City Nieuwsbrief December

De kerstvakantie gaat beginnen. De bouw in City ligt vanaf vrijdagmiddag twee weken stil. In deze nieuwsbrief brengen we in beeld hoe City de afgelopen jaren al veranderd is. Daarnaast delen we een kijkje in de geschiedenis van het rode pand aan de Zadelstede.

Jingle bells

Aangepaste openingstijden Infocentrum

Vrijdagmiddag start de kerstvakantie.

Lees meer
Sluit

Aangepaste openingstijden Infocentrum

Vrijdagmiddag start de kerstvakantie. Tijdens de vakantie liggen bijna alle werkzaamheden in City stil. Onderaannemers kunnen kleine klussen oppakken, maar het grote werk van de bouw ligt tot en met zondag 7 januari 2024 stil. Ook Omgevingsteam City neemt een korte pauze. Op maandag 25 december, woensdag 27 december en maandag 1 januari is het City Infocentrum gesloten. Op woensdag 3 januari 2024 staan we weer voor je klaar in het infocentrum, om al jouw vragen over de vernieuwing van City te beantwoorden. Per mail zijn wij vanaf 8 januari weer bereikbaar.

CityPromenade

Van oud naar nieuw

City Nieuwegein vernieuwt. En die vernieuwing zie je.

Lees meer
Sluit

Van oud naar nieuw

City Nieuwegein vernieuwt. En die vernieuwing zie je. City wordt groener. Het Rosarium is omgetoverd naar City Park. Het tramstation is gezelliger geworden. Nieuwe, duurzame woningen ontstaan. Er komen rond de 2200 woningen bij. Point of View wordt al bewoond. En volgend jaar kunnen we de eerste nieuwe bewoners in het Stationsgebied verwelkomen. In 2024 wordt gestart met de bouw het nieuwe busstation. Dan kan je makkelijk overstappen van tram naar bus en andersom. City wordt leefbaarder, duurzamer en bruisender. Bekijk hier de grote veranderingen die City de afgelopen jaren al heeft ondergaan.

Vernieuwegeiner Rose

Ruim 500 Vernieuwegeiners denken mee over de vernieuwing van City

Lees meer
Sluit

Ruim 500 Vernieuwegeiners denken mee over de vernieuwing van City

Vernieuwegeiners zijn mensen die weleens in City komen, of er wonen of werken. Zij denken mee over de vernieuwing van City. Door hun mening en ideeën met ons te delen, maken we samen van City een bruisende binnenstad. Dit jaar hebben Vernieuwegeiners al mee kunnen denken over de verlichting en fietsenstallingen in City.

Inmiddels hebben zich ruim 500 Vernieuwegeiners aangemeld! Ook in het nieuwe jaar vragen we hun mening en ideeën over meerdere onderwerpen in City. Bijvoorbeeld over de overkapping van het tram- en busstation. Help je mee om City groener, duurzamer, leefbaarder en bruisender te maken? Meld je dan hier aan als Vernieuwegeiner.

Steve Jobs en Nieuwegein

Het rode pand aan de Zadelstede heeft een belangrijke geschiedenis.

Lees meer
Sluit

Steve Jobs en Nieuwegein

Het rode gebouw aan de Zadelstede is gesloopt. ‘De Pionier’, zoals het gebouw genoemd werd, maakt plaats voor nieuwbouw ‘Common Ground’. Een bijzondere plek in Nieuwegein, waar een historische uitvinding gedaan is. We delen de bijzondere geschiedenis graag met je. Toen het voormalig rode gebouw nog wit was, is hier de Wifi uitgevonden. Samen met Expeditie Nederland zijn de drie uitvinders nog één keer het rode pand ingegaan. Met elkaar kijken ze met mooie verhalen terug op hun tijd in Nieuwegein. Zo hoor je bijvoorbeeld dat ze heel hard met hun idee hebben moeten leuren, totdat Steve Jobs hun idee in zijn laptops wilde verwerken.

Benieuwd naar dit mooie stukje Nieuwegeinse geschiedenis? Bekijk hier de aflevering van Expeditie Nederland terug. Na iets meer dan 7 minuten start het item over de Zadelstede.

Fijne feestdagen!

Heel fijne feestdagen en een bruisend nieuwjaar!

Lees meer
Sluit

Fijne feestdagen!

Omgevingsteam City wenst ook jou heel fijne feestdagen en een bruisend nieuwjaar!

En in 2024 bouwen we weer verder aan de meest duurzame binnenstad van Nederland.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!