City Nieuwsbrief Februari

City wordt steeds mooier! Het plein naast de tramhalte wordt op dit moment opgeknapt en binnenkort start de vernieuwing van het park bij het busstation, het Rosarium. In deze nieuwsbrief lees je alles over de laatste ontwikkelingen in City.

Bouwhekken op Westplein

Afronding Passage en trap naast tramhalte

De bouwhekken op het plein naast de nieuwe tramhalte gaan weg. De Passage en de trap worden gerenoveerd.

Lees meer
Sluit

Afronding Passage en trap naast tramhalte

De bouwhekken op het plein naast de nieuwe tramhalte gaan weg. De Passage en de trap worden gerenoveerd. De plek waar voorheen de kiosk stond, wordt nu netjes aangesloten op het plein. De werkzaamheden zijn deze week gestart. Over ongeveer 4 weken is de Passage weer netjes.

De werkzaamheden vinden voor het Infocentrum City en vlakbij reisbureau TUI plaats. Beide zijn op de gebruikelijke tijden open. Het kan zijn dat zij de deuren dicht doen tegen eventueel bouwgeluid en stof. Je bent natuurlijk gewoon welkom.

Gister is de graffiti aan de kant van de trambaan verwijderd. Hiervan knapt dit deel van City Nieuwegein zichtbaar op. Onderstaand de oude en nieuwe situatie in beeld.

Rosarium

Start aanleg Rosarium

Het Rosarium, het park bij het busstation, wordt vernieuwd. Op 27 februari start de aannemer met het aanleggen van het nieuwe park.

Lees meer
Sluit

Start aanleg Rosarium

Het Rosarium, het park bij het busstation, wordt vernieuwd. Eerder zijn bij omwonenden wensen voor het nieuwe Rosarium opgehaald. De ontwerper heeft deze wensen meegenomen in het ontwerp. Op 27 februari start de aannemer met het aanleggen van het nieuwe park. De aannemer haalt eerst de huidige bestrating en beplanting weg. De nog bruikbare planten worden aan omwonenden aangeboden voor in de tuin of op balkon.

Daarna wordt het nieuwe park aangelegd. Er komen nieuwe bestrating, beplanting en meerdere speeltoestellen. Bij het ontwerp van het park is goed gekeken naar duurzaamheid. Zo zorgen we ervoor dat er meer regenwater in het Rosarium opgenomen kan worden en poten we kleurrijke planten die aantrekkelijk zijn voor vogels en insecten. Ook ontstaat er meer plek voor groen door een aantal parkeerplaatsen te verschuiven. 

Afbeelding van kraanmachinist Thijs Baas in de bestuurderscabine van zijn torenkraan bij Point of View

Tweede torenkraan bij CityPromenade

In de week van 27 februari wordt de tweede torenkraan voor CityPromenade opgebouwd

Lees meer
Sluit

Tweede torenkraan bij CityPromenade

In de week van 27 februari wordt de tweede torenkraan voor CityPromenade opgebouwd. Met behulp van een tijdelijke mobiele kraan wordt de torenkraan op zijn plek gezet. De torenkraan komt te staan op een platform in het water. Net zoals de eerste torenkraan. In totaal komen er vier torenkranen op het bouwterrein voor CityPromenade te staan.

Spoorvorming op de Zoomstede wordt aangepakt

Op vrijdag 3 maart pakt aannemer Koopmans de Zoomstede aan.

Lees meer
Sluit

Spoorvorming op de Zoomstede wordt aangepakt

Op vrijdag 3 maart pakt aannemer Koopmans de Zoomstede aan. In de weg zijn sporen ontstaan door bouwtransporten. Dit zorgt voor kieren tussen de tegels. Dit kan vooral voor fietsers gevaarlijk zijn, als zij hier met hun wiel in belanden. De weg wordt daarom opnieuw bestraat. Tijdens de werkzaamheden blijft de route Zuidstedeviaduct – Zoomstede en andersom voor fietsers en voetgangers bereikbaar. Er blijft één weghelft beschikbaar. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om dit in goede banen te leiden.

Logo Eneco

Werkzaamheden Eneco aan de Schouwstede

Tussen 6 maart en 31 maart voert aannemer Van Rijnsoever werkzaamheden uit voor Eneco aan de Schouwstede.

Lees meer
Sluit

Werkzaamheden Eneco aan de Schouwstede

Tussen 6 maart en 31 maart voert aannemer Van Rijnsoever werkzaamheden uit voor Eneco aan de Schouwstede. Het gaat om onderhoud aan de stadsverwarming in deze straat.

Voor de werkzaamheden wordt een rijbaan tussen de Ruiterstede en Noordstedeweg afgesloten. Een deel van de Noordstedeweg is in deze periode voor autoverkeer in beide richtingen afgesloten. Met verkeersborden wordt de omleidingsroute aangegeven.

Contact
Heb je vragen over deze werkzaamheden? Neem dan contact op met Eneco via 088 – 895 5500 of werkenaanwarmte@eneco.com.

Speelplaats voor de Luifelstede

Speeltoestel voor Oekraïense vluchtelingen

De Luifelstede wordt binnenkort gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. De Oekraïense vluchtelingen die in het pand woonden zijn inmiddels verhuisd naar opvanglocatie Industrieweg.

Lees meer
Sluit

Speeltoestel voor Oekraïense vluchtelingen

De Luifelstede wordt binnenkort gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. De Oekraïense vluchtelingen die in het pand woonden zijn inmiddels verhuisd naar opvanglocatie Industrieweg. Rond de Luifelstede stonden speeltoestellen. Deze zijn er ooit neergezet in samenspraak met de bewoners, om de omgeving prettiger te maken, tijdens de vernieuwing van de trambaan en de woningbouw in het Stationsgebied. Aannemer Scherrenberg heeft de speeltoestellen gratis verhuisd naar opvanglocatie Industrieweg. Hier staan de materialen opgeslagen, totdat ze op het grote grasveld in elkaar gezet kunnen worden. Zo krijgen deze bewoners van de zomer ook weer een leuke buitenruimte waar de kinderen kunnen spelen en volwassenen elkaar kunnen ontmoeten.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!