City Nieuwsbrief Juli

De tram gaat zaterdag weer rijden en we werken aan een mooie aankomstlocatie voor de tramreizigers. Dat en meer lees je in deze City Nieuwsbrief.

Nieuwe tramhalte

De tram gaat weer rijden!

Deze zaterdag is het zover, de tram gaat weer rijden!

Lees meer
Sluit

De tram gaat weer rijden!

Deze zaterdag is het zover, de tram gaat weer rijden! Sinds eind februari is er gewerkt aan de vernieuwing van de trambaan en het aanleggen van de nieuwe tramhalte. De werkzaamheden zijn nu klaar. Zaterdag opent de tram zijn deuren weer voor passagiers. Je stapt direct naast Cityplaza in en uit, en reist zonder overstappen door tot aan Utrecht Science Park.

Vanaf nu kun je met vragen of klachten over de tram terecht op: https://regiotramutrecht.provincie-utrecht.nl/werkzaamheden/klachten-en-meldingen.

Afgebroken kiosk

De kiosk is afgebroken

De oude kiosk op het Versplein is afgebroken. De fundering is verwijderd en opgevuld met zand.

Lees meer
Sluit

De kiosk is afgebroken

De oude kiosk op het Versplein is afgebroken. De fundering is verwijderd en opgevuld met zand. Hier zijn tijdelijk bouwhekken omheen geplaatst. Later wordt dit stuk aangesloten op het Versplein. Zo wordt het een mooie aankomstlocatie voor tramreizigers. Ook zijn het Infocentrum en Duurzaamheidsloket nu nog makkelijker te vinden.

Parkeergarage Stadshuis

Parkeergarage Stadshuis tijdelijk één kant dicht

Als voorbereiding op de bouw van de CityPromenade, wordt deze zomer de riolering voor de toekomstige woningen aangelegd.

Lees meer
Sluit

Parkeergarage Stadshuis tijdelijk één kant dicht

Als voorbereiding op de bouw van de CityPromenade, wordt deze zomer de riolering voor de toekomstige woningen aangelegd. Dit zijn de woningen die op het grasveld naast het Stadshuis gebouwd gaan worden. Door deze werkzaamheden is de parkeergarage Stadshuis tussen 11 en 22 juli alleen via de Noordstedeweg en de Lantaarnstede bereikbaar. Tussen 15 en 26 augustus is de parkeergarage Stadshuis juist alleen via de Nachtwachtstede bereikbaar. De parkeergarage blijft tijdens de werkzaamheden dus altijd bereikbaar.

Heb je vragen over de afsluiting? Kom dan langs bij het infocentrum aan de Passage 80, naast de tramhalte. We zijn geopend op maandag van 13.00 – 16.00 uur en op woensdag van 10.00 – 16.00 uur. Of stuur een e-mail naar city@nieuwegein.nl.

Zonnepanelen op parkeergarage Theater

In parkeergarage Theater komen 27 plekken voor elektrische deelauto’s voor bewoners van CityPromenade.

Lees meer
Sluit

Zonnepanelen op parkeergarage Theater

In parkeergarage Theater komen 27 plekken voor elektrische deelauto’s voor bewoners van CityPromenade. Om deze auto’s op te laden worden door de gemeente zonnepanelen op de garage geplaatst. De werkzaamheden starten in maart 2023.

Parkeergarage Theater wordt met de zonnepanelen energiepositief. Dit betekent dat de garage meer energie opwekt dan verbruikt. Dit sluit mooi aan bij de duurzaamheidsplannen van City.

IJsjes uitdelen in City

Fijne zomer!

De vakanties zijn begonnen! De zomer is gestart en de zon komt eraan.

Lees meer
Sluit

Fijne zomer!

De vakanties zijn begonnen! De zomer is gestart en de zon komt eraan. Tijdens de vakantie staan de bouw- en sloopwerkzaamheden in City op een lager pitje. Daarom worden er komende maand waarschijnlijk minder nieuwsbrieven verstuurd. In plaats van elke twee weken, ontvang je een nieuwsbrief zodra er belangrijke informatie te delen is. Tot die tijd wensen we je een fijne zomer!

Heb je in de tussentijd vragen? Het Infocentrum en Duurzaamheidsloket blijven gewoon tijdens de vakantiemaanden open. Bekijk hier de  openingstijden van het Infocentrum en het Duurzaamheidsloket. Of stuur een e-mail naar city@nieuwegein.nl

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies