Bereikbaarheid

Het vernieuwde City is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, te voet, op de fiets en met de auto. Zo kan je acht keer per uur met de tram naar Utrecht! Ook tijdens de vernieuwing van City doen we er alles aan City en de winkels zo goed mogelijk bereikbaar te houden. 

Werkzaamheden en omleiding(en)

 • Vanaf 15 augustus 2022

  De riolering voor de toekomstige woongebouwen van CityPromenade wordt aangelegd. Daarom is de parkeergarage Stadshuis tussen 15 en 26 augustus alleen via de Nachtwachtstede bereikbaar. De ingang aan de Lantaarnstede is dan afgesloten.

 • Vanaf 11 juli 2022

  De riolering voor de toekomstige woongebouwen van CityPromenade wordt aangelegd. Daarom is de parkeergarage Stadshuis tussen 11 en 22 juli alleen via de Noordstedeweg en de Lantaarnstede bereikbaar. De ingang aan de Nachtwachtstede is dan afgesloten.

 • Vanaf 26 februari 2022

  De Weverbrug is in verband met sloop en bouwwerkzaamheden afgesloten. Je kan in plaats daarvan gebruik maken van de Kolfstedetunnel. Bekijk de looproutes op deze plattegrond. De Weverbrug blijft gesloten tot de bouwwerkzaamheden in het Stationsgebied voltooid zijn. Dit is naar verwachting in 2025.

 • Vanaf 26 februari 2022

  De Kapittelstede is afgesloten voor al het verkeer. Via de pas aangelegde weg tussen de Luifelstede en Zadelstede kan je met de auto bij je woning of werkplek komen. Bekijk de in- en uitrit op deze plattegrond. Als je je woning of werkplek met de auto verlaat, neem je ook deze weg. Je komt dan op de A.C. Verhoefweg. Het is niet mogelijk om de Zuidstedeweg over te steken en linksaf te slaan.

 • Vanaf 26 februari 2022

  De tramovergang op de Schouwstede is afgesloten voor al het verkeer, ook voor fietsers en voetgangers. Wil je lopend of met de fiets naar de winkels, het openbaar vervoer, of naar de wijk Doorslag? Volg dan de borden, hierop staat de route juist aangegeven.

 • Vanaf 1 november 2021

  In verband met werkzaamheden is het fietspad aan de Doorslagzone afgesloten. Naast het fietspad is in het grasveld een nood fiets- en voetpad aangelegd.

 • Vanaf 27 september 2021

  Aan de Zuidstedeweg zijn in verband met sloopwerkzaamheden rijstroken afgesloten. Er is een tijdelijke extra rijstrook in de middenberm aangelegd, om voor een goede doorstroom van verkeer te zorgen.

 • Vanaf 1 juli 2021

  De Weverstede is tussen de trambaanovergang en de Kapittelstede in verband met de sloop van twee kantoorgebouwen en aansluitend de bouw van nieuwe woongebouwen afgesloten voor alle verkeer.

 • Title
  Lorem ipsum dolor sit amet.
Alle werkzaamheden in en rondom City zijn op deze website te vinden.
Plattegrond City Nieuwegein

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies