City Nieuwsbrief April

Er staan sinds kort deelfietsen in City en de Herenstraat is weer in beide richtingen open. Verder start volgende week de sloop van het oude tramperron. In deze nieuwsbrief brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in City.

Sloop perron en overkapping tramhalte

Nu de testritten met de tram in City Nieuwegein zijn afgerond kan het oude perron met de overkapping worden gesloopt.

Lees meer
Sluit

Sloop perron en overkapping tramhalte

Nu de testritten met de tram op het vernieuwde gedeelte van de lijn in City Nieuwegein zijn afgerond kan het oude perron met de overkapping worden gesloopt. Daarmee maken we ruimte vrij voor een nieuw fiets- en voetpad langs het spoor, van Weverstede naar het busstation.

Aannemer Dura Vermeer heeft de planning voor dit werk aangepast. Dit komt omdat het testbedrijf iets is verschoven. Het is onveilig om tijdens het testbedrijf te werken. De sloopwerkzaamheden van het oude perron en de overkapping starten op maandag 2 mei. In de week van 23 mei start de gemeente met de aanleg van de bestrating voor het fiets- en voetpad en afwerking rondom het winkelcentrum. Cafetaria Mac Roy is tijdelijk geopend in een foodtruck bij het busstation.

Het slopen van het oude perron van de tramhalte en de overkapping wordt overdag uitgevoerd tussen 7.00 en 18.00 uur. Hoewel de aannemer ongemak zo beperkt mogelijk zal houden, kan de sloop tijdelijk voor geluidshinder zorgen.

Foodtruck Mac Roy

Cafetaria Mac Roy tijdelijk in foodtruck

Door de sloopwerkzaamheden van het perron is Mac Roy tijdelijk niet bereikbaar.

Lees meer
Sluit

Cafetaria Mac Roy tijdelijk in foodtruck

Door de sloop van het perron is cafetaria Mac Roy niet bereikbaar. Je vindt Mac Roy daarom tijdelijk in een foodtruck op het busplein.

Rose, eigenaresse Mac Roy: “In plaats van een tram-drive, zijn we nu een bus-drive geworden. Niet meer langs de trambaan, maar aan het busstation. We zijn het hele weekend druk geweest met het inrichten van de foodtruck, ons tijdelijke onderkomen bij het busstation. Het is wel wat kleiner dan ons cafetaria langs de trambaan, maar we beginnen ons er al aardig thuis te voelen. Gelukkig weten onze klanten ons op deze plek weer te vinden.”

Zodra de werkzaamheden klaar zijn, verhuist Mac Roy weer terug naar het pand aan de Weerdstede.

Deelfietsen te huur

Deelfietsen in City

Sinds kort staan er op verschillende plekken in Nieuwegein deelfietsen die je kunt huren.

Lees meer
Sluit

Deelfietsen in City

Sinds kort staan er op verschillende plekken in Nieuwegein deelfietsen die je kunt huren. Ook in City Nieuwegein kun je hier gebruik van maken! Een mooi initiatief dat past bij onze ambitie om de meest duurzame binnenstad van Nederland te worden. Bij fietsstalling de Snelbinder en het busplein vind je de deelfietsen. De fietsen Hello-Bike kun je huren via een app en kosten een euro voor de eerste twintig minuten, daarna vijf cent per minuut of 9 euro per etmaal. Bedrijven kunnen ook een abonnement nemen. De Hello-Bike-app is te downloaden via de Apple App Store en Google Play Store.

Kijk voor meer informatie op https://hello-bike.net

Herenstraat weer in beide richtingen open!

De ruwbouw van appartementencomplex Point of View is klaar en de afwerking is begonnen.

Lees meer
Sluit

Herenstraat weer in beide richtingen open!

De ruwbouw van appartementencomplex Point of View is klaar en de afwerking is begonnen. De torenkraan is hiervoor niet meer nodig. Deze is daarom afgelopen week afgebroken! Weer een mooie mijlpaal voor dit nieuwbouwproject. Ook voor het verkeer in de omgeving is dit fijn. De Herenstraat is namelijk weer in beide richtingen open!

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!