City Nieuwsbrief December

Hoge torenkranen verspreid door City en leuke uitjes voor op de agenda. In deze nieuwsbrief brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in City.

Torenkranen Stationsgebied

Torenkranen Stationsgebied

De eerste torenkraan in het Stationsgebied is opgebouwd. Voor de bouw worden hier in totaal drie torenkranen geplaatst.

Lees meer
Sluit

Torenkranen Stationsgebied

De eerste twee torenkranen in het Stationsgebied zijn opgebouwd. Voor de bouw worden hier in totaal drie torenkranen geplaatst. Op 24 en 25 november is de laagste van de drie torenkranen opgebouwd. Vanaf 7 december wordt de hoogste torenkraan opgebouwd. Ben je benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Volg de opbouw dan via de timelapse camera die aannemer Akor heeft geplaatst. 

Met de komst van de torenkranen ga je nu snel vorderingen in de bouw zien.

Feestelijke start bouw CityPromenade

Feestelijke start bouw CityPromenade

De aannemer is al even aan het heien, maar maandag 21 november  is de bouw van CityPromenade officieel afgetrapt!

Lees meer
Sluit

Feestelijke start bouw CityPromenade

De aannemer is al even aan het heien, maar maandag 21 november is de bouw van CityPromenade officieel afgetrapt! Met mooie woorden van onder andere de ontwikkelaar, de aannemer en onze eigen wethouder Marieke Schouten, werd de waardering naar alle deelnemende partijen uitgesproken. Muziek en confetti gaven het officiële startschot van de bouw!

Bouwterrein CityPromenade

Torenkranen bij CityPromenade

Bij de bouw van CityPromenade wordt gebruik gemaakt van vier torenkranen.

Lees meer
Sluit

Torenkranen bij CityPromenade

Bij de bouw van CityPromenade wordt gebruik gemaakt van vier torenkranen. Twee torenkranen komen op de bouwplaats te staan. De andere twee in het water. Hiervoor wordt nu een constructie in het water gemaakt van palen en een platform waarop de kranen kunnen staan. Interessant om een kijkje te nemen hoe dat in zijn werk gaat.

Inmiddels staat er op de bouwplaats van CityPromenade een extra torenkraan. Deze kraan is op maandag 28 november begonnen met het plaatsen van damwanden voor een van de vier woontorens. Als de damwanden geplaatst zijn kan de ruimte voor de kelder van de woontoren worden uitgegraven. De damwanden zijn nodig om te voorkomen dat de grond verschuift.

Foto heimachine CityPromenade

Heigeluid bij bouw CityPromenade

De aannemer heeft bij de bouw van CityPromenade maatregelen getroffen om het heigeluid te beperken.

Lees meer
Sluit

Heigeluid bij bouw CityPromenade

De aannemer heeft bij de bouw van CityPromenade maatregelen getroffen om het heigeluid te beperken. In de online bijeenkomst heeft Ebbe van Wijngaarden van ontwikkelaar/bouwer Koopmans daar uitgebreid over verteld. Het geluidscherm dat was bedacht mag helaas om veiligheidsredenen niet zo hoog hangen als de heipalen hoog zijn. Daardoor kwam het heigeluid boven de toegestane norm. Na gesprekken met de gemeente heeft de aannemer extra maatregelen genomen om het geluid te beperken. Daarom staat er nu bijvoorbeeld een geluidscherm op het Stadsbalkon.

Theater DE KOM

Crashdecks bij theater DE KOM

In de week van 5 december worden de crashdecks bij Theater DE KOM geplaatst. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 9 december.

Lees meer
Sluit

Crashdecks bij theater DE KOM

In de week van 5 december worden de crashdecks bij theater DE KOM geplaatst. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 9 december.

De crashdecks zijn nodig voor de veiligheid. De bouw van CityPromenade gaat binnenkort de hoogte in. Om alle bezoekers van City en het theater en het verkeer hieromheen te beschermen tegen vallende voorwerpen, worden crashdecks geplaatst. Valt er bijvoorbeeld een schroevendraaier naar beneden, dan komt deze niet op straat terecht.

Luifelstede

Oekraïense vluchtelingen verhuizen naar Industrieweg

In de Luifelstede in City wonen op dit moment ongeveer 90 Oekraïense vluchtelingen.

Lees meer
Sluit

Oekraïense vluchtelingen verhuizen naar Industrieweg

In de Luifelstede in City wonen op dit moment ongeveer 90 Oekraïense vluchtelingen. Begin januari 2023 verhuizen zij naar het Prins Hendrik Internaat aan de Industrieweg in Nieuwegein. Daar worden zij de nieuwe buren van de schipperskinderen en de kinderen van de kinderdagopvang.

De Luifelstede wordt binnenkort gesloopt. Hier komen nieuwbouwappartementen voor in de plaats.

Parkeergarage CityPlaza

Parkeergarage in City Nieuwegein wint award!

In 2021 is Parkeergarage Cityplaza gerenoveerd. Nu is dit de eerste parkeergarage in Nederland die de ESPA award heeft ontvangen!

Lees meer
Sluit

Parkeergarage in City Nieuwegein wint award!

In 2021 is Parkeergarage Cityplaza gerenoveerd. Nu is dit de eerste parkeergarage in Nederland die de ESPA award heeft ontvangen! Een award die aangeeft dat het voor bezoekers van City fijn parkeren is in Parkeergarage Cityplaza. Daar zijn we natuurlijk enorm trots op. Parkeergarage Cityplaza voldeed aan de keuringseisen die de EPA (European Parking Association) stelt aan parkeervoorzieningen.

EPA wil met het uitreiken van deze awards de kwaliteit van parkeervoorzieningen verhogen. Bij het keuren wordt onder andere gekeken naar gebruiksgemak, veiligheid, comfort, verlichting en betaalsystemen.

City December Brunch

Kom naar de City December Brunch

Op zondag 11 december schuif je aan bij de feestelijke City December Brunch in Cityplaza.

Lees meer
Sluit

Kom naar de City December Brunch

Op zondag 11 december schuif je aan bij de feestelijke City December Brunch in Cityplaza. Tussen 10.00 en 12.00 uur geniet jij van eten, entertainment en gezelschap. Nodig je buurvrouw uit, bel je oude schoolgenoot op of leer juist nieuwe mede Nieuwegeiners kennen. Tijdens de feestbrunch geniet je naast het heerlijke eten ook van livemuziek, dansoptredens, zang en poëzie.

Het wordt een gezellige brunch aan een heel lange tafel, georganiseerd door theater DE KOM, de markt, Bibliotheek De tweede verdieping, gemeente Nieuwegein én Cityplaza. Je schuift gratis aan, maar je moet je wel even aanmelden voor de brunch. Vul hier het aanmeldformulier in

Foto Markt City Nieuwegein

Hoe denk jij over de horeca in Nieuwegein

Ben jij tussen de 16 en 28 jaar? En wil jij meedenken over het horecabeleid in Nieuwegein?

Lees meer
Sluit

Hoe denk jij over de horeca in Nieuwegein

Ben jij tussen de 16 en 28 jaar? En wil jij meedenken over het horecabeleid in Nieuwegein? Houd 13 december dan vrij in je agenda! De gemeente gaat graag met jou in gesprek om jouw ideeën te horen. Je bent op 13 december van harte welkom in Theatercafé DE KOM van 19.00 tot 21.00 uur. 

Wil jij erbij zijn? Meld je dan aan via nieuwhorecabeleid@nieuwegein.nl.

10 jaar DE KOM

10 jaar DE KOM!

Theater DE KOM viert dit jaar zijn 10e verjaardag aan het Stadsplein.

Lees meer
Sluit

10 jaar DE KOM!

Theater DE KOM viert dit jaar zijn 10e verjaardag aan het Stadsplein. Om dit te vieren wordt op zaterdag 10 december de expositie ’10 jaar DE KOM in beeld’ en de installatie ‘Opluchten Verlicht’ van Marlin van Ek geopend. 

De foto-expositie komt voor uit een fotowedstrijd die in een eerdere nieuwsbrief is benoemd. De jury kiest uit de inzendingen 10 winnaars. Deze foto’s worden tentoongesteld. Kom jij ze ook bewonderen? Bekijk deze pagina voor meer informatie over de expositie.

Appartementengebouw Point of View

Gewilde duurzame woningen in City

Uit onderzoek van het Kadaster blijkt dat duurzame woningen erg gewild zijn in Nederland.

Lees meer
Sluit

Gewilde duurzame woningen in City

Uit onderzoek van het Kadaster blijkt dat duurzame woningen erg gewild zijn in Nederland. Laten dat nou net de woningen zijn die wij in City aan het bouwen zijn! In totaal bouwen we ongeveer 2200 woningen in City. De bouw van 919 van deze woningen is al gestart, in het Stationsgebied en CityPromenade. Naast de woningen maken we van de gehele binnenstad een duurzame leefruimte, voor bewoners en bezoekers. Het is onze ambitie om van City de meest duurzame binnenstad van Nederland te maken.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!