City Nieuwsbrief December

De laatste nieuwsbrief van het jaar! We vertellen je over de co-creatiebijeenkomst voor het Rosarium, over CityPromenade en de werkzaamheden tijdens de kerstvakantie. Dat en meer lees je in deze City nieuwsbrief.

Co-creatiebijeenkomst Rosarium City Nieuwegein

Samen ontwerpen we het Rosarium

Het Rosarium is het parkje met basketbalveld tegenover het huidige busstation in City.

Lees meer
Sluit

Samen ontwerpen we het Rosarium

Het Rosarium is het parkje met basketbalveld tegenover het busstation in City. Het Rosarium krijgt een opknapbeurt. Dit doen we voor en met de buurt. Tijdens een coronaproof bijeenkomst hebben omwonenden hun wensen voor het nieuwe Rosarium kenbaar kunnen maken.

Buurtbewoners kregen voorafgaand aan de bijeenkomst een papieren kerstbal thuisgestuurd . Hierop konden ze hun wens(en) voor het Rosarium opschrijven. In het Rosarium hebben we in een open tent een grote kerstboom met verlichting neergezet. Bewoners hingen woensdagavond 15 december de kerstballen met hun wensen erin. Op afstand van elkaar, in verschillende tijdsloten, maar toch in goede sfeer. We hebben veel wensen opgehaald. Bedankt hiervoor.

De wensen worden allemaal bekeken. En de wensen die binnen de mogelijkheden vallen, nemen we mee in een ontwerp dat we weer aan de buurt voorleggen. Zodat we, als de werkzaamheden in dit deel van City erop zitten, een mooie nieuwe plek kunnen aanleggen, waar de buurt plezier van heeft.

Rosarium

Werkzaamheden bij het Rosarium

Vanaf begin januari worden er verschillende werkzaamheden aan de nutsleidingen bij het Rosarium uitgevoerd.

Lees meer
Sluit

Werkzaamheden bij het Rosarium

Vanaf begin januari worden er verschillende werkzaamheden aan de nutsleidingen bij het Rosarium, ter hoogte van het busstation uitgevoerd. Denk hierbij aan leidingen voor bijvoorbeeld elektriciteit, water, gas en telefoon. 

KPN en Ziggo zijn vanaf 7 januari aan het werk en waterbedrijf Vitens op 10 januari. De overlast tijdens deze werkzaamheden zal beperkt zijn. Al het verkeer kan gewoon doorrijden. 

Doorslagzone in City Nieuwegein

Er liggen betonplaten op de Doorslagzone

Er zijn 180 stelconplaten bij de Doorslagzone afgeleverd.

Lees meer
Sluit

Er liggen betonplaten op de Doorslagzone

Tussen maandag 20 december en donderdag 23 december zijn 180 stelconplaten bij de Doorslagzone afgeleverd. Dit zijn betonnen platen van 2 bij 2 meter die gebruikt worden als tijdelijke verharding tijdens de bouw van de woningen.

Ze liggen op het grasveld, in het rood gemarkeerde vak op de afbeelding hieronder. Voor de veiligheid zijn om deze opslag bouwhekken geplaatst.

Doorslagzone stelconplaten

Duurzaamheid speelt een centrale rol bij de vernieuwing van City Nieuwegein. Ook bij de aanvoer van materialen houden we daar rekening mee. De stelconplaten lagen op een ander bouwterrein, daar zijn ze niet meer nodig. Om dubbel transport te voorkomen, is ervoor gekozen de platen nu al naar de Doorslagzone te brengen.

Woongebouwen op de Doorslagzone

Wonen op de Doorslagzone

CityPromenade. Dat is de naam voor de vier duurzame woongebouwen die op de Doorslagzone gebouwd worden.

Lees meer
Sluit

Wonen op de Doorslagzone

CityPromenade. Dat is de naam voor de vier duurzame woongebouwen die op de Doorslagzone gebouwd worden. Er komen 452 woningen. De projectwebsite CityPromenade van de ontwikkelaar en beleggers staat nu online. Bekijk hier de website.

Je vindt er informatie over de verschillende woningen in CityPromenade. En informatie over het kopen of huren van een woning. Heb je interesse in een woning? Dan kan je dat via een formulier op de website laten weten.

Infocentrum City Nieuwegein

Het Infocentrum is tijdelijk gesloten

In verband met de nieuwe coronamaatregelen zijn het Infocentrum City en het Duurzaamheidsloket aan Passage 80 momenteel gesloten.

Lees meer
Sluit

Het Infocentrum is tijdelijk gesloten

In verband met de nieuwe coronamaatregelen zijn het Infocentrum City en het Duurzaamheidsloket aan Passage 80 momenteel gesloten. Zodra de maatregelen het weer toelaten ben je van harte welkom op maandagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en op woensdag van 10.00 tot 16.00 uur. Heb je tussentijds vragen over de vernieuwing van City Nieuwegein? Stuur je vragen dan naar city@nieuwegein.nl. Vragen over duurzaamheid kun je sturen naar duurzaamheidsloket@nieuwegein.nl.

Luchtfoto City Nieuwegein

Werkzaamheden tijdens de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie zal het een stuk rustiger zijn op de verschillende bouwplaatsen in City NIeuwegein.

Lees meer
Sluit

Werkzaamheden tijdens de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie zal het een stuk rustiger zijn op de verschillende bouwplaatsen in City Nieuwegein. De werkzaamheden worden niet allemaal stilgelegd. Bij Point of View zal aannemer Cordeel af en toe aanwezig zijn. Zijn er calamiteiten die je wilt melden, dan kan dit via het noodnummer 06 1246 7970. In het Stationsgebied liggen de werkzaamheden tot het nieuwe jaar wel stil.

Schakelstede Nieuwegein

Aanpassingen aan de Schakelstede

De markt in City gaat verschuiven richting de Raadstede en het politiebureau.

Lees meer
Sluit

Aanpassingen aan de Schakelstede

De markt in City gaat verschuiven richting de Raadstede en het politiebureau. De plantenbakken in de buurt van het politiebureau aan de Schakelstede worden daarom verwijderd. De grond zal hier bestraat worden. Het groen blijft behouden. We zetten het in een verplaatsbare plantenbak. De plantenbak bij De KOM moet worden verwijderd. Op deze plek kan geen verplaatsbare bak worden teruggebracht.

De bomen aan de Schakelstede worden in de tweede week van januari verplaatst richting de parkeerplaats van het sportpark aan het Parkhout. Daar staan nu twee dode berken. Deze worden binnenkort gekapt en vervangen door de bomen van de Schakelstede.

Oude tramhalte City Nieuwegein

De werkzaamheden aan de trambaan gaan van start!

In januari start aannemer Dura Vermeer met de werkzaamheden.

Lees meer
Sluit

De werkzaamheden aan de trambaan gaan van start!

In januari start aannemer Dura Vermeer met de werkzaamheden aan de nieuwe tramhalte en trambaan. Vanaf 10 januari graven ze de zandbaan aan de westelijke zijde van het huidige spoor af. Dit is ter voorbereiding op de nieuwe trambaan. Na het afgraven worden er mantelbuizen geplaatst. Dit zijn buizen waar in de toekomst de kabels en leidingen doorheen zullen lopen. Ook wordt er een wegendoek aangebracht. Hiermee wordt het ophoogmateriaal (vulkanisch gesteente) gescheiden van het onderliggende zand.

Deze werkzaamheden vinden overdag plaats tussen 07.00 en 16.00 uur. Er wordt gebruik gemaakt van een mobiele kraan en vrachtwagens om bouwmateriaal aan te voeren.

Vanaf 10 januari is de gebiedsconciërge van Dura Vermeer iedere werkdag aanwezig. Je kunt hem altijd benaderen voor vragen!

Kerstverlichting op het Marktplein

De beste wensen!

Het jaar zit er alweer bijna op. Dit is de laatste nieuwsbrief van 2021!

Lees meer
Sluit

De beste wensen!

Het jaar zit er alweer bijna op. Dit is dan ook de laatste nieuwsbrief van 2021! Tijdens de kerstvakantie sturen wij geen nieuwsbrief. Dit betekent dat je de volgende nieuwsbrief over 3 weken kunt verwachten. Tegen die tijd zijn de werkzaamheden aan de trambaan gestart en hebben we weer genoeg te vertellen. Voor nu, fijne feestdagen en alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies