City Nieuwsbrief April

Vermaak tijdens het wachten bij de Kolfstedetunnel en we hebben jouw inbreng nodig! Verzin jij de naam voor het vernieuwde park in City? Dat en meer lees je in deze City nieuwsbrief.

Vermaak in de Kolfstedetunnel

Wachtverzachters bij de Kolfstedetunnel

Het blauw-witte pand aan de Weverstede wordt gesloopt. Op 19 en 20 april werd er vlak naast de Kolfstedetunnel gesloopt.

Lees meer
Sluit

Wachtverzachters bij de Kolfstedetunnel

Het blauw-witte pand aan de Weverstede wordt gesloopt. Op 19 en 20 april werd er vlak naast de Kolfstedetunnel gesloopt. Hierdoor kon er puin in de tunnel vallen. De tunnel bleef tijdens de sloop open, maar het verkeer werd af en toe tegengehouden. Het kon zijn dat je maximaal 10 minuten moest wachten voor je weer door de tunnel kon. Om dit wachten te verzachten stond er de hele dag koffie, thee en fruitwater klaar. In de ochtenden hebben we tijdens de spits ook voor vermaak gezorgd. Aan de ene kant van de tunnel vermaakte Rooie Arie de wachtenden met leuke muziek en goocheltrucs. Aan de andere kant stond DeMIX om de wachtenden warm te houden met een leuke korte work-out. Graag bedanken we iedereen voor zijn/haar geduld. Gelukkig ging de sloop sneller dan gedacht, waardoor er maar twee dagen in plaats van drie dagen afsluitingen waren.

Wethouder Marieke Schouten was bij de eerste keren dat het verkeer voor tien minuten werd tegengehouden. Haar reactie: “Het korte oponthoud bij de Kolfstedetunnel was voor ons een uitgesproken gelegenheid om met wachtenden in gesprek te gaan en hun inbreng te vragen bij de vernieuwing van City. We hebben al enkele mooie namen opgehaald voor het park bij het busstation dat wordt vernieuwd. Voor de wachtenden hebben we als vermaak zogenaamde ‘wachtverzachters’ ingezet. Want ook tijdens de werkzaamheden willen we een aantrekkelijke binnenstad blijven. Uiteindelijk werken we toe naar een aantrekkelijke, groene, duurzame en gezonde binnenstad. Voor iedereen die even moest wachten: bedankt voor je geduld.”

Rosarium

Een nieuw park verdient een mooie naam!

Het park tegenover het busstation in City wordt vernieuwd. Bij een nieuw en kleurrijk park hoort een nieuwe naam.

Lees meer
Sluit

Een nieuw park verdient een mooie naam!

Het park tegenover het busstation in City wordt vernieuwd. Bij een nieuw, sportief, kindvriendelijk en kleurrijk park hoort een nieuwe naam. Woon of werk jij in de buurt van het park en/of maak je gebruik van het park? Dan mag jij een nieuwe naam bedenken. Geef hier jouw naam voor het park door.

Uit de inzendingen kiezen we 3 namen waarop vervolgens gestemd kan worden. De naam met de meeste stemmen wordt de nieuwe naam van het park. In juni wordt het park feestelijk geopend. Dan wordt ook de nieuwe naam van het park bekend gemaakt.

Bordje fietsomleiding

Werkzaamheden aan de stadsverwarming in Merwestein

In Merwestein werkt Eneco aan de stadsverwarming. Hierdoor zijn omleidingen voor het verkeer ingesteld.

Lees meer
Sluit

Werkzaamheden aan de stadsverwarming in Merwestein

In Merwestein werkt Eneco aan de stadsverwarming. Hierdoor zijn omleidingen voor het verkeer ingesteld. Één van deze omleidingen loopt door een huidige fietsomleiding heen. Let goed op dat je hier de juiste borden volgt. De werkzaamheden duren tot half mei. Hierna kun je de groene en oranje fietsroute door Merwestein weer volgen.

Crashdeck naast CityPromenade

Crashdeck naast CityPromenade

Boven de in- en uitgang van de parkeergarage Stadshuis aan de Nachtwachtstede is een crashdeck gemaakt.

Lees meer
Sluit

Crashdeck naast CityPromenade

Boven de in- en uitgang van de parkeergarage Stadshuis aan de Nachtwachtstede is een crashdeck gemaakt. Naast deze ingang bouwt aannemer Koopmans appartementengebouw Vancouver. Eén van de vier woongebouwen van CityPromenade. De bouw van Vancouver gaat nu snel de hoogte in. Het crashdeck beschermt voorbijgangers en auto’s tegen mogelijk vallende voorwerpen.

Vanaf het Zuidstedeviaduct heb je een mooi uitzicht op de bouw. Daar kun je goed zien hoe snel de bouw vordert.

Fijn Suikerfeest

Eid Mubarak!

Wij wensen iedereen die Eid al-Fitr (Suikerfeest) viert een fijne dag!

Lees meer
Sluit

Eid Mubarak!

De Ramadan is bijna voorbij. Dit betekent dat het Suikerfeest voor de deur staat. Wij wensen iedereen die Eid al-Fitr (Suikerfeest) viert een fijne dag!

Bijeenkomst horecabeleid

Geslaagde bijeenkomsten met de stad over het nieuwe horecabeleid

In de zomer van 2023 presenteert Nieuwegein een nieuw horecabeleid voor de gemeente.

Lees meer
Sluit

Geslaagde bijeenkomsten met de stad over het nieuwe horecabeleid

In de zomer van 2023 presenteert Nieuwegein een nieuw horecabeleid voor de gemeente. Om de input van bewoners en ondernemers te verzamelen, werden op 29 november en 1 december 2022 meedenkbijeenkomsten georganiseerd in het theatercafé van De Kom. Aanwezig waren ruim vijftig ondernemers, inwoners, BOA’s, politiemensen en belangenbehartigers van Koninklijke Horeca Nederland. Hierna volgde een online peiling speciaal gericht op jongeren en een tweede gespreksronde met een speciale avond voor jongeren.

Liever lokaal

Waar iedereen het tijdens de gesprekken over eens is, is dat men het liefst voor horeca in de eigen stad blijft. Gemist werden onder andere ontbijtgelegenheden, een filmhuis en nacht- en avondhoreca. Nieuwegeiners zijn zoekende naar reuring en vinden dit niet altijd in de eigen gemeente. Hiervoor wijken ze nu vaak uit naar IJsselstein of Utrecht, terwijl ze liever in de eigen stad zouden blijven. Dit geldt ook voor de jongeren die we spreken. Door onveilige fietsroutes en ontbrekend OV in de nacht zien de meeste aanwezigen liever een uitgaansplek in Nieuwegein waar ze tot laat een hapje, drankje of dansje kunnen doen. Interessant is dat Nieuwegein steeds meer studenten trekt en dat hier een kans ligt voor ondernemers.

Ondernemers willen vrijheid om te ondernemen

Snel kunnen inspelen op actuele wensen is een duidelijke behoefte. Ondernemers wensen daarom vooral een beleid waarin ruimte is voor interpretatie en flexibiliteit. Dus wel een soort gebiedsvisie waar het heen moet, maar zonder de details in te vullen. Daarbij zou de gemeente volgens de aanwezigen ook rekening moeten houden met de combinatie van woningen en horeca, om overlast te voorkomen.

Al met al heeft het participatietraject dus veel waardevolle informatie opgeleverd. Meer weten over het nieuwe horecabeleid en de uitkomsten van de gesprekken? En welke stappen er nog volgen? Kijk hiervoor op www.ikbennieuwegein.nl/nieuwhorecabeleid.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies