City Nieuwsbrief April

Lenteboost voor City! De groep Vernieuwegeiners is groter geworden, met ruim 10%. Hoe dat komt? Dat lees je in deze nieuwsbrief. Daarnaast zijn we hard op weg om de duurzaamste binnenstad van Nederland te worden. Ook aankomende week zetten we hier weer een stap in. Dat en meer lees je in deze City Nieuwsbrief.

1 April

1 April

1 April grap boost aantal Vernieuwegeiners.

Lees meer
Sluit

1 April

Vrijdag lieten wij via de City socials weten dat alle Nieuwegeiners vanaf 1 april verplicht Vernieuwegeiner moeten worden. Je had vast al door dat dat een 1 aprilgrap was. Vernieuwegeiner worden is natuurlijk niet verplicht, maar wel een aanrader… 

… want als Vernieuwegeiner help je mee om van City een bruisende binnenstad te maken.

Dit doe je door jouw mening en ideeën met ons te delen. Al ruim 550 Nieuwegeiners gingen je voor. Dus, voel je niet verplicht, maar wel betrokken en meld je hier aan als Vernieuwegeiner.

Volg jij ons al op social media? Check onze kanalen! 

Facebook, Instagram en LinkedIn

Torenkraan vanuit de lucht

Minder torenkranen, meer duurzaamheid

Torenkraan The New Citizen maakt plaats voor duurzaamheid.

Lees meer
Sluit

Minder torenkranen, meer duurzaamheid

De grootste torenkraan bij The New Citizen is kortgeleden weggehaald. Volgende week wordt ook de andere torenkraan bij The New Citizen weggehaald. Omwonenden merken hier weinig van. Het weghalen van de torenkraan duurt twee dagen. En gebeurt op donderdag 11 en vrijdag 12 april. Ben je in de gelegenheid? Neem dan een kijkje vanaf het uitkijkpunt op de Weverbrug. Het is zeker de moeite waard om te bekijken.  

Als de torenkraan weg is, komt er ruimte voor de aanleg van een duurzaam systeem: een Warmte Koude Opslag (WKO) systeem. Dit zorgt ervoor dat de appartementen in de winter worden verwarmd en in de zomer worden gekoeld. Zonder gebruik van gas of een airco. Super goed voor het milieu, de temperatuur en voor City!  

Verhuizing Fietspomp

Fietsenstalling De Fietspomp, trap en lift tijdelijk dicht

Ondanks tijdelijke sluiting blijft City goed bereikbaar met de fiets.

Lees meer
Sluit

Fietsenstalling De Fietspomp, trap en lift tijdelijk dicht

Vervangende stalling in de maak 

De bouw van CityPromenade langs het water van de Doorslag gaat eind april bij de Lantaarnstede verder met het 4de woongebouw. Hiervoor is een nieuwe hijskraan nodig. Het bouwterrein wordt daarom uitgebreid. Trap, lift en fietsenstalling De Fietspomp zijn hierdoor voor de veiligheid vanaf zondag 21 april dicht. Langs de Noordstedeweg maken we een tijdelijke bewaakte stalling. Deze vervangt De Fietspomp de komende zeven maanden. Hier parkeer je makkelijk je fiets. En je komt via de Raadstede (bij Will’s en Domino’s) op jouw bestemming. Omwonenden ontvangen hierover een buurtbericht in de brievenbus. 

We blijven in beweging en willen City voor jou ook tijdens de vernieuwing leuk en aantrekkelijk houden. City blijft te voet, met de fiets en het OV dan ook altijd goed bereikbaar. De komende tijd werken we ook aan tijdelijke fietsenstallingen op plekken die door Vernieuwegeiners zijn aangeraden. Zoals dicht bij supermarkten en OV.  

  • Achter Pets Place in Parkeergarage Stadshuis maken we meer ruimte voor fiets parkeren met goede fietsenrekken. 
  • Op de Schakelstede in de buurt van het politiebureau verandert de weekend pop-up stalling in een onbewaakte stalling die de hele week te gebruiken is. 
  • Tegenover de tramhalte City aan de kant van de Weverstede komt ook een fietsenstalling. 

Zo blijft het voor jou fijn om met de fiets naar City te gaan! 

Ingang Stadshuis

Ingang Stadshuis weer open

Aan de kant van Koster Schoenmode kun je weer naar binnen.

Lees meer
Sluit

Ingang Stadshuis weer open

De ingang van het Stadshuis aan de kant van Koster Schoenmode is weer open. Je kunt deze ingang en de wenteltrap weer gebruiken om naar een afspraak in het Stadshuis te gaan. Of de bieb te bezoeken. 

De ingang was even afgesloten voor het plaatsen van loopbruggen. Er wordt nog gewerkt aan de nieuwe loopbruggen. Daarom is er voor de veiligheid een tijdelijke looptunnel gemaakt. Je kunt de loopbruggen al wel bewonderen, dus ben je nieuwsgierig? Loop dan alvast even binnen, of neem online een kijkje achter de schermen. 

In de tweede week van april gaat de ingang nog even dicht. Dan worden onderdelen gehesen met een hijskraan. De ingang aan de kant van theater DE KOM blijft open. 

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies