City Nieuwsbrief Januari

De eerste verdieping van Ivy Apartments in het Stationsgebied is al zichtbaar en de eerste torenkraan bij CityPromenade is opgebouwd. De vernieuwing van City is steeds beter te zien. Als je de stad binnenkomt, zie je de bouwkranen al staan. In deze nieuwsbrief vertellen we je over de ontwikkelingen in City van deze en komende maand.

Heimachine CityPromenade

Het heien is bijna klaar

Sinds eind oktober vorig jaar worden er voor de woningen van CityPromenade heipalen in de grond geslagen.

Lees meer
Sluit

Het heien is bijna klaar

Sinds eind oktober vorig jaar worden er voor de woningen van CityPromenade heipalen in de grond geslagen. In de week van 30 januari rondt aannemer Koopmans het heiwerk af. Daarna wordt de heimachine afgevoerd via de Noordstedeweg.

Voor het heien ontvingen omwonenden oordopjes. Ook ontwikkelde het Omgevingsteam City de heitool. Niet om het geluid weg te nemen, maar om de periode van heien aangenamer te maken. Omwonenden, ondernemers en bezoekers kregen de mogelijkheid om het heigeluid op te laten gaan in een muziekstuk. Een paar honderd mensen gebruikten de tool. De landelijke media heeft er ook veel aandacht aan besteed.

Omgevingsteam City was vooral blij te horen dat bewoners zich gehoord voelden, door acties om de heioverlast goed aan te kondigen en aangenamer te maken. Nog één week te gaan en dan zit het heien erop. Dat is nog eens nieuws!

De Markt

Bestrating Cityplaza

In de week van 30 januari worden er rond Cityplaza delen van de bestrating opnieuw gelegd.

Lees meer
Sluit

Bestrating Cityplaza

In de week van 30 januari worden er rond Cityplaza delen van de bestrating opnieuw gelegd. De aannemer start op de Raadstede bij de in- en uitgang van de Passage. Later in de week wordt er ook opnieuw bestraat op de Markt, ter hoogte van de Binnenstede. Alle winkels en woningen van Cityplaza zijn tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar.

Locaties waar bestrating opnieuw wordt aangelegd

Bezoek bouwplaats CityPromenade

Exclusief bezoek aan de bouwplaats

Als omwonende zit je met je neus boven op de bouw. Je ziet en hoort van alles, maar hoe gaat het er binnen de hekken nu eigenlijk aan toe?

Lees meer
Sluit

Exclusief bezoek aan de bouwplaats

‘Als omwonende zit je met je neus boven op de bouw. Je ziet en hoort van alles, maar hoe gaat het er binnen de hekken nu eigenlijk aan toe? Kom langs en beleef het zelf!’

Deze uitnodiging ontvingen omwonenden van CityPromenade vanuit aannemer Koopmans en de gemeente. Ruim 30 omwonenden zijn op de uitnodiging ingegaan en kwamen vrijdag 13 januari langs voor een rondleiding over de bouwplaats en een kom warme soep. Er zijn door de bewoners veel vragen gesteld die beantwoord werden door aannemer Koopmans en door de projectmanager van gemeente Nieuwegein. Ook wethouder Marieke Schouten kwam langs en ging in gesprek met omwonenden. De mogelijkheid om de bouwplaats te bezoeken werd gewaardeerd.

Foto opbouw torenkraan CityPromenade

Opbouw torenkraan CityPromenade

Op 18 en 19 januari is de eerste van vier torenkranen voor CityPromenade opgebouwd.

Lees meer
Sluit

Opbouw torenkraan CityPromenade

Op 18 en 19 januari is de eerste van vier torenkranen voor CityPromenade opgebouwd. Met behulp van een tijdelijke mobiele kraan is de torenkraan op zijn plek gezet. De torenkraan staat op een platform in het water. Er ligt een tweede platform in het water klaar voor de volgende torenkraan. Later dit jaar komen er nog twee torenkranen op het bouwterrein te staan.

Prijsvraag

Heb jij enig idee hoe hoog deze torenkraan is? Laat een reactie achter onder de prijsvraag op Facebook of Instagram! Je maakt daarmee kans op een leuke City prijs.

Foto bouwhekken op Stadsbalkon

Bouwhekken op het Stadsplein verplaatst

De eerste torenkraan bij CityPromenade is geplaatst. Dit betekent dat de bouw nu de hoogte in gaat.

Lees meer
Sluit

Bouwhekken op het Stadsplein verplaatst

De eerste torenkraan bij CityPromenade is geplaatst. Dit betekent dat de bouw nu de hoogte in gaat. Om dit veilig voor de omgeving te doen, is het bouwterrein vergroot. De bouwhekken op het Stadsplein zijn meer richting het Stadshuis verschoven. Valt er bijvoorbeeld iets van grote hoogte naar beneden, dan valt dat binnen de bouwhekken. Zo worden gevaarlijke situaties voorkomen.

Deze bouwhekken blijven staan tijdens de bouw van CityPromenade. Na de bouw gaan de hekken weg en is het Stadsbalkon weer helemaal open.

Bouwterrein CityPromenade

WKO-bronnen voor CityPromenade

Tussen 30 januari en 3 maart worden er vier WKO-bronnen geboord bij CityPromenade.

Lees meer
Sluit

WKO-bronnen voor CityPromenade

Tussen 30 januari en 3 maart worden er vier WKO-bronnen geboord bij CityPromenade. WKO staat voor warmte- en koudeopslag. Dit is een techniek waarmee ‘s zomers warmte in het grondwater wordt opgeslagen, om in de winter woningen mee op te warmen en andersom. Dat betekent dat de woningen in de zomer ook duurzaam gekoeld kunnen worden.

Bij het werk worden twee kleine boormachines gebruikt. Hier hoor je buiten de bouwhekken weinig van. Voor het boren van de bronnen is water nodig. Er wordt een tijdelijke waterleiding aangelegd. Deze ligt boven de grond over het fietspad langs de Noordstedeweg. Er wordt een soort drempel overheen gelegd. Hier kun je gewoon overheen fietsen.

Luchtfoto Stationsgebied 19 januari 2023

Woningen Stationsgebied

In het Stationsgebied kun je de vorderingen van de bouw al goed zien. Aannemer Aalberts bouwt de komende tijd elke vier weken één verdieping.

Lees meer
Sluit

Woningen Stationsgebied

In het Stationsgebied kun je de eerste delen van de woongebouwen al goed zien. Aannemer Aalberts bouwt de komende tijd elke vier weken één verdieping van het toekomstige Ivy Apartments. Na de begane grond is nu ook de eerste verdieping al zichtbaar.

Aannemer Akor, bouwer van The New Citizen, heeft een camera opgehangen waarmee je ook de bouw van Ivy Apartments goed kunt volgen. Kijk je mee?

Geef je mening over het horecabeleid

Swipe mee over horeca in Nieuwegein

Wat vinden jongeren belangrijk als het gaat om toekomstige horeca in Nieuwegein?

Lees meer
Sluit

Swipe mee over horeca in Nieuwegein

Wat vinden jongeren belangrijk als het gaat om toekomstige horeca in Nieuwegein? Waar is welke soort horeca gewenst? Wat missen ze en wat kan beter? Daarvoor zet de gemeente Nieuwegein een online peiling in: Swipocratie. Na twee bijeenkomsten met de stad, richt de gemeente zich hiermee speciaal op jongeren.

Meedoen kost ongeveer 3 minuten

Tot en met woensdag 31 januari a.s. kunnen jongeren hun mening geven door te swipen op hun eigen telefoon. De resultaten worden gebruikt om de komende maanden tot nieuw horecabeleid voor Nieuwegein te komen.

Scan de QR-code om mee te doen

Of ga naar nieuwegein.swipocratie.nl. Deel deze link met jongeren die je kent. Meer weten over het nieuwe horecabeleid? Ga dan naar www.ikbennieuwegein.nl/nieuwhorecabeleid

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!