Bereikbaarheid

Het vernieuwde City is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, te voet, op de fiets en met de auto. Zo kan je acht keer per uur met de tram naar Utrecht! Ook tijdens de vernieuwing van City doen we er alles aan City en de winkels zo goed mogelijk bereikbaar te houden. 

Werkzaamheden en omleiding(en)

 • Tot half mei 2023

  In Merwestein werkt Eneco aan de stadsverwarming. Hierdoor zijn omleidingen voor het verkeer ingesteld. Één van deze omleidingen loopt door een huidige fietsomleiding heen. Let goed op dat je hier de juiste borden volgt. De werkzaamheden duren tot half mei. Hierna kun je de groene en oranje fietsroute door Merwestein weer volgen.

 • Vanaf 24 oktober 2022

  De Zoomstede is tijdens de bouw van CityPromenade afgesloten voor auto’s. Vanaf de Doorslag kun je niet via de Zoomstede naar de Zuidstedeweg rijden. Je rijdt om via de Koekoekslaan, om het ziekenhuis heen. 

 • Vanaf 3 oktober 2022

  Het Brugpad langs de Doorslag is in verband met de bouw van CityPromenade afgesloten. Voetgangers kunnen via CityPlaza lopen. Voor fietsers zijn fietsroutes om City Nieuwegein aangelegd. Bekijk hier welke routes je kunt fietsen. De routes staan op borden met de bijbehorende kleuren langs de weg aangegeven.

 • Vanaf 26 februari 2022

  De Weverbrug is in verband met sloop en bouwwerkzaamheden afgesloten. Je kan in plaats daarvan gebruik maken van de Kolfstedetunnel. Bekijk de looproutes op deze plattegrond. De Weverbrug blijft gesloten tot de bouwwerkzaamheden in het Stationsgebied voltooid zijn. Dit is naar verwachting in 2025.

 • Vanaf 26 februari 2022

  De Kapittelstede is afgesloten voor al het verkeer. Via de pas aangelegde weg tussen de Luifelstede en Zadelstede kan je met de auto bij je woning of werkplek komen. Bekijk de in- en uitrit op deze plattegrond. Als je je woning of werkplek met de auto verlaat, neem je ook deze weg. Je komt dan op de A.C. Verhoefweg. Het is niet mogelijk om de Zuidstedeweg over te steken en linksaf te slaan.

 • Vanaf 26 februari 2022

  De tramovergang op de Schouwstede is afgesloten voor al het verkeer, ook voor fietsers en voetgangers. Wil je lopend of met de fiets naar de winkels, het openbaar vervoer, of naar de wijk Doorslag? Volg dan de borden, hierop staat de route juist aangegeven.

 • Vanaf 27 september 2021

  Aan de Zuidstedeweg zijn in verband met sloopwerkzaamheden rijstroken afgesloten. Er is een tijdelijke extra rijstrook in de middenberm aangelegd, om voor een goede doorstroom van verkeer te zorgen.

Alle werkzaamheden in en rondom City zijn op deze website te vinden.
Fietsomleidingen City Nieuwegein
Kaartje loop- en fietsroutes City Nieuwegein

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies