Afgerond
Icoon Fase Afgerond

City Park

Op deze plek was voorheen een verouderd park met een groot basketbalveld. Het Rosarium. De rozenbogen bij de entrees verwijzen naar deze naam en de vroegere inrichting.  

Actueel 

Kleurrijk, sportief en kindvriendelijk. Dat wilden de buurtbewoners graag voor dit park. En dat is het geworden! 

City Park is vanaf begin 2023 aangelegd en op 1 juli 2023 officieel geopend. De naam van het park is bedacht en gekozen door Nieuwegeiners. Zij konden een naam inzenden. Uit de inzendingen zijn drie namen gekozen waarop vervolgens kon worden gestemd. City Park kreeg de meeste stemmen. Vandaar dat dit de naam van het park is. 

In de zomer, tijdens warme dagen, kan je hier verkoeling zoeken. Je kunt rustig op een bankje zitten. Maar ook bewegen en sporten. Wat jij wil.  

Duurzaamheid

Er zit veel variatie in de beplanting van het park. Van hoge bomen en heesters tot vaste planten en bloembollen. Ze vormen een kleurrijk geheel en brengen vogels, dieren en insecten weer terug in City.  

In City Park staan wel 17.000 planten en bloemen waardoor het een mooi stukje groen in een prachtige, duurzame, nieuwe binnenstad is. Kom jij hier ook een kijkje nemen?