In aanbouw
Icoon Fase In aanbouw

Sloop kantoren Weverstede

De kantorengebouwen Energy Building en Well Building aan de Weverstede worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwe woningen in het vernieuwde Stationsgebied. Hier lees je alles over de sloop.

Actueel 

De sloop van kantoorgebouw Energy Building is gestart. De Weverstede is voor de veiligheid tussen de tramovergang en de Kapittelstede afgesloten voor al het verkeer. Ook voor fietsers en voetgangers. Aan de Zuidstedeweg zijn twee rijstroken afgesloten. Er is een tijdelijke extra rijstrook in de middenberm aangelegd, om voor een goede doorstroom van verkeer te zorgen. In onderstaande video vertellen we je hier meer over.

Samen met aannemersbedrijf Roseboom hebben wij op dinsdag 31 augustus 2021 een online informatiebijeenkomst gehouden. Tijdens deze bijeenkomst is er meer verteld over de sloop van de kantoorpanden en de maatregelen die zowel Roseboom als de gemeente nemen om overlast te beperken en onveilige situaties te voorkomen. Heb je de bijeenkomst gemist? Kijk hem dan hier terug.

De te slopen kantoorgebouwen aan de Weverstede in City Nieuwegein. Foto: KenM Fototeam.

Wat gaat er de komende tijd gebeuren? 

De kantoorgebouwen Well Building en Energy Building staan aan de Weverstede, tussen de trambaanovergang en de Kapittelstede. Deze gebouwen worden na elkaar gesloopt. Aannemer Roseboom voert het sloopwerk uit. Tegelijkertijd wordt er in dit gebied gewerkt aan de vernieuwing van de ondergrondse kabels en leidingen en aan de verlegging van de trambaan. Uiteindelijk komen er in het Stationsgebied 467 nieuwe woningen, een nieuw modern knooppunt voor tram en bus en goede loop- en fietsroutes.

Wil je iets melden, of heb je een vraag of tip over dit project? Doe dat dan via de meldknop op deze pagina. Bij calamiteiten rondom de sloop, neem contact op met de uitvoerder van Roseboom via het noodnummer 06- 25 05 69 43.

Duurzaamheid

Aannemersbedrijf Roseboom is gestart met de voorbereidingen voor de sloop het Energy Building. Dit is het kantoorgebouw dat naast de trambaan staat. Zij halen het gebouw van binnen leeg en strippen het. Eerst worden de onderdelen weggehaald die kunnen worden hergebruikt.

De voorbereidingen voor de sloop van het naastgelegen kantoorgebouw Well Building zijn dan al gestart. Hier wordt verantwoord asbest verwijderd. En ook hier worden eerst de onderdelen weggehaald die kunnen worden hergebruikt. Daarna wordt het gebouw zelf gesloopt. Dit gebeurt nadat het Energy Building-gebouw is gesloopt.

Wie werken hier? 

Aannemersbedrijf Roseboom voert de sloop uit in opdracht van Fresch Real Estate. 

Planning

Als alles volgens planning verloopt is de sloop van de gebouwen begin 2022 klaar. 

Op de hoogte blijven over de sloopwerkzaamheden in dit gebied? Abonneer je op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Iets melden?

Wij proberen je zo goed mogelijk te informeren, maar soms gaan dingen niet zoals gepland. Heb je een melding over een bouwproject, overlast of een positieve noot? Doe dan hier een melding.

Melden

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies