In City alleen al komen meer dan 2.100 nieuwe woningen. Dat vraagt om meer parkeermogelijkheden om de stad, ook tijdens piekmomenten, leefbaar en bereikbaar te houden. Fijn dat we in Ballast Nedam een partij gevonden hebben die in onze hoge ambities meegaat. Een partij die met ons samen wil werken aan een ontwerp voor een prettige, gezonde en veilige leefomgeving voor mens en dier.

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies