Bereikbaarheid

Het vernieuwde City is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, te voet, op de fiets en met de auto. Zo kan je acht keer per uur met de tram naar Utrecht! Ook tijdens de vernieuwing van City doen we er alles aan City en de winkels zo goed mogelijk bereikbaar te houden. 

Werkzaamheden en omleiding(en)

 • Vanaf 24 juni t/m 20 september 2024

  De Zuidstedeweg wordt vernieuwd en groener gemaakt. De weg blijft bereikbaar. Buiten de spits soms met 1 rijstrook minder. Tijdens de werkzaamheden houden we de Zuidstedeweg bereikbaar voor het dagelijkse verkeer. Dit doen we door de werkzaamheden overdag op werkdagen uit te voeren binnen de afzettingen op de weg.

 • Vanaf 24 oktober 2022

  De Zoomstede is tijdens de bouw van CityPromenade afgesloten voor auto’s. Vanaf de Doorslag kun je niet via de Zoomstede naar de Zuidstedeweg rijden. Je rijdt om via de Koekoekslaan, om het ziekenhuis heen. 

 • Vanaf 3 oktober 2022

  Het Brugpad langs de Doorslag is in verband met de bouw van CityPromenade afgesloten. Voetgangers kunnen via CityPlaza lopen. Voor fietsers zijn fietsroutes om City Nieuwegein aangelegd. Bekijk hier welke routes je kunt fietsen. De routes staan op borden met de bijbehorende kleuren langs de weg aangegeven.

 • Vanaf 26 februari 2022

  De Weverbrug is in verband met sloop en bouwwerkzaamheden afgesloten. Je kan in plaats daarvan gebruik maken van de Kolfstedetunnel. Bekijk de looproutes op deze plattegrond. De Weverbrug blijft gesloten tot de bouwwerkzaamheden in het Stationsgebied voltooid zijn. Dit is naar verwachting in 2025.

 • Vanaf 26 februari 2022

  De Kapittelstede is afgesloten voor al het verkeer. 

 • Vanaf 26 februari 2022

  De tramovergang op de Schouwstede is afgesloten voor al het verkeer, ook voor fietsers en voetgangers. Wil je lopend of met de fiets naar de winkels, het openbaar vervoer, of naar de wijk Doorslag? Volg dan de borden, hierop staat de route juist aangegeven.

 • Vanaf 27 september 2021

  Aan de Zuidstedeweg zijn in verband met bouwwerkzaamheden rijstroken afgesloten. Er is een tijdelijke extra rijstrook in de middenberm aangelegd, om voor een goede doorstroom van verkeer te zorgen.

Alle werkzaamheden in en rondom City zijn op deze website te vinden.
Fietsomleidingen City Nieuwegein
Kaartje loop- en fietsroutes City Nieuwegein