City Nieuwsbrief December

De kerstvakantie staat voor de deur en de bouw ligt twee weken stil. In deze nieuwsbrief brengen we je op de hoogte van de laatste activiteiten van dit jaar en kijken we vooruit naar de eerste maanden van het nieuwe jaar.

Rosarium

Make-over van het Rosarium

Het parkje bij de Ruiterstede, het zogenaamde Rosarium, krijgt een make-over. Het ontwerp is klaar.

Lees meer
Sluit

Make-over van het Rosarium

Het parkje bij de Ruiterstede, het zogenaamde Rosarium, krijgt een make-over. Het ontwerp is klaar. Basis voor het ontwerp zijn de wensen van buurtbewoners en gebruikers van het Rosarium.
Dit is het definitieve ontwerp:

Ontwerp park Rosarium

In het nieuwe park komen een speeltuin, een half basketbalveld, rozen, groen, paden en verlichting. In de speeltuin komen schommels, een glijbaan met duikelrek, en een klimtoren. Allemaal met een natuurlijke uitstraling, door gebruik van hout. Het groen zorgt voor minder hittestress, het opnemen van water en het trekt insecten en vlinders aan.

In het voorjaar van 2023 wordt het park aangelegd. Dat gebeurt in het plantseizoen dat tot april duurt. Dan hebben de planten en bomen de beste kans op overleven.

Crashdeck bij theater DE KOM

Crashdeck bij theater DE KOM

Bouwen in City doen we veilig. Daarom is naast theater DE KOM een crashdeck geplaatst.

Lees meer
Sluit

Crashdeck bij theater DE KOM

Bouwen in City doen we veilig. Daarom is naast theater DE KOM een crashdeck geplaatst. Vrachtwagens met bijvoorbeeld decorstukken of instrumenten voor optredens kunnen hierdoor hun spullen veilig blijven laden en lossen. Bekijk onze video met Tilleke (Omgevingsmanager City Nieuwegein) en Anne (Coördinator Theatertechniek van DE KOM) om te zien hoe dat in zijn werk gaat.

Foto bouwdoek

Een bedankje voor het geduld!

Aannemer Koopmans van CityPromenade heeft vertraging opgelopen en gaat daarom tot eind januari 2023 door met heien.

Lees meer
Sluit

Een bedankje voor het geduld!

Aannemer Koopmans van CityPromenade heeft vertraging opgelopen en gaat daarom tot eind januari 2023 door met heien. Tijdens de kerstvakantie, die op 24 december begint, ligt het werk stil. Op maandag 9 januari 2023 gaat het heien weer verder. Dan gaan de palen voor het laatste woongebouw de grond in.

Direct omwonenden en ondernemers langs de bouwplaats hebben namens Omgevingsteam City, gemeente Nieuwegein en aannemer Koopmans een attentie ontvangen voor hun geduld en begrip. Hiermee kunnen we uiteraard de overlast niet wegnemen, maar wel wat verzachten.

CityPromenade vanaf het Zuidstedeviaduct

Fundering en kranen voor CityPromenade

De damwanden en de heipalen voor 3 van de 4 gebouwen zitten in de grond.

Lees meer
Sluit

Fundering en kranen voor CityPromenade

De damwanden en de heipalen voor 3 van de 4 gebouwen zitten in de grond. Na de kerstvakantie gaan de palen voor het laatste gebouw de grond in.

Tegelijk wordt gestart met de fundering voor gebouw Vancouver, naast theater DE KOM. Hiervoor wordt gegraven en grond afgevoerd. In januari kun je vanaf de bouwplaats het ‘koppensnellen’ horen. Dit betekent dat de heipalen op de juiste maat worden afgehakt.

In de nacht van 17 op 18 januari 2023 wordt een mobiele kraan opgebouwd. De opbouw begint eind van de dag op 18 januari en loopt door tot in de nacht.

Op 19 en 20 januari wordt een torenkraan opgebouwd. Dit gebeurt overdag. Dit is de eerste van 4 torenkranen die Koopmans inzet voor de bouw van de woningen.

Fietsomleidingen City Nieuwegein

Fietsomleidingen City aangepast

Sinds 3 oktober zijn er fietsomleidingen in City, omdat het Brugpad afgesloten is voor de bouw van CityPromenade.

Lees meer
Sluit

Fietsomleidingen City aangepast

Sinds 3 oktober zijn er fietsomleidingen in City, omdat het Brugpad afgesloten is voor de bouw van CityPromenade. Deze omleidingsroutes bleken niet overal even veilig of duidelijk. De onveilige situatie bij het Zuidstedeviaduct is eerder al aangepast. Nu zijn ook de gekleurde routes aangepast. Fietsersbond Nieuwegein heeft ons hierbij geholpen. Zo zijn de routes gebruiksvriendelijker voor iedereen. Klik hier voor een grotere kaart.

Ontwerp tuin POV

Definitief ontwerp tuin Point of View

De tuin bij Point of View wordt binnenkort aangelegd. Het ontwerp is klaar.

Lees meer
Sluit

Definitief ontwerp tuin Point of View

De tuin bij Point of View wordt binnenkort aangelegd. Het ontwerp is klaar. Je ziet het op bovenstaande afbeelding. In juni mochten de toen nog toekomstige bewoners van Point of View samen met omwonenden hun wensen voor deze tuin vertellen. Wil je het ontwerp meer in detail bekijken? Kom dan langs in het Infocentrum City, daar hebben we een grote afbeelding staan en geven we graag informatie over het ontwerp.

In het voorjaar van 2023 start de aanleg van de tuin. Medio 2023 is de tuin klaar en kun je genieten van een afwisselende tuin met parkachtige paden en strak ingerichte looproutes, begroeiing in combinatie met uitzicht op het water.

Plattegrond vuurwerkverbod Luifelstede

Vuurwerkverbod rond Luifelstede

In het oude kantoorpand aan de Luifelstede worden 90 Oekraïense vluchtelingen opgevangen.

Lees meer
Sluit

Vuurwerkverbod rond Luifelstede

In het oude kantoorpand aan de Luifelstede worden 90 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Zij komen uit een oorlogsgebied en we willen voorkomen dat traumatische ervaringen naar boven komen door vuurwerkknallen. Daarom geldt er tijdens Oud en Nieuw een vuurwerkverbod rond de Luifelstede. Net als rond alle andere opvanglocaties voor vluchtelingen in Nieuwegein. In de vuurwerkvrije zones is het afsteken van vuurwerk verboden. Rondom de Luifelstede geldt in de groene zone op bovenstaande afbeelding het vuurwerkverbod. Meer informatie over alle vuurwerkvrije zones in Nieuwegein vind je op www.nieuwegein.nl/veiligheid/oud-en-nieuw.

VR Weverstede

Doorkijkje naar eerste kwartaal 2023

In het nieuwe jaar werken we verder aan een levendige, groene, gezonde en duurzame binnenstad.

Lees meer
Sluit

Doorkijkje naar eerste kwartaal 2023

In het nieuwe jaar werken we verder aan een levendige, groene, gezonde en duurzame binnenstad. Op hoofdlijnen staat dan op de planning:

  • sloop van het blauw-witte gebouw aan de Weverstede. Het gebouw waar nu nog de Hypotheker zit;
  • aanpassingen aan de Kolfstedetunnel;
  • sloop Luifelstede. De Oekraïense vluchtelingen die er nu zijn opgevangen verhuizen naar het Prins Hendrik Internaat aan de Industrieweg in Nieuwegein;
  • aanleg riolering in City West
  • co-creatie met de stad over de openbare ruimte (masterplan);
  • start aanleg Rosarium en tuin bij Point of View.
Jingle bells

Fijne feestdagen!

De kerstvakantie staat voor de deur. De aannemers in City leggen tijdens de kerstvakantie het werk neer.

Lees meer
Sluit

Fijne feestdagen!

De kerstvakantie staat voor de deur. De aannemers in City leggen tijdens de kerstvakantie het werk neer. Van 24 december 2022 tot en met 8 januari 2023 wordt er dus niet gewerkt. Zo kun jij in alle rust genieten van de feestdagen. Vanaf 9 januari wordt er weer gewerkt om van City een levendige, groene, gezonde en duurzame binnenstad te maken.

Dit is daardoor alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar. We wensen je fijne feestdagen. Tot in het nieuwe jaar. Begin januari ontvang je het laatste nieuws weer in je mail.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!