City Nieuwsbrief Augustus

Door alle veranderingen in City is het hoog tijd voor een informatiebijeenkomst. Natuurlijk staan er in de zomer ook allerlei jeugdactiviteiten op het programma. Dat en meer lees je in deze nieuwsbrief.

Uitnodiging online informatiebijeenkomst City West

Wat ga jij merken van de werkzaamheden en nieuwbouw in City West?

Lees meer
Sluit

Uitnodiging online informatiebijeenkomst City West

De gemeente organiseert een  online informatiebijeenkomst op dinsdagavond 31 augustus van 19:30 tot 20:30 uur. Tijdens deze bijeenkomst vertelt de aannemer hoe er gesloopt wordt in City  West. Je hoort welke gevolgen dit heeft voor de   van Nieuwegein en welke maatregelen de gemeente   treft. Ook praten we je bij over de ontwikkelingen en nieuwbouw in dit gebied.

Deelnemen

Meld je nu aan voor de online bijeenkomst op dinsdag 31 augustus via city-nieuwegein.nl/bijeenkomst.

Nachtwerk aan trambaan in Nieuwegein en IJsselstein tot en met zondag 29 augustus

Nachtwerk tramlijn Nieuwegein

Tot en met zondag 29 augustus voert de provincie Utrecht werkzaamheden uit aan de bovenleiding van de trambaan.

Lees meer
Sluit

Nachtwerk tramlijn Nieuwegein

Tot en met zondag 29 augustus voert de provincie Utrecht werkzaamheden uit aan de bovenleiding van de trambaan in Nieuwegein-Zuid en IJsselstein. Dit zijn afrondende werkzaamheden die voortkomen uit de vernieuwing vorig jaar van de regionale tramlijn. Het werk wordt in de nacht uitgevoerd, omdat het openbaar vervoer dan geen hinder ondervindt.

In de week tussen maandag 16 en zondag 29 augustus staan nachtelijke werkzaamheden aan de bovenleiding ingepland tussen de haltes Nieuwegein-Centrum en de eindhalte IJsselstein-Zuid. De werktijden zijn tussen 22.00 uur in de avond en 4.45 uur ’s ochtends. Op dit deel van de lijn kunnen de werkzaamheden al in de avonduren worden uitgevoerd omdat de trams op dit gedeelte van lijn 61 tijdelijk niet rijden en in plaats daarvan vervangende bussen worden ingezet. Plan je reis van tevoren in de reisplanner.

Ook in Nieuwegein vinden aansluitend afrondende werkzaamheden plaats aan de bovenleiding van de trambaan. Hier wordt gewerkt tussen de haltes Nieuwegein-Centrum en Nieuwegein-Zuid in de nacht in de periode tussen woensdag 25 en zondag 29 augustus. De werktijden op dit deel van de tramlijn zijn tussen 1.45 – 4.45 uur.

Hinder

Voor dit werk worden hoogwerkers ingezet die over het spoor rijden. Hoewel we overlast zo beperkt mogelijk willen houden, kunnen deze machines tijdelijk voor geluidshinder zorgen in de nacht. De hoogwerker rijdt langzaam over het spoor en overlast voor omwonenden zal naar verwachting beperkt zijn. Alle woningen en bedrijven in de directe omgeving van de trambaan blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor het verkeer.

Zomerse activiteiten voor de Nieuwegeinse jeugd

Op 13 augustus is het Geina zomerprogramma weer van start gegaan. Net als vorig jaar is er van alles te doen.

Lees meer
Sluit

Zomerse activiteiten voor de Nieuwegeinse jeugd

Op 13 augustus is het Geina zomerprogramma weer van start gegaan. Net als vorig jaar is er van alles te doen. Onder andere samen sporten, sieraden maken en freerunnen. Ook is de buitenbioscoop terug op het Marktplein in City. Op drie avonden worden er films gedraaid, gekozen door de Nieuwegeinse jeugd zelf. Zaterdag 21 augustus staat als tweede film Black Panther op het programma. Wil jij ook naar de gratis buitenbioscoop? Meld je nu aan. Op deze site lees je meer over alle leuke activiteiten. De activiteiten zijn voor jongeren van 12-21 jaar. 21+ en wil je mee met een jonger iemand? Laat het weten, dan kijken we of er nog een plekje vrij is.

Buurt Battle

Ga de strijd aan tegen zwerfafval in de Buurt Battle

De Buurt Battle is gestart! Een wedstrijd tussen de buurten met één doel: het schoonhouden van de straten en parken.

Lees meer
Sluit

Ga de strijd aan tegen zwerfafval in de Buurt Battle

De Buurt Battle is gestart! Een wedstrijd tussen de buurten met één doel: het schoonhouden van de straten en parken. Eerlijk is eerlijk, rondslingerend zwerfafval behoort tot een grote ergernis van velen, niet? Met een afvalgrijper en opruimommetjes-kaart in huis, scoor je de eerste punten. De buurt die het meest actief meedoet, wordt beloond met een gezellig buurtfeest. 

Zorg jij ervoor dat dit in jouw buurt gaat zijn? Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven. We plaatsen winacties en veel leuks. Eind oktober wordt de winnende buurt bekend gemaakt.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn of abonneer je op deze nieuwsbrief!