City Nieuwsbrief Februari

Appartementencomplex Point of View heeft zijn hoogste punt bereikt. De sloop van de Well Building langs de Zuidstedeweg gaat van start en de voorbereidende werkzaamheden voor het nieuwe tramstation zijn in volle gang. Dat en meer lees je in deze City Nieuwsbrief.

Point of View

Hoogste punt Point of View bereikt

Appartementencomplex Point of View, op de hoek van de Herenstraat en de Noordstedeweg, heeft zijn hoogste punt bereikt.

Lees meer
Sluit

Hoogste punt Point of View bereikt

Appartementencomplex Point of View, op de hoek van de Herenstraat en de Noordstedeweg, heeft zijn hoogste punt bereikt. De bovenste verdieping staat en de vlag hangt uit. Weer een mooie mijlpaal in de ontwikkeling van City Nieuwegein!

De komende maanden wordt het gebouw met 48 duurzame woningen verder vormgegeven.

Luchtfoto Stationsgebied

Start bouw tramhalte

Aannemer Dura Vermeer is gestart met de werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe tramhalte in City.

Lees meer
Sluit

Start bouw tramhalte

Aannemer Dura Vermeer is gestart met de werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe tramhalte in City. Op de plek waar het nieuwe westelijke perron komt, bereidt Dura Vermeer tot 4 februari de grond voor op het heien. Ook worden er rijplaten gelegd. Het echte heiwerk vindt overdag plaats tussen 7 en 11 februari. Dit is een week later dan aangekondigd, vanwege de beschikbaarheid van de heistelling.

Heien

Na afronding van de heiwerkzaamheden bouwt de aannemer het nieuwe, westelijke perron op en starten de voorbereidingen voor de vernieuwing van het spoor. De tram blijft tijdens de uitvoering van dit werk nog rijden met reizigers. Dit is mogelijk, omdat het nieuwe perron op afstand ligt van de huidige trambaan en tramhalte.

Vervolg

Van 26 februari tot 16 juni rijden er tijdelijk geen trams in Nieuwegein en IJsselstein. Reizigers kunnen gebruik maken van vervangende bussen. In deze periode begint de sloop van de oude trambaan in City. Daarna wordt de trambaan volledig nieuw opgebouwd en rondt Dura Vermeer de bouw van de nieuwe tramhalte voor City Nieuwegein af.

Dit is de planning waar we nu vanuit gaan. Door omstandigheden kan deze tussentijds veranderen.

Well Building Weverstede

Sloop Well Building gaat van start

Aannemer Roseboom start deze maand met de sloop van de Well Building aan de zuidstedeweg.

Lees meer
Sluit

Sloop Well Building gaat van start

Nu de sloop van de Energy Building is afgerond, start aannemer Roseboom rond 14 februari met de sloop van de Well Building langs de Zuidstedeweg. Het gebied wordt zo klaargemaakt voor de bouw van 467 nieuwe woningen.

Aanpak sloop

Het afgelopen halfjaar heeft aannemer Roseboom gewerkt aan de sloop van de Energy Building
langs de Zuidstedeweg. Nu wordt de kelder van dit gebouw verwijderd en daarmee wordt de sloop afgerond. Daarna wordt de Well Building gesloopt. De aanpak hiervan zal hetzelfde zijn. Wil je weten hoe de aannemer te werk gaat? Kijk dan de bijeenkomst over de sloop van de Energy Building terug.

De Well Building is al grotendeels leeggehaald en gestript. Onderdelen die hergebruikt kunnen worden zijn weggehaald. Denk hierbij aan keukens en kasten. Zodra het gebouw volledig leeggehaald en gestript is, begint de aannemer met de sloop van het pand zelf. Er wordt van boven naar beneden gewerkt. Naar verwachting duurt de sloop van de Well Building tot eind april 2022.

Energy Building - Zuidstedeweg

Containers op Zuidstedeweg schuiven op

In de week van 7 februari worden de zeecontainers op de Zuidstedeweg verplaatst.

Lees meer
Sluit

Containers op Zuidstedeweg schuiven op

In de week van 7 februari worden de zeecontainers op de Zuidstedeweg verplaatst. Ze schuiven op, zodat ze naast de Well Building komen te staan. De muur is ongeveer zes meter hoog. Deze muur zorgt ervoor dat er geen puin de weg op kan schieten tijdens de sloop van het gebouw. Ook is het een goede scheiding tussen het werkterrein en de Zuidstedeweg. Wil je meer weten over de aanpassingen aan de Zuidstedeweg om deze manier van werken mogelijk te maken? Kijk dan de video op deze pagina.

Inrit tussen Luifelstede en Zadelstede

Afslag naar Kapittelstede afgesloten

Vanaf maandag 7 februari is het niet meer mogelijk om op de Zuidstedeweg af te slaan naar de Kapittelstede.

Lees meer
Sluit

Afslag naar Kapittelstede afgesloten

Vanaf maandag 7 februari is het niet meer mogelijk om op de Zuidstedeweg af te slaan naar de Kapittelstede. Woon of werk je in City West, dan kun je de nieuwe aansluiting tussen de Luifelstede en de Zadelstede gebruiken. Bij het verlaten van City West kunnen beide uitritten gebruikt worden. Houd er bij het gebruik van de nieuwe uitrit rekening mee, dat je alleen rechtsaf kunt slaan, naar de A.C. Verhoefweg. Vanaf zaterdag 26 februari wordt de Kapittelstede helemaal afgesloten. De afsluiting duurt tot de nieuwe woningen in het Stationsgebied City klaar zijn.

Rosarium

Werkzaamheden Rosarium

In de week van 7 februari wordt er gewerkt in het Rosarium aan de Schouwstede.

Lees meer
Sluit

Werkzaamheden Rosarium

In de week van 7 februari wordt er gewerkt in het Rosarium aan de Schouwstede. Bij het basketbalveld wordt een deel van de hekken, het groen en één basket verwijderd. De hekken en de basket worden opgeslagen om later opnieuw te kunnen gebruiken. Het gat dat ontstaat na het verwijderen van de basket wordt opgevuld. Verder wordt er een bushokje aan de Schouwstede weggehaald. Deze wordt verplaatst naar de tijdelijke bushalte aan de Batauweg.

Deze werkzaamheden zijn nodig in verband met de aanleg van de stadsverwarming. Om de bussen genoeg ruimte te geven om veilig langs de bouwwerkzaamheden te rijden, wordt een stuk van het Rosarium in gebruik genomen als busbaan.

Zodra het werk in dit deel van City Nieuwegein voltooid is, wordt het Rosarium opgeknapt. Hiervoor zijn ideeën opgehaald bij omwonenden.

Het infocentrum is weer geopend

Het infocentrum is open

Sinds woensdag 19 januari is Infocentrum City aan de Passage 80 achter de kiosk weer geopend!

Lees meer
Sluit

Het infocentrum is open

Sinds woensdag 19 januari zijn het Infocentrum City en het Duurzaamheidsloket weer open. In december waren wij vanwege de coronamaatregelen gesloten. Nu de maatregelen het weer toelaten, staan wij elke maandagmiddag en woensdag voor je klaar. Jouw vragen over de vernieuwing van City Nieuwegein of het verduurzamen van je huis, beantwoorden wij graag. Je vindt ons aan de Passage 80 achter de oude kiosk. We zorgen er uiteraard voor dat we je veilig kunnen ontvangen.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies