City Nieuwsbrief Juli

Heb jij de City-trip op 1 juli gemist of wil je de bouw van CityPromenade eens van dichterbij zien? Bekijk de foto’s en videobeelden van verschillende projecten in City. Dat en meer lees je in deze City nieuwsbrief.

Luifelstede en Zadelstede

Start sloop Luifelstede

Eind juni begon aannemer Roseboom met de voorbereidingen op de sloop van de Luifelstede. Afgelopen maandag 10 juli is de echte sloop van het pand gestart.

Lees meer
Sluit

Start sloop Luifelstede

Eind juni begon aannemer Roseboom met de voorbereidingen op de sloop van de Luifelstede. Afgelopen maandag 10 juli is de echte sloop van het pand gestart. Dat is al te zien, want alle ruiten zijn al weggehaald. Slopen gaat gepaard met geluidshinder, stof en bouwverkeer. Aannemer Roseboom doet er alles aan om dit zo veel mogelijk te beperken. De sloop duurt naar verwachting tot eind september.

Opening uitkijkpunt Weverbrug

Terugblik City-trip door City Nieuwegein

Zaterdag, 1 juli, maakten veel Nieuwegeiners een City-trip door Nieuwegein. Van het nieuwe uitkijkpunt op de Weverbrug, naar de open dag van de bouwplaats in het Stationsgebied.

Lees meer
Sluit

Terugblik City-trip door City Nieuwegein

Zaterdag, 1 juli, maakten veel Nieuwegeiners een City-trip door Nieuwegein. Van het nieuwe uitkijkpunt op de Weverbrug, naar de open dag van de bouwplaats in het Stationsgebied. En door naar de openingsactiviteiten in het nieuwe City Park. De ochtend stond in het teken van de vernieuwing van City Nieuwegein tot een bruisende, leefbare en duurzame binnenstad. We lieten bezoekers het nieuwe leefritme van de stad ervaren. De verschillende onderdelen van de City-trip komen in deze nieuwsbrief voorbij.

Uitkijkpunt op Weverbrug geopend

Zaterdag 1 juli jl. opende wethouder Marieke Schouten samen met Jeffrey Ossendrijver van bouwer AKOR het uitkijkpunt op de Weverbrug.

Lees meer
Sluit

Uitkijkpunt op Weverbrug geopend

Zaterdag 1 juli jl. opende wethouder Marieke Schouten samen met Jeffrey Ossendrijver van bouwer AKOR het uitkijkpunt op de Weverbrug. Een deel van de brug is open en voorzien van borden met verhalen en foto’s over het ontstaan van de binnenstad. Vanaf hier heb je goed zicht op de bouw en krijg je een inkijkje in de toekomst van City Nieuwegein. Kom jij ook een kijkje nemen?

Open dag bouwplaats Stationsgebied

Open dag bouwplaats Stationsgebied

Ruim 250 geïnteresseerden brachten zaterdag 1 juli een bezoek aan de bouwplaats van het Stationsgebied.

Lees meer
Sluit

Open dag bouwplaats Stationsgebied

Ruim 250 geïnteresseerden brachten zaterdag 1 juli een bezoek aan de bouwplaats van het Stationsgebied. Aannemers AKOR en Aalberts Bouw gaven rondleidingen door de panden en namen bezoekers mee naar de toekomstige binnentuin. Ook het tot nu toe hoogste punt werd bezocht. Dit leverde mooie reacties op, zoals: ‘wat is Nieuwgein eigenlijk groen van boven’. En over groen gesproken… Op dezelfde dag werd het nieuwe City Park geopend.

En de naam is: City Park

Wethouder Marieke Schouten opende het vernieuwde park op zaterdag 1 juli samen met Pieter de Weerd, de bedenker van de naam van het park.

Lees meer
Sluit

En de naam is: City Park

City Park is de nieuwe naam voor het park tegenover het busstation in City. Wethouder Marieke Schouten opende het vernieuwde park op zaterdag 1 juli samen met Pieter de Weerd, de bedenker van de naam van het park. City Park werd door meerdere mensen als ‘de mogelijke nieuwe naam voor het park’ aangedragen. Pieter was van deze mensen de eerste met dit idee. City Park kreeg een ruime meerderheid van de stemmen die 300 Nieuwegeiners uitbrachten. Ruim 60 Nieuwegeiners en veelal omwonenden kwamen een kijkje nemen bij de opening van het park. Zij deden mee aan een basketbal clinic, en kregen een rondleiding door het mooie groen van het park. Zij bouwden insectenhotels en de kleintjes werden geschminkt. Dit alles onder muzikale en feestelijke begeleiding van Rooie Arie. Het druilerige weer zorgde voor een goede slok water voor alle 17.000 planten in het park, zodat het daar over een tijdje een kleurrijk geheel is. Kom jij ook genieten van het City Park?

Clinic rolstoelbasketbal tijdens opening City Park

Torenkraan CityPromenade

Een kijkje achter de schermen bij CityPromenade

Op het bouwterrein van CityPromenade wordt flink gewerkt. Dat zie en merk je. In deze video krijg je een uniek kijkje achter de schermen met interessante uitleg.

Lees meer
Sluit

Een kijkje achter de schermen bij CityPromenade

Op het bouwterrein van CityPromenade wordt flink gewerkt. Dat zie en merk je. In deze video krijg je een uniek kijkje achter de schermen met interessante uitleg. Voor de bouw van CityPromenade zijn damwanden in de grond getrild en er later weer uitgetrild. In deze video zie je hoe dit in zijn werk ging. Ook zie je hoe de enorme heipalen die bij CityPromenade in de grond zitten gemaakt zijn. 

Logo provincie Utrecht

Aanpassing spoorovergang Zuidstedeweg

Op de kruising van de Zuidstedeweg en de trambaan nabij Nieuwegein City werkt de provincie van 10 juli tot en met 4 augustus 2023 aan de spoorovergang van de trambaan.

Lees meer
Sluit

Aanpassing spoorovergang Zuidstedeweg

In onze vorige nieuwsbrief lieten wij weten dat Dura Vermeer deze week namens de provincie aan de spoorgoten in de Zuidstedeweg zou gaan werken. Deze werkzaamheden zijn uitgesteld. Kijk voor de actuele planning op de website van Regiotram Utrecht: https://regiotramutrecht.provincie-utrecht.nl/

Meer informatie over vervangend busvervoer vind je op www.u-ov.info/tram.

Ontwerp Stadshuis

Verbouwing van het Stadshuis naar een ‘huis voor de stad’

Het Stadshuis wordt omgebouwd naar een gezellige en comfortabele plek. Waar je snel en makkelijk je paspoort ophaalt, naar een afspraak gaat of een boek leent.

Lees meer
Sluit

Verbouwing van het Stadshuis naar een ‘huis voor de stad’

Het Stadshuis wordt omgebouwd naar een gezellige en comfortabele plek. Waar je snel en makkelijk je paspoort ophaalt, naar een afspraak gaat of een boek leent. Maar waar ook van alles te beleven en te leren is. Je vindt er straks antwoord op allerlei vragen uit het dagelijks leven: over meedoen, werk en inkomen, wonen en gezondheid. En krijgen persoonlijke hulp als ze dat nodig hebben.

Bibliotheek De tweede verdieping, Werk en Inkomen Lekstroom (WIL), het VrijwilligersHuis, KunstGein, Movactor, de GGDrU en gemeente Nieuwegein bundelen hiervoor hun kennis en krachten. Zij laten hun aanbod beter op elkaar aansluiten en ontwikkelen samen nieuwe activiteiten – van leerzame workshops tot culturele evenementen. Inwoners en ondernemers kunnen in het vernieuwde Stadshuis ook zelf iets organiseren.

Tijdelijke verhuizingen

Er wordt de komende tijd het nodige verbouwd. Om de overlast voor bezoekers te beperken, is een aantal diensten tijdelijk naar andere locaties verhuisd. Zo zijn de klantafspraken van WIL en Burgerzaken sinds 11 juli op Zoomstede 19 (zie onderstaande afbeelding). De activiteiten van de bibliotheek zijn ook verhuisd; boeken lenen en inleveren kan nog wel in het Stadshuis. Naar verwachting is de verbouwing in september 2024 klaar.

Locatie Zoomstede 19

Meer weten?

Op www.nieuwegein.nl/verbouwingstadshuis vind je meer informatie over het ontwerp, de verbouwing zelf en de verhuizingen.

Hijskraan bij CityPromenade

Fijne zomer!

De schoolvakantie is gestart. Ook op de bouw wordt binnenkort genoten van een welverdiende vakantie.

Lees meer
Sluit

Fijne zomer!

De schoolvakantie is gestart. Ook op de bouw wordt binnenkort genoten van een welverdiende vakantie. Op de bouwplaats van CityPromenade wordt het werk stilgelegd van 22 juli tot en met 13 augustus. In het Stationsgebied begint de vakantie een week later. Aannemer AKOR legt het werk stil van 29 juli tot en met 13 augustus en aannemer Aalberts werkt niet tussen 29 juli en 20 augustus.

Tijdens bovengenoemde weken gebeurt er niks op de bouwplaatsen. Zie je een verdachte situatie? Dan kun je dit melden bij de aannemers:

CityPromenade – Aannemer Koopmans: 088-6004600 / doorslagzone@koopmans.nl.

Stationsgebied – Aannemer AKOR: 0548-745910 (nieuwbouw langs de Zuidstedeweg)

Stationsgebied – Aannemer Aalberts: 088-788 888 (nieuwbouw naast de tramhalte)

Zolang de werkzaamheden stil liggen, is er ook minder nieuws te delen. Daarom ontvang je in de zomer niet elke twee weken een nieuwsbrief. De eerstvolgende nieuwsbrief versturen we in augustus. 

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!