City Nieuwsbrief April

Het blauw-witte pand naast de Kolfstedetunnel wordt gesloopt, maar de tunnel blijft bereikbaar. Het schilderwerk en het werk aan de trap voor het Infocentrum City naast de tramhalte wordt deze maand hervat. In deze nieuwsbrief vertellen we je over de laatste ontwikkelingen in City.

Parkeergarage Stadshuis - Ingang Nachtwachtstede

Parkeergarage Stadshuis tijdelijk alleen via Lantaarnstede bereikbaar

Van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 april zijn de in- en uitgang van parkeergarage Stadshuis aan de Nachtwachtstede afgesloten.

Lees meer
Sluit

Parkeergarage Stadshuis tijdelijk alleen via Lantaarnstede bereikbaar

Van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 april zijn de in- en uitgang van parkeergarage Stadshuis aan de Nachtwachtstede afgesloten. De parkeergarage is wel bereikbaar via de Lantaarnstede. De aannemer van CityPromenade bouwt een crashdeck naast de parkeergarage. Dit crashdeck loopt van de parkeergarage naar het pand er tegenover. Het crashdeck is net zo breed als de drie rijstroken van de parkeergarage en ziet er net zo uit als het crashdeck dat naast Theater DE KOM staat. Benieuwd waar een crashdeck voor nodig is? Bekijk hier de video over het crashdeck naast Theater DE KOM.

Trap Kolfstedetunnel afgesloten

Zo loop je tijdens de sloop door de tunnel

Naast de Kolfstedetunnel wordt gesloopt. De Kolfstedetunnel blijft tijdens de sloop bereikbaar.

Lees meer
Sluit

Zo loop je tijdens de sloop door de tunnel

Naast de Kolfstedetunnel wordt gesloopt. De Kolfstedetunnel blijft tijdens de sloop bereikbaar. De trap die de Weverstede met de tunnel verbindt is wel afgesloten. Deze valt namelijk binnen het bouwterrein. Via het voetpad bij de parkeergarage loop je gemakkelijk de tunnel in en uit. Zo wandel je veilig en snel naar de andere kant van de Zuidstedeweg.

In de week van 17 april zijn er op drie dagen momenten dat je even moet wachten voordat je de Kolfstedetunnel door kunt. Dit komt doordat de aannemer die drie dagen dichtbij de tunnel aan het slopen is en rekening moet houden met puin dat in de tunnel terecht kan komen. Op deze momenten vragen wij gebruikers van de tunnel even geduld te hebben. Zorg dat je voorbereid bent op een iets langere reistijd in de week van 17 april. Natuurlijk zorgt City Nieuwegein ervoor dat de beleving van het wachten meevalt. Benieuwd hoe wij dat doen? Laat je in de week van 17 april bij de Kolfstedetunnel verrassen.

Bouwhekken op Westplein

Afronding Passage en trap naast tramhalte

Het slechte weer de afgelopen weken heeft roet in de planning van de werkzaamheden gegooid.

Lees meer
Sluit

Afronding Passage en trap naast tramhalte

Het slechte weer van de afgelopen weken heeft roet in de planning van de werkzaamheden gegooid. Schilderen was met de hoeveelheid regen die gevallen is niet mogelijk. Deze maand hervatten we het schilderwerk en wordt de trap langs de Passage verder afgemaakt.

Bezoek Provincie Utrecht

Nieuwe statenleden provincie Utrecht bezochten City Nieuwegein

Gisteren bezochten de nieuwe statenleden van de provincie Utrecht onze stad.

Lees meer
Sluit

Nieuwe statenleden provincie Utrecht bezochten City Nieuwegein

Gisteren bezochten de nieuwe statenleden van de provincie Utrecht onze stad. Na een bezoek aan de A12-zone, het Muntplein en Rijnhuizen stond ook City Nieuwegein op het programma. De statenleden werden ontvangen in het Stadshuis.  Daar kregen zij de ambities van City Nieuwegein gepresenteerd via het filmpje waarin Atta de Tolk de belofte van City uitspreekt.

Een bezoek aan de bouwterreinen van CityPromenade en het Stationsgebied mocht natuurlijk niet uitblijven. Hier konden de nieuwe statenleden met eigen ogen zien dat er hard gewerkt wordt aan de ambitie om van City Nieuwegein de meest duurzame binnenstad van Nederland te maken.

Lift Jumbo

Aanpak storingen roltrappen en lift in De Kuil

De afgelopen tijd komen er bij de gemeente veel klachten binnen over storingen aan de roltrappen en lift naast de Jumbo in City.

Lees meer
Sluit

Aanpak storingen roltrappen en lift in De Kuil

De afgelopen tijd komen er bij de gemeente veel klachten binnen over storingen aan de roltrappen en lift naast de Jumbo in City. Ondanks dat de gemeente onderhoud laat uitvoeren. Vervelend voor bezoekers van City, deze storingen. Het heeft de aandacht binnen de gemeente en er wordt altijd gekeken wat de oorzaak is, om zo verdere stilstand te voorkomen.

Helaas blijkt oneigenlijk gebruik/vandalisme de oorzaak voor vrijwel alle storingen. Bij de roltrappen gaat het met name om het indrukken van de stopknop. De lift en roltrappen zijn gevoelig voor oneigenlijk gebruik/vandalisme door de vele sensoren en bewegende onderdelen.

Als maatregelen heeft de gemeente onderdelen in de lift laten aanbrengen die minder vandalismegevoelig zijn. Daarnaast wordt zo snel als mogelijk na het indrukken van de stopknop, geprobeerd de roltrappen weer in bedrijf te brengen. De lift blijft echter in storing vallen, als men geweld gebruikt, zoals bijvoorbeeld tegen de deuren aan schoppen. Ook met een nieuwe installaties.

Verhuizing naar Zoomstede

Verhuizing Werkteam en Geynwijs

Het Lokaal Werkteam van Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) en de wijkteams Noord en Midden van Geynwijs zijn verhuisd!

Lees meer
Sluit

Verhuizing Werkteam en Geynwijs

Het Lokaal Werkteam van Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) en de wijkteams Noord en Midden van Geynwijs zijn verhuisd! Het oude gebouw aan de Zadelstede maakt plaats voor nieuwbouw.

Het nieuwe bezoekadres is Zoomstede 19 in Nieuwegein. Heb je een afspraak bij het Werkteam of bij Geynwijs? Dan ben je welkom op de 3e verdieping, bereikbaar via trap of lift. Een routebeschrijving naar de Zoomstede staat op www.nieuwegein.nl/zoomstede

Tram op trambaan

Slijpwerkzaamheden trambaan

Van dinsdag 28 maart t/m vrijdag 21 april voert de provincie Utrecht elke doordeweekse nacht slijpwerkzaamheden uit in Nieuwegein.

Lees meer
Sluit

Slijpwerkzaamheden trambaan

Van dinsdag 28 maart t/m vrijdag 21 april voert de provincie Utrecht elke doordeweekse nacht slijpwerkzaamheden uit in Nieuwegein. De trambaan wordt van 01.30 tot 04.30 uur geslepen.

De slijpwerkzaamheden zijn opgedeeld in twee trajecten:

  • 28 maart – 7 april traject Nieuwegein City – Nieuwegein Zuid
  • 11 april – 21 april traject Nieuwegein City – Zuilenstein

Het slijpen is nodig om de wielen van de trams weer optimaal aan te laten sluiten en geluidsvorming van passerende trams te verminderen. Tijdens de slijpwerkzaamheden kunnen omwonenden geluidshinder ondervinden. De provincie vraagt hiervoor begrip.

Heb je vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Provincie Utrecht Servicecentrum, bel 030 – 258 91 11 of mail info@provincie-utrecht.nl of kijk voor meer informatie op de website Home | Regiotram Utrecht (provincie-utrecht.nl).

Rijdende bus

Aanpassing bushaltes Stadshuis

De bushaltes Stadshuis aan de Noordstedeweg en de Sluyterslaan worden aangepast om de verkeerssituatie voor alle weggebruikers veiliger te maken.

Lees meer
Sluit

Aanpassing bushaltes Stadshuis

De bushaltes Stadshuis aan de Noordstedeweg en de Sluyterslaan worden aangepast om de verkeerssituatie voor alle weggebruikers veiliger te maken. Eerst wordt de bushalte aan de Sluyterslaan aangepast. Bij het gebouw van het Leger des Heils. Daarvoor geldt van dinsdag 11 april tot en met vrijdag 21 april een omleiding voor het verkeer vanaf de Noordstedeweg naar de Sluyterslaan. Daarna wordt de bushalte aan de Noordstedeweg, tegenover het ING kantoor, aangepast. Tijdens deze werkzaamheden blijft de Noordstedeweg bereikbaar. Er komt een tijdelijke bushalte. De locatie van de tijdelijke bushalte wordt met een haltebord aangegeven.

Paasgevoel

Fijne paasdagen!

Pasen staat voor de deur. Er wordt een lang zonnig weekend voorspeld.

Lees meer
Sluit

Fijne paasdagen!

Pasen staat voor de deur. Er wordt een lang zonnig weekend voorspeld. Breng jij dit weekend een bezoek aan City Nieuwegein? Pak met het mooie weer als het kan vooral de fiets of maak een mooie wandeling. Dit voorkomt drukte in het autoverkeer van de stad, is duurzaam en zorgt voor een echt lentegevoel. Fijne paasdagen!

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!