City Nieuwsbrief Juni

Duurzame tijdelijke tramhokjes op de nieuwe tramhalte en de eerste appartementen van Point of View worden opgeleverd. Dat en meer lees je in deze City Nieuwsbrief.

Fietspad langs het Stadshuis

Oplevering Point of View

Op 29 juni krijgen de eerste bewoners van appartementen van Point of View aan de Herenstraat de sleutel van hun nieuwe woning.

Lees meer
Sluit

Oplevering Point of View

Op 29 juni krijgen de eerste bewoners van appartementen van Point of View aan de Herenstraat de sleutel van hun nieuwe woning. Voor die tijd moet het gebied nog woonrijp gemaakt worden. Aannemers Cordeel en Van Wijk gaan hier vanaf 13 juni mee aan de slag.

Er wordt gestart met de aanleg van de riolering, dit zorgt niet voor overlast voor de omgeving. Terwijl de eerste appartementen worden opgeleverd gaat het aanbrengen van de riolering door. Ook worden de wegfundering en de stoep dan aangelegd.

Tijdens de bouwvak liggen de werkzaamheden tijdelijk stil. Daarna wordthet bovengenoemde werk afgerond en wordt de rijweg naar de appartementen afgemaakt. Dit werk kan wat overlast met zich meebrengen. Er wordt doordeweeks gewerkt tussen 07.00 en 19.00 uur.

Ondertekening contract

Nieuw politiebureau

De politie en de gemeente Nieuwegein hadden dinsdagochtend 7 juni een feestelijke dubbele ondertekening

Lees meer
Sluit

Nieuw politiebureau

De politie en de gemeente Nieuwegein hadden dinsdagochtend 7 juni een feestelijke dubbele ondertekening. Er werden namelijk twee overeenkomsten afgesloten! Om een mooi nieuw politiebureau te kunnen bouwen heeft de politie grond gekocht van de gemeente bij de afrit Nieuwegein Zuid. Naast de carpoolplaats. Daarmee is eindelijk invulling gegeven aan een langlopende wens van de politie voor nieuwe huisvesting. Het oude politiebureau middenin City Nieuwegein is daardoor niet meer nodig.

De gemeente heeft het oude politiebureau van de politie gekocht. De ambitie is om hier onder andere woningen te ontwikkelen. Zo blijven we bouwen aan een mooi en duurzaam City Nieuwegein. Dit moet nog even wachten. Het nieuwe politiebureau moet nog gebouwd worden. Pas als de politie naar het nieuwe bureau is verhuisd, kan de vernieuwing van het oude politiebureau van start gaan.

Luchtfoto tramstation

Tramhokjes tijdelijk en duurzaam tegelijk

De nieuwe tramhalte is bijna klaar. In de toekomst wordt er naast de tramhalte een nieuw busstation gebouwd.

Lees meer
Sluit

Tramhokjes tijdelijk en duurzaam tegelijk

De nieuwe tramhalte is bijna klaar. In de toekomst wordt er naast de tramhalte een nieuw busstation gebouwd. Er wordt dan een overkapping gemaakt die het busstation en de tramhalte met elkaar verbindt. Tot die tijd staan er tramhokjes op de perrons van de nieuwe tramhalte. De tramhokjes zijn niet nieuw, is dat jou al opgevallen? Vraag jij je af waarom ze niet splinternieuw zijn voor onze nieuwe tramhalte? De uitleg heeft met duurzaamheid te maken. Deze gebruikte hokjes krijgen in City Nieuwegein een derde leven. Ze zijn eerder gebruikt langs de sneltramroute Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. Vervolgens zijn ze op de tijdelijke tramhalte in City geplaatst en staan nu op de nieuwe tramhalte in City Nieuwegein. Met het hergebruik van de hokjes hebben we gezorgd voor een tijdelijke, maar ook duurzame oplossing, totdat de nieuwe overkapping er is!

Fietspad langs het Stadshuis

Verkeersbesluiten staan online

Zodra de bouw van CityPromenade naast het Stadshuis van start gaat, moet het fietspad langs het water voor de veiligheid gesloten worden.

Lees meer
Sluit

Verkeersbesluiten staan online

Als de bouw van CityPromenade naast het Stadshuis van start gaat, kan het fietspad langs het water (het Brugpad) voor de veiligheid niet open blijven. Dit is een veelgebruikt fietspad. Daarom heeft de gemeente in overleg met de Fietsersbond gekeken naar de beste vervangende routes. Daarnaast komt er tijdens de bouw een aparte inrit voor het bouwverkeer vanaf de Noordstedeweg naar CityPromenade. Omwonenden zijn uitgenodigd voor bijeenkomsten. Zij konden vragen stellen en hebben suggesties voor verbetering gedaan. De uiteindelijke verkeersbesluiten voor de routes en de aparte inrit voor bouwverkeer kun je nu online bekijken:

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2022-256005.html

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2022-255999.html

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2022-256017.html

Omwonenden en andere belanghebbenden hebben vanaf de publicatiedatum (7 juni 2022) 6 weken de tijd om bezwaar te maken. 

Plattegrond met nieuwe in- en uitrit

Aanleg in- en uitrit A.C. Verhoefweg

Om City West tijdens en na de bouw goed bereikbaar te houden, wordt er een in- en uitrit aangelegd van de A.C. Verhoefweg.

Lees meer
Sluit

Aanleg in- en uitrit A.C. Verhoefweg

Om City West tijdens en na de bouw goed bereikbaar te houden, wordt er een in- en uitrit aangelegd van de A.C. Verhoefweg op de Borgstede. Dit wordt een aansluiting genoemd. De aanleg van deze aansluiting gaat halverwege juni van start. De werkzaamheden zijn vóór de bouwvak klaar.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies