City Nieuwsbrief December

De decemberkou is gearriveerd en het is bijna kerstvakantie. Tijdens de vakantie liggen de werkzaamheden in City tijdelijk stil, zodat iedereen van de feestdagen kan genieten. Tot die tijd zijn de aannemers aan het werk. Daarover lees je meer in deze City nieuwsbrief.

Foto heiwerkzaamheden

Uitloop heiwerkzaamheden

Aannemer Koopmans heeft ons laten weten dat de heiwerkzaamheden voor CityPromenade helaas uitlopen.

Lees meer
Sluit

Uitloop heiwerkzaamheden

Aannemer Koopmans heeft ons laten weten dat de heiwerkzaamheden voor CityPromenade helaas uitlopen. Het heien gaat mogelijk nog tot eind januari 2023 door. In de kerstvakantie ligt de bouw stil, hier lees je meer over in onderstaand artikel.

Op maandag 9 januari 2023 gaat de bouw verder. Eind januari is het heien klaar. We realiseren ons dat dit later is dan verwacht, maar het einde is in zicht.

Omwonenden en ondernemers in de buurt van de bouwplaats, ontvangen hierover een buurtbericht. Deze wordt vandaag of morgen bezorgd.

Heimachine CityPormenade

19 en 20 december Lantaarnstede deels afgesloten

Op maandag 19 en dinsdag 20 december wordt er vlak naast de Lantaarnstede geheid.

Lees meer
Sluit

19 en 20 december Lantaarnstede deels afgesloten

Op maandag 19 en dinsdag 20 december wordt er vlak naast de Lantaarnstede geheid. Voor de veiligheid van bewoners en bezoekers van Cityplaza worden op deze twee dagen de lift en de trap van de Lantaarnstede naar het Stadsbalkon afgesloten. Ook fietsenstalling De Fietspomp en de in- en uitrit van parkeergarage Stadshuis aan de Lantaarnstede zijn deze dagen dicht. Zo kunnen wegschietende stukjes steen geen letsel of schade veroorzaken. Ook kan de aannemer het geluidsscherm beter plaatsen om het heigeluid tot een minimum te beperken.

Uiteraard blijven de winkels in Cityplaza en de voorzieningen zoals theater DE KOM en het Stadshuis bereikbaar. Fietsers kunnen hun fietsen stallen in fietsenstalling De Snelbinder aan de Ringstede 2 en in de pop-up fietsenstalling op het Stadsplein naast broodjeszaak Subway. Automobilisten kunnen hun auto gewoon parkeren in parkeergarage Stadshuis. De ingang aan de Nachtwachtstede blijft open. De andere parkeergarages in City zijn deze dagen ook open. Bezoekers die lopend, met een rolstoel of een scootmobiel komen, kunnen Cityplaza via de Raadstede bereiken.

Kerstverlichting op het Marktplein

Geen werkzaamheden tijdens de kerstvakantie

Het is bijna kerstvakantie. De aannemers in zowel het Stationsgebied als bij CityPromenade leggen tijdens de kerstvakantie de werkzaamheden stil.

Lees meer
Sluit

Geen werkzaamheden tijdens de kerstvakantie

Het is bijna kerstvakantie. De aannemers in zowel het Stationsgebied als bij CityPromenade leggen tijdens de kerstvakantie het werk stil. Dit betekent dat er niet gewerkt wordt van 24 december tot en met 8 januari. Zo kunnen omwonenden genieten van de feestdagen. Op maandag 9 januari gaan de werkzaamheden weer van start. Zie je iets opvallends op de bouwplaats? Dan kun je contact opnemen met het calamiteitennummer van de aannemer:

Aannemer Koopmans – CityPromenade: 0900-824 3473
Aannemer Akor – Stationsgebied, The New Citizen: 0548-745910
Aannemer Aalbers – Stationsgebied, Ivy Apartments; 088-788 888

Hijskranen in het Stationsgebied

De bouw gaat de hoogte in!

De laatste van de drie torenkranen in het Stationsgebied is opgebouwd. De bouw is in volle gang.

Lees meer
Sluit

De bouw gaat de hoogte in!

De laatste van de drie torenkranen in het Stationsgebied is opgebouwd. De bouw is in volle gang. In het gebied werken twee aannemers aan twee projecten: The New Citizen en Ivy Apartments.

Vanaf volgend jaar wordt er bij Ivy Apartments iedere vier weken 1 verdieping gebouwd. Dit appartementengebouw zul je dus snel de hoogte in zien gaan!

VR beeld met links de ABC-locatie en rechts het Stationsgebied

ABC-locatie in ontwikkeling

Op maandagavond 12 december vond een bewonersbijeenkomst plaats voor omwonenden van de ABC-locatie.

Lees meer
Sluit

ABC-locatie in ontwikkeling

ABC staat voor Albert Heijn, Blokker en C&A. De ABC-locatie ligt naast de trambaan, aan de kant van het fietspad. Tussen het Versplein en de Weverstede. Het is een van de plekken in City die vernieuwd mag worden. Maandag 12 december zijn direct omwonenden bijgepraat over de ideeën die ontwikkelaar Dalpha Real Estate voor deze plek heeft. Dalpha wil er woongebouwen met appartementen en bijvoorbeeld ruimte voor een fietsenstalling maken. De ontwerpen zijn nog niet definitief, het zijn eerste schetsen.

De gemeente en ontwikkelaar zijn nog in gesprek over de plannen voor dit gebied. De ontwikkelaar heeft met de omwonenden afgesproken tijdens het verder uitwerken van de plannen steeds met elkaar in gesprek te blijven.

Benieuwd naar deze locatie? Bekijk de
projectpagina

City West

Klankbordgroep City West, doe jij mee?

Op donderdagavond 8 december is de klankbordgroep City West in het Infocentrum samengekomen.

Lees meer
Sluit

Klankbordgroep City West, doe jij mee?

Op donderdagavond 8 december is de klankbordgroep City West in het Infocentrum samengekomen. Met elkaar zetten we ons in om de communicatie in City Nieuwegein te verbeteren. Dit keer hebben we besproken hoe we het infocentrum kunnen door ontwikkelen. Wat is er goed en wat kan er beter? Waarvoor zou jij het infocentrum bezoeken?

Een greep uit de antwoorden:

  • Waarvoor bezoek jij het infocentrum? Je kunt er direct terecht met vragen en zorgen over de vernieuwing van City.
  • Wat is er goed? Laagdrempelige manier om contact met de gemeente te krijgen.
  • Wat kan er beter? De openingstijden zijn beperkt. Het mogelijk maken om buiten werktijden op afspraak te bezoeken.

Hiermee kan Omgevingsteam City aan de slag, we blijven onze service en communicatie namelijk graag verbeteren.

Woon jij in het westen van City Nieuwegein? En wil jij ook een bijdrage leveren aan de juiste communicatie over de vernieuwing van City? Stuur dan een mail naar city@nieuwegein.nl om je aan te melden voor de klankbordgroep. Wie weet zien we jou bij de volgende bijeenkomst!

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies