City Nieuwsbrief Juni

Feest! De POP-up is open en dat vieren wij op zaterdag 22 juni graag samen met jou.  
We bereiden ons voor op de komst van de eerste bewoners in het stationsgebied, blikken terug op een geslaagde dag van de bouw. En weet jij al wat het mysterieuze object is? Dat en meer lees je in deze City Nieuwsbrief. 

Opening POP-up

Feestelijke opening De POP-up

We zijn verhuisd naar De POP-up aan Schouwstede 4.

Lees meer
Sluit

Feestelijke opening De POP-up

We zijn verhuisd naar De POP-up aan Schouwstede 4. Tegenover City Park, aan de andere kant van de trambaan. Je bent van harte welkom om op zaterdag 22 juni van 11.00 tot 13.00 uur de feestelijke opening met ons te vieren. Je kunt dan zien hoe het van binnen geworden is. En er zijn leuke activiteiten voor alle leeftijden. 

De POP-up is totaal anders dan onze vorige plek. Je kunt hier niet alleen terecht voor antwoorden op je vragen. Je kan hier de vernieuwing van City en het duurzamer maken van de binnenstad of jouw woning ook echt zien, horen, voelen en beleven. 

Nieuwsgierig? Kom dan een kijkje nemen op zaterdag 22 juni. Iedere 20ste bezoeker krijgt deze dag een gratis verrassing! 

De opening wordt georganiseerd door Omgevingsteam City, Duurzaamheidsloket Nieuwegein en Energie-N. 

Praktische informatie  

De POP-up is open op maandag van 13.00 tot 16.00 uur en op woensdag van 10.00 tot 16.00 uur. Elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur zijn er vrijwillige ambassadeurs van Energie-N in De POP-up, om je te helpen verduurzamen.  

Ons adres is Schouwstede 4. Bekijk onderstaande routebeschrijving en je bent er zo.

Tot snel! 

Landmark

Mysterieus object 

Eindelijk! We weten wat het mysterieuze object is.

Lees meer
Sluit

Mysterieus object 

Eindelijk! We weten wat het mysterieuze object is. Vorige week deed Omgevingsteam City een bijzondere melding: ‘Er komt een mysterieus object naar de binnenstad’. Inmiddels is het object geplaatst tegenover tramhalte Nieuwegein City en weten we wat het is, een wegwijzer! 

De wegwijzer staat sinds vorige week donderdag in City. De wegwijzer laat je zien hoe het Stationsgebied eruit zag en hoe het er in de toekomst uit komt te zien. Je kan hier kennis maken met de Vernieuwegeiners en er makkelijk zelf één worden. Ook vind je vanaf hier duidelijk je weg naar De POP-up. Kom snel een kijkje nemen en laat je de weg wijzen! 

Zuidstedeweg

Zuidstedeweg aanpassingen

Van 24 juni t/m 20 september werken we aan de Zuidstedeweg.

Lees meer
Sluit

Zuidstedeweg aanpassingen

Van 24 juni t/m 20 september werken we aan de Zuidstedeweg. We maken de weg klaar voor de toekomst.  

We vernieuwen en vergroenen City. Dit betekent dat we de stad en ook de wegen hierop aanpassen. Overal waar het kan voegen we extra groen toe, zo ook bij de Zuidstedeweg. Hier zijn in de middenberm de afgelopen maanden bomen teruggeplaatst. En de rijstrook die voor de bouw van het Stationsgebied is afgezet, wordt als de bouw klaar is veranderd in groen. 

Ook bereiden we de weg voor op de bouw van CommonGround, waar eerder het rode gebouw De Pionier stond. Dit betekent dat het bouwverkeer het bouwterrein goed moet kunnen bereiken en verlaten. Hierbij is het belangrijk dat het normale verkeer goed door kan blijven rijden. Daarom wordt de afslag van de Zuidstedeweg naar de A.C. Verhoefweg aangepast.   

De werkzaamheden worden overdag op werkdagen uitgevoerd, binnen de afzettingen op de weg. De Zuidstedeweg blijft altijd bereikbaar, buiten de spits soms wel met 1 rijstrook minder. In de nacht van 22 op 23 juli werken we door. We asfalteren dan de nieuwe afslag naar de A.C. Verhoefweg. Hiervoor wordt een omleiding aangegeven tussen 19.00 – 06.00 uur. Omwonenden ontvangen hierover een buurtbericht. 

Stationsgebied

Woonrijp maken Stationsgebied

Het is zover! De eerste bewoners van het Stationsgebied komen …

Lees meer
Sluit

Woonrijp maken Stationsgebied

Het is zover! De eerste bewoners van het Stationsgebied komen volgende maand al naar City. Dit betekent dat het bouwterrein klaargemaakt moet worden voor de nieuwe bewoners. Zodat zij hun huis goed kunnen bereiken om te klussen, te verhuizen en te wonen. Dit noemen we het woonrijp maken van het Stationsgebied. Denk hierbij aan goede bestrating, het voorbereiden van groenvakken en de aanleg van ondergrondse containers. Zo bereiden wij ons voor op de komst van de nieuwe City bewoners!  

Ivy Business

ivy Business

Zoals je weet zijn we in het Stationsgebied volop bezig.

Lees meer
Sluit

ivy Business

Zoals je weet zijn we in het Stationsgebied volop bezig met het realiseren van ivy Apartments. Naast woonappartementen wordt er ook commerciële ruimte gemaakt: ivy Business. Deze ruimte bevindt zich op de begane grond en is maar liefst 560 m2 groot. Deelverhuur is mogelijk vanaf 70 m2. 

De ruimte is voor verschillende bedrijven geschikt. Denk aan een koffiezaak, beauty salon of een kantoor voor zakelijke dienstverlening. Uiteraard is ook ivy Business super duurzaam. Met bijvoorbeeld energielabel A+++. 

Ben jij of ken jij iemand die de commerciële ruimte wil huren? Check de mogelijkheden.

Dag van de Bouw

Geslaagde Dag van de Bouw in City

Het was een geslaagde Dag van de Bouw.

Lees meer
Sluit

Geslaagde Dag van de Bouw in City

Het was een geslaagde Dag van de Bouw. Vorige week zaterdag, 8 juni, kon je een kijkje achter de schermen nemen bij Aalberts Bouw in Stationsgebied City. En dat hebben ongeveer 200 mensen gedaan. Want bouwen blijft bijzonder. Er komt veel bij kijken. Achter de bouwhekken speelt zich een enorme organisatie af. En die wereld konden de bezoekers zaterdag bekijken.   

Zo kwamen zij erachter dat Aalberts in het Stationsgebied bouwt aan duurzame projecten. Denk aan de aanleg van een grote daktuin bovenop de garage van het gebouw. Ook konden de bezoekers hun vragen bij de bouwers kwijt. Een leerzame dag met veel blije gezichten. 

Stadshuis

Begane grond en 1ste verdieping Stadshuis weer open

De verbouwing in het Stadshuis is bijna klaar.

Lees meer
Sluit

Begane grond en 1ste verdieping Stadshuis weer open

De verbouwing in het Stadshuis is bijna klaar. Vanaf vandaag zijn de begane grond en de eerste verdieping weer open. Kom binnenkort gezellig een kijkje nemen. Je vindt in het Stadshuis veel nieuwe plekken om rustig te lezen, te werken en te studeren. Of waar je juist anderen kan ontmoeten en kan meedoen aan activiteiten. 

De Bibliotheek Nieuwegein, het VrijwilligersHuis en Movactor vind je nu al in het Stadshuis. In juli volgen KunstGein, Burgerzaken, Werk en Inkomen Lekstroom (WIL), Geynwijs en het Woonloket. In december volgt het Consultatiebureau GGD. 

Oasis opent op 21 juni 

Oasis is dé plek voor jongeren in het Stadshuis. De opening is op 21 juni vanaf 19.30 uur. Kom luisteren naar relaxte muziek en spoken word, geniet van gratis chocomelk en ontdek ook het nieuwe CityLab (voor alle leeftijden!). 

Proefdag 19 juli 

Op 19 juli organiseert het Stadshuis een proefdag. Je bent dan van harte welkom om te komen kijken en mee te doen aan activiteiten. Meer informatie volgt. 

Intussen gaat de verbouwing verder op de tweede verdieping. In januari 2025 vieren we samen met jou de grote opening van het vernieuwde Stadshuis. 

Wil je weten welke activiteiten in het Stadshuis worden georganiseerd en welke organisaties er werken? Klik dan hier om naar de website van het Stadshuis te gaan.

Street Art open

Street Art geopend

Vorige week donderdag, 6 juni, is Street Art Nieuwegein 2024 geopend.

Lees meer
Sluit

Street Art geopend

Vorige week donderdag, 6 juni, is Street Art Nieuwegein 2024 geopend. Dit gebeurde op het plein bij de Raadstede. 

In City kan je de Street Art Route volgen. Dan loop je langs alle 3D-kunstwerken. Ieder kunstwerk is geïnspireerd op het thema van dit jaar: Inclusie. De kunstenaars hebben dit op eigen wijze verwerkt in hun creaties. Als aanschouwer van de kunstwerken kan je ook zelf onderdeel worden van de kunstwerken. Je kan letterlijk in de 3D-kunstwerken stappen. 

Heb je de route nog niet gelopen? Geen haast. Je kan de kunstwerken tot 4 augustus bewonderen. Daarnaast worden er verschillende evenementen georganiseerd, zoals een workshop 3D tekenen en graffiti. Om de route makkelijk te volgen, kan je bij de kunstwerken de app en plattegrond downloaden. 

DE KOM

Energie-avond 3 juli

Van City maken we de meest duurzame binnenstad van Nederland.

Lees meer
Sluit

Energie-avond 3 juli

Van City maken we de meest duurzame binnenstad van Nederland. Maar ook in de rest van Nieuwegein krijgt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol. Dit komt omdat Nieuwegein in 2040 een energie-neutrale stad wil zijn. Ben je benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Kom dan op 3 juli om 19:00 uur naar de Energie-avond in theater DE KOM, of sluit online aan. 

Klik hier om je aan te melden of voor meer informatie.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!