City Nieuwsbrief Augustus

De bouwvak is bijna voorbij en de werkzaamheden in City Nieuwegein starten weer. De verlichting in de Kolfstedetunnel is verbeterd en het bouwterrein voor CityPromenade wordt ingericht. Dat en meer lees je in deze City Nieuwsbrief.

La Vuelta

Vuelta Nieuwegein

De tourversie van de Vuelta komt naar Nieuwegein.

Lees meer
Sluit

Vuelta Nieuwegein

De tourversie van de Vuelta komt naar Nieuwegein. Op zondag 14 augustus stappen hobby-wielrenners in Utrecht op de fiets voor een route van 85, 115 of 165 kilometer. De fietsers van de langste route komen ook door City Nieuwegein. Via de Herenstraat gaat de route over het fietspad langs het Stadshuis verder langs de Doorslag. Kom jij de fietsers aanmoedigen? Om 8.00 uur vertrekken de eerste fietsers vanuit Utrecht. Dus zorg dat je op tijd klaar staat!

Foto Kolfstedetunnel

Nieuwe verlichting in de Kolfstedetunnel

De Kolfstedetunnel is onderdeel van een belangrijke route naar City Nieuwegein.

Lees meer
Sluit

Nieuwe verlichting in de Kolfstedetunnel

De Kolfstedetunnel is onderdeel van een belangrijke route naar City Nieuwegein. Om deze route zo prettig mogelijk te maken, zijn begin dit jaar de stoep en het fietspad schoongemaakt. Ook mag er niet langer graffiti gespoten worden. Door de nieuwe verlichting is de Kolfstedetunnel nu ook beter verlicht. Dit zorgt voor een veiliger gevoel als je in het donker door de tunnel loopt of fietst.

CityPromenade

Voorbereiding bouw CityPromenade

Tussen maandag 15 en vrijdag 19 augustus vinden er werkzaamheden plaats naast de Lantaarnstede.

Lees meer
Sluit

Voorbereiding bouw CityPromenade

Tussen maandag 15 en vrijdag 19 augustus vinden er werkzaamheden plaats naast de Lantaarnstede. Ter voorbereiding op de bouw van CityPromenade wordt hier het bouwterrein ingericht en de openbare invalideparkeerplaats verplaatst. Door dit tijdens de vakantieperiode te doen, hebben zo min mogelijk mensen er last van.

Het aanleggen van het bouwterrein kan voor enige overlast zorgen. Het gaat vooral om graaf- en bestratingswerkzaamheden en het daarbij horende geluid. Er wordt een ondergrond van betonplaten voor het bouwverkeer neergelegd. Voordat de betonplaten gelegd worden en na bestrating van de invalideparkeerplaats, wordt de grond aangetrild. Om het bouwterrein staat een hek . Dit hek zorgt voor een scheiding tussen de ingang van de parkeergarage Stadshuis en het bouwterrein. Daardoor blijft ook de verkeerssituatie rond het bouwterrein duidelijk en veilig.

De openbare invalideparkeerplaats die naast het NVM gebouw ligt wordt, voordat het bouwterrein wordt ingericht, verplaatst naar de Lantaarnstede. Zie onderstaande afbeelding voor de juiste plek. Het rode vak is de oude parkeerplaats, het gele vak is de nieuwe parkeerplaats.

Verplaatsen invalide parkeerplaats

Winactie

City nieuwsbrief winactie!

Het aantal inschrijvingen voor deze nieuwsbrief stijgt snel!

Lees meer
Sluit

City nieuwsbrief winactie!

Het aantal inschrijvingen voor deze nieuwsbrief stijgt snel! Bijna 1100 geïnteresseerden ontvangen net als jij de nieuwsbrief . Tijd voor een leuke actie! Bij 1100 inschrijvingen verloten we twee echte City prijzen. Eén onder de nieuwe inschrijvingen en één onder de bestaande abonnees. Maak jij jouw buurtgenoten enthousiast voor de City Nieuwsbrief?

Foto fietspad langs trambaan

Nieuwe plattegrond 

Het nieuwe fiets- en voetpad langs de trambaan is in gebruik. Hierdoor fiets en loop je nu nog makkelijker van City Noord naar Zuid en andersom.

Lees meer
Sluit

Nieuwe plattegrond 

Het nieuwe fiets- en voetpad langs de trambaan is in gebruik. Hierdoor fiets en loop je nu nog makkelijker van City noord naar zuid en andersom. Met de fiets hoef je niet meer door de parkeergarage te fietsen. Dat kan nu veilig en snel langs de trambaan en Cityplaza. Alle huidige fiets- en looproutes in City Nieuwegein vind je op de vernieuwde plattegrond onderaan de pagina bereikbaarheid

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!