City Nieuwsbrief April #2

Er gebeurt veel in City! Zo gaan deze week nieuwe appartementen in de verhuur en komt er in City een nieuwe torenkraan te staan. Het zal je vast niet ontgaan zijn: deze week sluit de Fietsenstalling De Fietspomp tijdelijk. Daarnaast ontving City vorige week bijzonder bezoek. Dat en meer lees je in deze City Nieuwsbrief. 

Fietspomp dicht

Herinnering ‘De Fietspomp’, trap en lift tijdelijk dicht

Wist je al dat de ‘De Fietspomp’ vanaf zondag 21 april dicht is?

Lees meer
Sluit

Herinnering ‘De Fietspomp’, trap en lift tijdelijk dicht

Heb je al gelezen dat fietsenstalling ‘De Fietspomp’ en de naastgelegen trap en lift vanaf zondag 21 april dicht zijn? Langs de Noordstedeweg is een tijdelijke bewaakte stalling gemaakt. Deze vervangt De Fietspomp de komende 7 maanden. Hier parkeer je makkelijk je fiets. En je komt via de Raadstede (bij Will’s en Domino’s) op jouw bestemming.  

Parkeer jij jouw fiets op maandagochtend 22 april in de stalling? Dan verrast Omgevingsteam City je met een warm ontvangst! 

Fietsenstalling Stadshuis

Fietsparkeerplekken bij Pets Place

Er is in parkeergarage Stadshuis een nieuwe plek om je fiets te stallen.

Lees meer
Sluit

Fietsparkeerplekken bij Pets Place

Vandaag is in parkeergarage Stadshuis een nieuwe plek gemaakt om je fiets te stallen. Naast de winkel Pets Place. Met goede fietsenrekken en waar ook meer fietsen kunnen staan. We doen dit, omdat er meer gebruik wordt gemaakt van de fietsenstalling in deze parkeergarage. En dat is fijn, want we zien graag dat bezoekers met de fiets naar City komen. Daarnaast hebben Vernieuwegeiners aangegeven dat zij graag fietsenstallingen dichtbij supermarkten willen.  

Zo blijft het voor jou fijn om met de fiets naar City te gaan! 

Rondleiding raad

Raadsleden nemen kijkje bij de bouw

Vrijdag 12 april bracht de gemeenteraad een bezoek aan City.

Lees meer
Sluit

Raadsleden nemen kijkje bij de bouw

Vrijdag 12 april bracht de gemeenteraad een bezoek aan City om met eigen ogen te zien hoe het gaat met de nieuwbouw. In City-stijl, met speciale City-helmen en City-vestjes, liepen de raadsleden door onze bruisende binnenstad in aanbouw. 

Ze namen een kijkje op onder andere de 21ste verdieping van CityPromenade. Vanaf dit punt hadden de raadsleden mooi uitzicht op City en de rest van Nieuwegein. Ook gingen ze naar het Stationsgebied, waar 467 huurwoningen worden gebouwd en binnenkort een nieuw busstation. Ze namen een kijkje in ivy Apartments en The New Citizen. De appartementen van ivy Apartments waren al ingericht met keuken, badkamer enz. Dus bijna klaar. Wist je dat deze appartementen binnenkort in de verhuur gaan? 

Impressie ivy Apartments

Verhuur ivy Apartments start morgen

Groot nieuws: op 19 april start de verhuur van ivy Apartments.

Lees meer
Sluit

Verhuur ivy Apartments start morgen

Groot nieuws van ontwikkelaar Bridges Real Estate van ivy Apartments: morgen, vrijdag 19 april, start de verhuur van ivy Apartments. Dit vertelt de verhuurder erover. 

Het perfecte plaatje 
De deuren van de entree zwaaien open. Je bent er. De brede hal, de hoge plafonds; ivy Apartments is alles wat je gehoopt had. Luxe lampen, imponerende deuren, prachtige materialen, oog voor detail en natuur: Urban, Hotel chic met een vleugje New York. 
 
Waarom jij hier graag woont 
Alle appartementen in ivy Apartments hebben een vloerverwarming en –koeling. Dit zorgt ervoor dat je binnen de temperatuur zo aangenaam mogelijk kan maken. Daarnaast zorgt de driedubbele beglazing en de isolatie in de appartementen voor lagere energielasten. Bij ivy Apartments is elke woning tot in de puntjes afgewerkt, klimaatneutraal en voorzien van een eigen buitenruimte. 

Interesse in huren in ivy Apartments?
Zie meer over huren in ivy Apartments op de website.

Hijskraan extra

Opbouw torenkraan CityPromenade

CityPromenade krijgt er een torenkraan bij op 22 en 23 april.

Lees meer
Sluit

Opbouw torenkraan CityPromenade

CityPromenade krijgt er een torenkraan bij. Op maandag 22 en dinsdag 23 april wordt de torenkraan opgebouwd. Hiervoor is een mobiele kraan nodig. Het opbouwen gebeurt overdag en vindt plaats op de parkeerplaats voor het oude NVM-gebouw.  

Op 23 april verlaat de mobiele kraan het bouwterrein weer. Met de torenkraan bouwt de aannemer aan het 3de woongebouw van CityPromenade. De torenkraan komt dicht langs de Lantaarnstede te staan. De parkeergarage blijft voor auto’s bereikbaar. 

Bestemmingsplan Erfstede

Bestemmingsplan Erfstede vastgesteld

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan Erfstede vastgesteld.

Lees meer
Sluit

Bestemmingsplan Erfstede vastgesteld

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan Erfstede zonder wijzigingen vastgesteld.  

Een bestemmingsplan is een plan dat de gemeente maakt. Hierin staat waar een gebied voor gebruikt mag worden. In dit geval gaat het om het gebied met daarin de afgebrande dansschool, Het Zakencentrum en het busstation. De gemeente legt in dit plan verschillende regels vast, waaraan toekomstplannen voor Erfstede moeten voldoen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het vlak waarbinnen gebouwd mag gaan worden, de maximale bouwhoogtes en de afstand met de buren en omwonenden. Naast woningen en groen mogen er ook voorzieningen komen op de begane grond van de bebouwing, aan de kant van het nieuwe OV-knooppunt.  

Belanghebbenden (en degenen die zienswijzen hebben ingediend) kunnen tot en met 24 mei 2024 nog in beroep gaan bij de Raad van State. 

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies