City Nieuwsbrief Januari

City is dit voorjaar weer een stukje groener. En met een nieuw lichtkunstwerk ook lichter en mooier. Zo wordt City meer en meer de plek waar je graag wil wonen, werken, winkelen en verblijven. Dat en meer lees je in deze City nieuwsbrief.

Aanleg tuin Point of View

Aanleg tuin Point of View gestart

De openbare tuin bij Point of View wordt aangelegd.

Lees meer
Sluit

Aanleg tuin Point of View gestart

De openbare tuin bij appartementencomplex Point of View wordt aangelegd. Nu zie je vooral nog veel aarde liggen, maar eind maart is de tuin klaar en kan je genieten van het nieuwe groen. Door de tuin loopt straks een mooi wandelpad. De oplettende kijker kan nu al zien waar dit pad komt te liggen. Loop jij binnenkort ook eens langs om te kijken hoe de tuin wordt ingericht?

Kringen in water

Van waterkring naar lichtkunstwerk

Onder het Zuidstedeviaduct komt een bijzonder kunstwerk van licht.

Lees meer
Sluit

Van waterkring naar lichtkunstwerk

Onder het Zuidstedeviaduct komt een bijzonder kunstwerk van licht. Het vormt de verbinding tussen Park Oudegein, Merwestein en City. En zorgt voor goede verlichting en een veilig gevoel als je er in het donker onderdoor loopt, fietst of rijdt. Het maakt ook de toegang naar tramhalte Merwestein sociaal veiliger.

We kunnen er alvast iets over verklappen. Het is geïnspireerd op water. Als je daar een steentje in gooit of als er regendruppels in vallen, komt er beweging. Er ontstaan cirkels die een ritme vormen. Net als het ritme van de vernieuwing van City naar een leefbare, duurzame en bruisende binnenstad. Het nieuwe leefritme van de stad, dat klinkt, dat klopt, want wij maken dat, samen met jou!

Op maandag 5 februari start de aanleg van het lichtkunstwerk. Onder het Zuidstedeviaduct aan de Merwestein kant wordt dan de elektra voor het lichtkunstwerk aangebracht. Al het verkeer kan er tijdens de werkzaamheden gewoon door. Het werk aan deze kant van het viaduct duurt naar verwachting 2 tot 3 weken. Daarna is de City kant van het viaduct aan de beurt. Hierover informeren we je in een volgende nieuwsbrief City. Benieuwd wat het gaat worden? Neem dan eens een kijkje.

Ontwerp Stadshuis - Loopbruggen

Ingang Stadshuis aan kant Mediamarkt tijdelijk dicht

De verbouwing in het Stadshuis is ook dit voorjaar in volle gang.

Lees meer
Sluit

Ingang Stadshuis aan kant Mediamarkt tijdelijk dicht

De hal van het Stadshuis wordt verbouwd. Het Stadshuis wordt echt een ‘huis voor de stad’. Een plek waar iedereen zich welkom voelt. Van 5 februari tot en met 22 maart gebeurt er iets bijzonders in de verbouwing: dan worden twee loopbruggen gemaakt van bijna 25 meter lang. Ze komen op de 1ste en 2de verdieping. Via de loopbruggen kun je straks oversteken van de ene naar de andere kant van het Stadshuis. Makkelijk om bijvoorbeeld bij het consultatiebureau te komen. Dat krijgt namelijk een plek bij het ‘Jongegeinplein’ op de 1ste verdieping. Ook leveren de loopbruggen extra ruimte op voor de boekencollectie van de bibliotheek, zoals je ziet op bovenstaande afbeelding (Marco Heyda/Includi).

Tijdelijk één ingang open

Van 5 februari t/m 22 maart is de ingang van het Stadshuis aan de kant van de Raadstede (Mediamarkt) gesloten. Ook de grote trap in het Stadshuis is dan dicht. Ga je naar de bibliotheek of Movactor, of heb je een afspraak? Gebruik dan de andere ingang. Dit is de draaideur aan het Stadsplein, tegenover theater DE KOM. Binnen kun je de lift nemen naar de juiste verdieping.

Verbouwing Stadshuis - Plattegrond loopbruggen

Opslag Raadstede

De stalen onderdelen voor de bruggen worden aangevoerd via het Stadsplein en opgeslagen op de Raadstede. Aan de zijkant van de Mediamarkt. De opslag is één bouwhek (3,5m) breed, dus er blijft genoeg ruimte over om naar de winkels en fietsenstalling de Fietspomp te gaan.

Kijkje achter de schermen

Benieuwd wat er achter de schermen nog meer gebeurt? Neem hier een kijkje!

Doorslagbrug

Werkzaamheden Doorslagbrug

Vanaf 12 februari wordt er gewerkt aan de Doorslagbrug.

Lees meer
Sluit

Werkzaamheden Doorslagbrug

Vanaf 12 februari wordt er gewerkt aan de Doorslagbrug. Dit is de brug op de Noordstedeweg over de Doorslag. De brug wordt aangesloten op de nieuwe bediencentrale, waarmee de brug open en dicht gaat. Alle bruggen in Nieuwegein worden op deze nieuwe centrale aangesloten. Het werk aan de Doorslagbrug is naar verwachting klaar op 7 maart.

Je merkt waarschijnlijk weinig van de werkzaamheden. De brug blijft overdag in gebruik. Tijdens 3 avonden en nachten is de brug voor al het verkeer afgesloten van 20.00 uur tot en met 05.00 uur. Volgens planning is dit op 4, 5 en 6 maart. In deze nachten wordt de nieuwe bediencentrale getest. De brug gaat dan veel open en dicht.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!