City Nieuwsbrief Augustus

Heb jij de 3D kunstwerken in City al gezien? Loop de uitgestippelde route om ze allemaal te bekijken. Naast de kunst wordt ook City Park steeds mooier. Binnenkort worden de laatste puntjes op de i gezet, en is het park helemaal klaar. Dat en meer lees je in deze City nieuwsbrief.

Street Art - Vernieuwegeiner

City op het Street Art Festival

Op dinsdag 15 augustus is Street Art Nieuwegein officieel geopend.

Lees meer
Sluit

City op het Street Art Festival

Op dinsdag 15 augustus is Street Art Nieuwegein officieel geopend. Een route langs 16 prachtige 3D kunstwerken verspreid door Nieuwegein.

Een van de kunstwerken brengt de vernieuwing van City in beeld. Het heet ‘Vernieuwegeiner’. Je ziet een wijze man met City Nieuwegein in zijn handen. Hij draagt City over aan de Vernieuwegeiners, die er hun binnenstad van de toekomst van mogen maken. Een prachtig werk van RoosArt op de Markt, naast Robuust. Volgende week vertellen we je meer over de Vernieuwegeiner. Ben je nu al nieuwsgierig? Kijk dan op de speciale Vernieuwegeiner pagina.

Street Art Nieuwegein brengt meer kleur in City en in de straten van de stad. De kunstwerken laten de rijke geschiedenis en ontwikkeling van Nieuwegein zien. Het leuke is dat je zelf onderdeel van de afbeeldingen kunt zijn. Laat iemand vanaf het punt dat aangegeven is met voetstappen een foto van je maken.

Benieuwd naar alle kunstwerken? Je kunt de plattegrond van de kunstroute hier downloaden. Of download de app in de Play Store of App Store. De street art is tot eind oktober te bekijken.

Infocentrum en Duurzaamheidsloket

Hier kan jij terecht met meldingen over de werkzaamheden in City

Lees meer
Sluit

Hier kan jij terecht met meldingen over de werkzaamheden in City

Op verschillende plekken in City wordt gebouwd. Andere plekken worden gereed gemaakt om er te bouwen. Met zoveel werkzaamheden verspreid over heel City, kan het zijn dat er eens iets niet zo gaat als gepland of verwacht. Of dat jij als omwonende last ervaart.

Wil jij een melding doen over een van de werkzaamheden in City? Ga dan naar city-nieuwegein.nl/contact/melden en vul het formulier in. Of stuur een e-mail naar city@nieuwegein.nl. Je kunt ook binnenlopen bij Infocentrum City. Open op maandagmiddag 13-16 uur en woensdag 10-16 uur. Je vindt het Infocentrum City aan Passage 80, naast de tramhalte. We handelen je melding dan zo snel mogelijk af.

Afgelopen jaar ontvingen wij een aantal anonieme meldingen via de website van de gemeente. Denk eraan dat afhandeling van je melding langer kan duren, wanneer je je melding niet rechtstreeks aan city@nieuwegein.nl doet. Bovendien kunnen we bij een anonieme melding geen contact met je op nemen. We kunnen jou dan ook niet vertellen wat we met je melding gedaan hebben.

Foto City Park

Puntjes op de i in en om City Park

Op 1 juli is City Park aan de Schouwstede geopend.

Lees meer
Sluit

Puntjes op de i in en om City Park

Op 1 juli is City Park aan de Schouwstede geopend. Daarna is het altijd even afwachten hoe het park zich ontwikkelt. En wie er op welke manier gebruik van gaan maken. Het regenachtige weer van de afgelopen weken heeft goed voor het City Park gezorgd. Het gras is snel opgekomen. De planten groeien en laten bloemen in vele kleuren zien. De planten gaan de komende tijd de hoogte in en in oktober worden er extra heesters neergezet. Ook komen er binnenkort bankjes bij het basketbalveld. Verder worden de rozenbogen geplaatst en de verlichting aangebracht.

De speel- en klimtoestellen worden goed gebruikt door kinderen. Ook het basketbalveld is al veel in gebruik. Het gebruik van City Park zorgt er helaas ook voor dat sommige buurtbewoners hinder ervaren.

Om dit op te lossen gaan we het volgende doen:

  • We plaatsen een bordje bij het hek van het basketbalveld met de spelregels voor gebruik van het basketbalveld erop.
  • De BOA’s maken de komende tijd extra rondes door het City Park.
  • De laatste werkzaamheden aan het park worden de komende tijd uitgevoerd, waaronder de versteviging van de basket en het plaatsen van rubbers achter het bord van de basket. Zo verminderen we geluid van de bal tegen de basket.

Ook rondom het park worden de puntjes op de i gezet:

  • Het zebrapad aan de Schouwstede verdwijnt, nu de route door het park weer beschikbaar is.
  • De blindegeleide tegels bij de drempel en de zebra gaan om die reden ook weg.
  • De drempel krijgt nieuwe lijnen.
  • Er komen uitstaptegels naast de parkeervakken die grenzen aan het park.

Zo houden we de schoenen bij het uitstappen schoon, is de kortste route weer beschikbaar en kan iedereen met plezier gebruik maken van City Park.

Luifelstede en Zadelstede

De bouwvak is voorbij

Vanaf 21 augustus starten de werkzaamheden in City weer op.

Lees meer
Sluit

De bouwvak is voorbij

Vanaf maandag 21 augustus starten de werkzaamheden in het Stationsgebied en bij CityPromenade weer op.

De sloop van de Luifelstede is alweer gestart. Aannemer Roseboom werkt op doordeweekse dagen van 7 uur ‘s ochtends tot uiterlijk 7 uur ‘s avonds. De sloop wordt eind september afgerond.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!