City Nieuwsbrief Januari

Het nieuwe jaar is van start en de werkzaamheden zijn alweer in volle gang. In deze eerste nieuwsbrief van 2023 vertellen we je meer over de torenkranen voor CityPromenade en hoe deze vervoerd worden. Ook leggen we uit waar de bijzondere palen die rond City West staan voor bedoeld zijn.

Markt City Nieuwegein

Nieuwe indeling van de markt

Zaterdag 14 januari is het zover: de zaterdagmarkt staat meer richting het politiebureau opgesteld!

Lees meer
Sluit

Nieuwe indeling van de markt

Zaterdag 14 januari is het zover: de zaterdagmarkt staat meer richting het politiebureau opgesteld! Tijdens de bouw van CityPromenade is het niet veilig de markt op het Stadsbalkon te houden. Daarom verplaatst de markt een stukje. Dit hebben Stichting Markten Nieuwegein, de aannemer van CityPromenade en gemeente Nieuwegein met elkaar afgesproken.

Je vindt de markt nog steeds elke zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur op het Stadsplein. Een andere opstelling, maar even gezellig als altijd!

Torenkraan

Opbouw kranen CityPromenade

De eerste kranen voor de bouw van CityPromenade worden opgebouwd.

Lees meer
Sluit

Opbouw kranen CityPromenade

De eerste kranen voor de bouw van CityPromenade worden opgebouwd. In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 januari wordt de mobiele kraan opgebouwd. Deze komt op 17 januari via de Noordstedeweg aan. De opbouw van de kraan begint aan het einde van de dag en loopt door tot in de nacht. Deze mobiele kraan wordt gebruikt om de eerste torenkraan mee op te bouwen.

Op woensdag 18 en donderdag 19 januari wordt de torenkraan overdag opgebouwd. Dit is de eerste van 4 torenkranen die aannemer Koopmans inzet voor de bouw van de woningen voor CityPromenade. Twee torenkranen komen op de bouwplaats te staan. De andere twee in het water. Hiervoor zijn constructies in het water gemaakt van palen en een platform, waarop de kranen kunnen staan.

Op vrijdag 20 januari wordt de mobiele kraan afgebroken. Deze verlaat dan ook de bouwplaats.

Werkverkeer

Bijzonder transport over de Zuidstedeweg

Op woensdag 18 en donderdag 19 januari wordt de eerste torenkraan voor de bouw van CityPromenade opgebouwd.

Lees meer
Sluit

Bijzonder transport over de Zuidstedeweg

Op woensdag 18 en donderdag 19 januari wordt de eerste torenkraan voor de bouw van CityPromenade opgebouwd. De onderdelen voor deze kraan worden in delen gebracht. Dit gebeurt overdag, buiten de spits, via de Zuidstedeweg. Met bijzonder vervoer onder begeleiding van verkeersregelaars.

Het verkeer op de Zuidstedeweg kan hierdoor wat vertraagd worden. Ook fietsers kunnen even worden opgehouden op de route Zoomstede naar Zuidstedeviaduct en andersom.

Voor de torenkraan worden grote onderdelen geleverd. Dit belooft er spectaculair uit te zien! De moeite waard om af en toe een kijkje te nemen.

Luifelstede

Voorbereiding sloop Luifelstede

De Luifelstede in City West staat nu leeg. De Oekraïense vluchtelingen die er waren opgevangen zijn verhuisd naar het Prins Hendrik Internaat.

Lees meer
Sluit

Voorbereiding sloop Luifelstede

De Luifelstede in City West staat nu leeg. De Oekraïense vluchtelingen die er waren opgevangen zijn verhuisd naar het Prins Hendrik Internaat aan de Industrieweg in Nieuwegein. In het eerste kwartaal van 2023 wordt de Luifelstede gesloopt. Ter voorbereiding op de sloop worden de komende tijd de nodige onderzoeken gedaan. Zodra bekend is wanneer de sloop start, laten we je dat weten.

Vleermuistil

Nieuw onderkomen voor vleermuizen

Je hebt ze misschien al zien staan. De bijzondere palen langs onder andere de A.C. Verhoefweg, Zuidstedeweg en Wijkerslootweg.

Lees meer
Sluit

Nieuw onderkomen voor vleermuizen

Je hebt ze misschien al zien staan. De bijzondere palen langs onder andere de A.C. Verhoefweg, Zuidstedeweg en Wijkerslootweg. Ze lijken wel wat op vogelhuisjes. In werkelijkheid zijn het onderkomens voor vleermuizen. De vleermuizen die bij of in de Luifelstede verbleven, kunnen na de sloop in deze ‘nieuwe huisjes’ verblijven.

Maquette in het infocentrum

Weet jij ons te vinden?

Twee dagen per week zitten wij klaar in Infocentrum City om al jouw vragen over de vernieuwing van City te beantwoorden.

Lees meer
Sluit

Weet jij ons te vinden?

Twee dagen per week zitten wij klaar in Infocentrum City om al jouw vragen over de vernieuwing van City te beantwoorden. Op maandagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur en woensdag tussen 10.00 en 16.00 uur kun je bij ons terecht. Ook voor vragen over het verduurzamen van je woning kun je in Infocentrum City terecht. Je vindt hier namelijk ook het Duurzaamheidsloket van de gemeente Nieuwegein.

Het adres is voor sommigen lastig te vinden. Bekijk op de afbeelding waar we zitten. Passage 80 ligt naast de nieuwe tramhalte. Kom jij met jouw vraag bij ons langs?

Locatie Infocentrum

Heb je een vraag, maar lukt het niet bij het infocentrum langs te komen? Dan kun je je vragen ook altijd mailen naar city@nieuwegein.nl.

Logo Het Kontakt - De Molenkruier

Lees Het Kontakt – De Molenkruier online

De plaatselijke krant in Nieuwegein heet Het Kontakt – De Molenkruier. Hierin plaatsen wij nieuws over City.

Lees meer
Sluit

Lees Het Kontakt – De Molenkruier online

De plaatselijke krant in Nieuwegein heet Het Kontakt – De Molenkruier. Hierin plaatsen wij nieuws over City dat voor iedereen belangrijk is op de gemeentepagina. Hierop staat ook al het andere belangrijke nieuws dat de gemeente Nieuwegein deelt met inwoners.

De krant wordt iedere donderdag bezorgd. Ontvang je deze niet en wil je hem toch lezen? Dan kan dat online.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!