City Nieuwsbrief Juni

Eindelijk voelt het weer zomers in City! Geniet jij ook van de warme zon? In deze nieuwsbrief brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in City.

Voorbereiding woningbouw Stationsgebied van start

We starten onder de grond! Wat moet er gebeuren voordat je aan nieuwbouw kan beginnen?

Lees meer
Sluit

Voorbereiding woningbouw Stationsgebied van start

We starten onder de grond! Wat moet er gebeuren voordat je aan nieuwbouw kan beginnen? Je moet een plan maken, een ontwikkelaar vinden en een ontwerp maken. En je moet natuurlijk de grond vrijmaken door de oude gebouwen die daar staan te slopen. Dat is gedaan. Nu begint de volgende stap, onder de grond.

Om straks de nieuwe woningen en het toekomstige tram- en busstation in City te kunnen bouwen, moet eerst alles ónder de grond in orde gebracht worden. Daarmee starten de gemeente en nutsbedrijven deze maand.

Nieuwe kabels en leidingen worden gelegd Ook wordt er een nieuw riool aangelegd, zodat de toekomstige woningen kunnen worden aangesloten. Én er worden voorbereidingen getroffen voor nieuwe stadsverwarmingsbuizen.

Om dit mogelijk te maken worden de Kapittelstede en de Schouwstede op 14 en 15 juni door bussen gemeden. De straten blijven voor fiets- en autoverkeer toegankelijk

Weverstede straks geen doorgaande weg meer

Dit betreft het gedeelte van de Weverstede tussen de trambaan en de Kapittelstede.

Lees meer
Sluit

Weverstede straks geen doorgaande weg meer

Het college vraagt aan de gemeenteraad om het gedeelte van de Weverstede tussen de trambaan en de Kapittelstede geen openbare weg meer te laten zijn. De nieuwe woningen in het Stationsgebied komen namelijk voor een deel over de Weverstede te liggen. De gemeenteraad vergadert hierover op 10 juni. Je kunt dit live volgen via iBabs, het agendasysteem van de Nieuwegeinse gemeenteraad, of http://www.nieuwegeinseraad.live/stream2

Video Thijs Baas, de kraanmachinist bij Point of View

Wil je weten wie er op de hoogste werkplek van Nieuwegein zit?

Lees meer
Sluit

Video Thijs Baas, de kraanmachinist bij Point of View

Het is je vast niet ontgaan: de 55 meter hoge torenkraan op de hoek van de Herenstraat en de Noordstedeweg. Hier wordt appartementencomplex Point of View gebouwd. Wil je weten wie er op de hoogste werkplek van Nieuwegein zit? City-fotograaf Jan ging bij hem op bezoek.

Bekijk de video op Youtube

Raad in gesprek met de stad over City

De gemeenteraad met de stad in gesprek over het Bestemmingsplan Binnenstad

Lees meer
Sluit

Raad in gesprek met de stad over City

Op donderdagavond 10 juni gaat de gemeenteraad met de stad in gesprek over het Bestemmingsplan Binnenstad (City).

Dit bestemmingsplan maakt de vernieuwing van City mogelijk en stelt regels aan de bebouwing in City. Wil je meepraten of de uitzending live volgen? Kijk dan op iBabs. Hier vind je ook de documenten die bij dit agendapunt horen. Aanmelden voor meepraten moet minimaal 24 uur van tevoren.

Geen trams maar bussen op 5 en 6 juni

Tijdelijk bussen in plaats van trams tussen Nieuwegein Stadscentrum en Nieuwegein Zuid.

Lees meer
Sluit

Geen trams maar bussen op 5 en 6 juni

Op zaterdag 5 en zondag 6 juni rijden er tijdelijk bussen in plaats van trams tussen Nieuwegein Stadscentrum en Nieuwegein Zuid. Lijn 60 rijdt niet in verband met werkzaamheden.

De provincie voert op deze dagen werkzaamheden uit bij tramhalte Nieuwegein-Zuid. Daar wordt bij de Henri Dunantlaan gewerkt aan de aansturing van een wissel, de seinen en de verkeerslichten. De tram naar IJsselstein blijft wel gewoon rijden.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!