Vraag en antwoord

Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via city@nieuwegein.nl of kom op maandagmiddag of woensdag langs bij Infocentrum City aan Passage 80.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van de werkzaamheden in City?

Via onze digitale nieuwsbrief houden we geïnteresseerden op de hoogte van alles wat er in City gebeurt. Daarnaast zijn wij via city@nieuwegein.nl bereikbaar voor vragen. Ook kun je op maandagmiddag en woensdag met al je vragen binnenlopen bij het Infocentrum City, Passage 80.

Waar vind ik informatie over het kopen of huren van woningen in de nieuwbouwprojecten?

Zodra de woningen in de verkoop of verhuur gaan voegen wij deze informatie toe aan de projectpagina op deze website. Aan de rechterkant van de pagina staat dan de contactinformatie van de makelaar die hierover gaat.

Ik heb een klacht. Waar kan ik met mijn klacht terecht?

Deze kun je insturen via onze website. Via contact en melden, kun je je melding doorgeven. Mailen naar city@nieuwegein.nl kan natuurlijk ook. Met vragen kun je in het Infocentrum City terecht op maandagmiddag of woensdag, aan de Passage 80. We helpen je graag verder.

Waar vind ik informatie over bereikbaarheid met openbaar vervoer tijdens de werkzaamheden in het Stationsgebied?

Dit is terug te vinden op onze website, bij bereikbaarheid en dan het blokje ‘openbaar vervoer’.

Waar kan ik het beste parkeren als ik City Nieuwegein wil bezoeken?

Dit is terug te vinden op onze website, bij bereikbaarheid en dan het blokje ‘parkeren’.

Waar gaan de bewoners van de nieuwe appartementen parkeren?

Bewoners van de nieuwe appartementen parkeren in de parkeergarage onder hun appartementencomplex.

Wat is het tijdpad/doorlooptijd van de sloopwerkzaamheden en de bouw in het Stationsgebied?

De sloop van de Energy Building wordt volgens planning eind januari 2022 afgerond. Wanneer de sloop van de Well Building klaar is, is nog niet bekend. De nieuwe woningen zijn naar verwachting in 2024 klaar.

Waarom is er gekozen voor hoogtes tot 70 meter?

Er is een groot tekort aan woningen. De binnenstad leent zich voor hoogbouw. Door in City en dus ook in het Stationsgebied en de Doorslagzone hoog te bouwen kunnen we de bestaande woonwijken rustig en groen houden.

Blijft de Weverbrug tijdens de sloop en de bouw open?

Het uitgangspunt is de Weverbrug zo lang mogelijk open te houden. We zijn momenteel aan het bekijken of en hoe dit veilig kan. Als het niet mogelijk is wordt er gezocht naar een goed alternatief.

Blijft het fietspad langs de Doorslag (brugpad) open?

Dit fietspad wordt tijdens de bouw van de woningen aan de Doorslagzone afgesloten. Naar een alternatieve fietsroute wordt nog onderzoek gedaan.

Wat gebeurt er met de Kolfstedetunnel?

De Kolfstedetunnel blijft bestaan en wordt zodanig aangepast dat je straks vanaf de Koekoekslaan zo langs de trambaan naar het tram- en busstation en de Noordstedeweg kan fietsen en lopen.

Wanneer beginnen de sloopwerkzaamheden aan de Hypotheker?

Het is nog niet bekend wanneer het pand waarin de Hypotheker zit gesloopt wordt.

Is er al iets bekend over de plannen voor het huidige politiebureau?

Er zijn nog geen concrete plannen voor het huidige politiebureau.

Komt er weer een Bioscoop in Nieuwegein?

Het bestemmingsplan City maakt het mogelijk dat er op de locatie van het huidige politiebureau een bioscoop kan komen. Dat kan pas als het politiebureau verhuist naar een andere locatie. Er zijn nog geen concrete plannen. Het is afhankelijk van interesse van marktpartijen of hierop ingespeeld wordt.

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies