City Nieuwsbrief Februari

Vernieuwegeiners laten zich horen over fietsenstallingen in City. Verder wordt er gewerkt aan de tramoverweg bij het ziekenhuis en aan elektriciteitskabels in de Cityplaza parkeergarage. Lees in deze City nieuwsbrief wat dit voor jou betekent.

Vernieuwegeiner Tanicha

Wat vinden Vernieuwegeiners van fietsenstallingen in City?

Lees meer
Sluit

Wat vinden Vernieuwegeiners van fietsenstallingen in City?

We willen graag dat bezoekers met de fiets naar City komen. We vroegen Vernieuwegeiners daarom naar de fietsenstallingen in City. Dit lieten zij ons weten.

Vernieuwegeiners zijn heel tevreden over de plekken waar zij hun fiets neer kunnen zetten. Dat is goed om te horen. ‘Bij het openbaar vervoer, bij supermarkten en dicht bij het Stadsplein’ worden genoemd als plekken voor extra fietsenstallingen. Zij vinden het belangrijk dat je je fiets ergens aan vast kan zetten met een kettingslot. Ook bewaking bij de binnen-stallingen vinden zij belangrijk. Bewaking, makkelijk bereikbaar, ruime plekken, goede openingstijden (tot laat) en een bandenoppomp service. Dit wensen Vernieuwegeiners voor nieuwe fietsenstallingen in City.

Vernieuwegeiners, bedankt voor het meedoen! Samen maken we City duurzamer, groener en gezelliger.

Busstation

Reis je weleens met de bus of tram?

Ga je weleens met de bus naar City? Dan willen we iets van je weten.

Lees meer
Sluit

Reis je weleens met de bus of tram?

Ga je weleens met de bus naar of vanaf City? Dan willen we graag iets van je weten. Het busstation in City verhuist naar de andere kant van de trambaan. Het komt tegenover de tramhalte te liggen. Zo kan je straks op het nieuwe OV-knooppunt makkelijk overstappen van de tram op de bus of andersom.

We horen graag wat jij belangrijk vindt, als je op de tram of bus wacht. En wat je hier graag zou willen zien. Bijvoorbeeld dat er voldoende zitplekken zijn, dat je uit de wind staat of dat je droog staat.

Binnenkort vragen we Vernieuwegeiners om hun mening en ideeën over het toekomstige plein bij het nieuwe tram- en busstation in City. Wil jij ook je mening en ideeën geven, maar heb je je nog niet aangemeld als Vernieuwegeiner? Meld je dan nu aan als Vernieuwegeiner.

CityPromenade naast Zuidstedeviaduct

Rust bij CityPromenade op zaterdag

De afgelopen weken is regelmatig gewerkt op de zaterdag.

Lees meer
Sluit

Rust bij CityPromenade op zaterdag

De afgelopen weken is regelmatig op zaterdag gewerkt bij CityPromenade. Bouwmateriaal werd gebracht voor de toren naast het Zuidstedeviaduct. En met een kraan naar de juiste plek verplaatst. Zaterdag 10 februari is voorlopig de laatste dag dat dit nodig is. Daarna wordt er op zaterdag op het bouwterrein tijdelijk niet gewerkt.

In de toekomst wordt er voor de andere gebouwen van CityPromenade op zaterdagen bouwmateriaal gebracht en verplaatst. Zodra die planning bekend is delen we deze via de City Nieuwsbrief. En voor omwonenden in een buurtbericht.

Ontwerp Stadshuis - Loopbruggen

Ingang Stadshuis aan kant Mediamarkt tijdelijk dicht

De hal van het Stadshuis wordt verbouwd.

Lees meer
Sluit

Ingang Stadshuis aan kant Mediamarkt tijdelijk dicht

De hal van het Stadshuis wordt verbouwd. Het Stadshuis wordt echt een ‘huis voor de stad’. Een plek waar iedereen zich welkom voelt. Van 5 februari tot en met 22 maart gebeurt er iets bijzonders in de verbouwing: dan worden twee loopbruggen gemaakt van bijna 25 meter lang. Ze komen op de 1ste en 2de verdieping. Via de loopbruggen kun je straks oversteken van de ene naar de andere kant van het Stadshuis.

Tijdelijk één ingang open

Van 5 februari t/m 22 maart is de ingang van het Stadshuis aan de kant van de Raadstede (Mediamarkt) gesloten. Ook de grote trap in het Stadshuis is dan dicht. Ga je naar de bibliotheek of Movactor, of heb je een afspraak? Gebruik dan de andere ingang. Dit is de draaideur aan het Stadsplein, tegenover theater DE KOM. Binnen kun je de glazen lift nemen naar de juiste verdieping.

Cityplaza parkeergarage paars

Werkzaamheden parkeergarage Cityplaza

Van 12 tot en met 23 februari werkt Wereldhave aan de parkeergarage.

Lees meer
Sluit

Werkzaamheden parkeergarage Cityplaza

Van maandag 12 februari tot en met uiterlijk vrijdag 23 februari werkt Wereldhave aan de parkeergarage onder Cityplaza. Wereldhave is de eigenaar van Cityplaza. In de garage repareren zij een elektrakabel. Van maandag 19 februari tot en met woensdag 21 februari is uitgang Paars, aan de Boogstede richting de Noordstedeweg, van de parkeergarage gesloten. Met borden wordt aangegeven waar je de garage deze dagen uit kunt rijden.

Logo provincie Utrecht

Drones boven de trambaan

De provincie Utrecht laat voor een meting drones over de trambaan vliegen.

Lees meer
Sluit

Drones boven de trambaan

De provincie Utrecht laat voor een meting drones boven de trambaan vliegen. Camera’s maken een 3D model en luchtfoto’s van de trambaan. De drones vliegen, bij goed weer, tussen 19 februari en 8 maart. Door slecht weer kan deze planning wijzigen.

Het kan gebeuren dat een drone tijdens het vliegen in de buurt van een woning komt. Hiervan worden geen beelden opgeslagen. De drones richten zich alleen op het maken van beelden van het gebied rondom de trambaan.

Logo provincie Utrecht

Vernieuwing overweg trambaan bij het St. Antonius Ziekenhuis

Lees meer
Sluit

Vernieuwing overweg trambaan bij het St. Antonius Ziekenhuis

De overweg van de trambaan bij de Koekoekslaan van het St. Antonius Ziekenhuis richting de spoedeisende hulp wordt vernieuwd. De werkzaamheden duren van vrijdagavond 23 februari 20.00 uur tot maandag 26 februari. Het werk kan tot in de nacht doorgaan. Werk dat overlast geeft wordt zoveel mogelijk overdag uitgevoerd.

Vervangend vervoer tram

Een deel van de weg en de overweg van de trambaan wordt afgezet. Daardoor kunnen er geen trams rijden. Er is deze periode vervangend busvervoer tussen halte Nieuwegein City en halte IJsselstein-Zuid.

Je kunt deze dagen gebruik maken van vervangende buslijn 921. De bus rijdt een directe route tussen Nieuwegein City en IJsselstein Stadscentrum. De bus rijdt even vaak als de tram. Zo is er een goede aansluiting van het busvervoer op het tramvervoer bij de halte Nieuwegein City. Tussen IJsselstein Stadscentrum en IJsselstein-Zuid rijdt tussen 08.00 uur en 20.00 uur een pendelbusje volgens een vaste dienstregeling. ‘s Avonds en ‘s nachts is op deze route een belbus beschikbaar.

Reis jij met een scootmobiel, rolstoel of rollator met het ov? Dan kun je voor dit traject gebruik maken van de scootmobielregeling. Je kunt een taxibusje bestellen via U-OV.

Vanaf 26 februari rijdt de tram weer volgens de normale dienstregeling.

Omleiding autoverkeer

Kom je met de auto naar het ziekenhuis of de RAVU? Dan maak je gebruik van de rijbaan richting de hoofdingang van het ziekenhuis. Met verkeersborden wordt de omleiding richting het ziekenhuis aangegeven. Ook staan er verkeersregelaars.

City Park - Heester

City Park klaar voor de lente

Er is hard gewerkt om het City Park nóg groener te maken.

Lees meer
Sluit

City Park klaar voor de lente

Het is in deze tijd van het jaar nog niet goed te zien, maar er is hard gewerkt om het City Park nóg groener te maken. Er zijn bij de toegangsbogen rozen en clematissen geplant. Dit zijn nu nog kleine stekjes, die uiteindelijk over de bogen groeien. Daarmee verandert de toegang van het park uiteindelijk in een kleurrijke bloemenzee.

Ook zijn in het park 11 groepen struiken geplant, heb jij ze al zien staan?

Fit & Zo foto

Fit & Zo op Cityplaza

Op zaterdag 17 en 24 februari staat Cityplaza in het teken van Fit & Zo.

Lees meer
Sluit

Fit & Zo op Cityplaza

Op zaterdag 17 en 24 februari staat Cityplaza in het teken van Fit & Zo. Twee dagen met een programma vol leuke en sportieve activiteiten. Met entertainment voor jong en oud worden dit twee superleuke dagen. Klim naar het hoogste puntje van de klimtoren, maak een salto op de trampoline. Of fiets je eigen smoothie in elkaar op de smoothiefiets. Ook kun je de hele dag meedoen aan verschillende demo’s om een nieuwe sport te leren kennen. Ga naar de website voor het volledige programma.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!