City Nieuwsbrief Juni

Op zaterdag 9 juli gaat de tram weer rijden. Voor die tijd is de oude kiosk naast het nieuwe tramstation verwijderd, zo loop je nog makkelijker van de bus en Cityplaza naar de tram. Dat en meer lees je in deze City Nieuwsbrief.

Foto Marieke Schouten

Nieuwe wethouder in City

Na de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart, is er een nieuwe gemeenteraad gevormd.

Lees meer
Sluit

Nieuwe wethouder in City

Na de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart, is er een nieuwe gemeenteraad gevormd. Dit betekent dat er ook nieuwe wethouders zijn. Voor City Nieuwegein is Marieke Schouten de komende 4 jaar de wethouder. Marieke over City:

“Dat er in City Nieuwegein veel gebeurt, kun je voelen en zien als je er loopt, fietst of met de auto langsrijdt. Er wordt gewerkt aan de vernieuwing van de binnenstad. 2000 nieuwe woningen, een modern knooppunt voor tram en bus en meer ruimte voor groen. Daar zet ik mij graag voor in. De komende periode zal ik als wethouder verantwoordelijk zijn voor de verdere ontwikkeling van City. Ik neem het stokje met veel plezier over van mijn voorganger Hans Adriani en kijk ernaar uit om samen te werken met iedereen die zich inzet voor City Nieuwegein.”

Marieke was de afgelopen jaren al wethouder in Nieuwegein. Door haar werk als wethouder voor Duurzaamheid is ze ook al bij City betrokken geweest. Bekijk bijvoorbeeld deze video waarin Marieke vertelt over de verhuizing van de bomen langs de Doorslag.

Nieuwe tramhalte

Goed nieuws voor tramreizigers

Vanaf zaterdag 9 juli rijden de trams weer. In City is een nieuwe, moderne tramhalte aangelegd.

Lees meer
Sluit

Goed nieuws voor tramreizigers

Vanaf zaterdag 9 juli rijden de trams weer. In City is een nieuwe, moderne tramhalte aangelegd. Bij de ingang van Cityplaza. Deze is geschikt voor de nieuwe, lange trams. Hiermee reis je straks zonder overstappen door naar Utrecht Science park.

Ook is de trambaan verlegd. Langs de trambaan ligt straks een nieuw voet- en fietspad waardoor de tram, de bus en de winkels makkelijk te bereiken zijn. Tot 9 juli blijven de vervangende bussen rijden. Meer info is te vinden op www.regiotramutrecht.nl.

Nieuwe tramhalte

Station Nieuwegein – City

Nieuwegein – City, is de nieuwe naam voor het tram- en busstation in de binnenstad van Nieuwegein.

Lees meer
Sluit

Station Nieuwegein – City

Nieuwegein – City, is de nieuwe naam voor het tram- en busstation in de binnenstad van Nieuwegein. Er wordt in City Nieuwegein gewerkt aan een modern OV knooppunt. De tramhalte is bijna klaar, vanaf 9 juli gaat de tram weer rijden. In 2024 wordt gestart met de bouw van het nieuwe busstation. Deze is naar verwachting in 2025 klaar. Tot die tijd blijven de bussen rijden via de huidige bushalte. Deze krijgt wel nu al de nieuwe naam ‘Nieuwegein – City’.

Voetpad langs trambaan

Opening voet- en fietspad naast trambaan

Het nieuwe voet- en fietspad langs de trambaan is bijna klaar. Vanaf 2 juli fiets je met gemak van Nieuwegein Noord naar Zuid en andersom.

Lees meer
Sluit

Opening voet- en fietspad naast trambaan

Het nieuwe voet- en fietspad langs de trambaan is bijna klaar. Vanaf 2 juli fiets je met gemak van Nieuwegein Noord naar Zuid en andersom. In bovenstaande foto is met een gele pijl aangegeven waar het fiets- en voetpad worden aangelegd. Na de opening van deze paden kan Mac Roy terugverhuizen naar het pand aan de Weerdstede. Vanaf 4 juli is de cafetaria weer open als vanouds.

Foto kiosk

De oude kiosk verdwijnt

Tussen maandag 20 juni en zaterdag 2 juli wordt de oude kiosk op het Versplein afgebroken.

Lees meer
Sluit

De oude kiosk verdwijnt

Tussen maandag 20 juni en zaterdag 2 juli wordt de oude kiosk op het Versplein afgebroken. De sloop van de kiosk duurt ongeveer 5 werkdagen. Na de sloop van de kiosk worden ook de houten overkappingen voor de winkels afgebroken.
De plek van de oude kiosk wordt onderdeel van het Versplein. Een mooie aankomstlocatie voor tramreizigers! Totdat de plek netjes op het plein wordt aangesloten, plaatsen we er bouwhekken omheen.

Foto bewonersavond

Tuin Point of View

Op dinsdagavond 21 juni ontvingen wij in het Stadshuis de omwonenden en toekomstige bewoners van Point of View.

Lees meer
Sluit

Tuin Point of View

Op dinsdagavond 21 juni ontvingen wij in het Stadshuis de omwonenden en toekomstige bewoners van Point of View, het nieuwe woongebouw aan de Herenstraat en Noordstedeweg. Medewerkers van de gemeente, ontwikkelaar Blauwhoed en RRog stedenbouw en landschap presenteerden de ontwerpen voor de tuin. Een tuin die wordt aangelegd op het garagedak bij het woongebouw. Een drietal ontwerpen werd gepresenteerd en door de aanwezigen positief ontvangen. Natuurlijk heeft iedereen eigen wensen en voorkeuren. Gelukkig was er ook iets te kiezen. Met punaises gaven genodigden hun voorkeuren voor bomen, beplanting en gebruik van water aan.

‘Wat fijn dat we onze mening over de ontwerpen voor de tuin mogen geven’, was één van de reacties van een toekomstige bewoner van Point of View.

Nu is het de schone taak aan RRog om al deze informatie te verwerken in één definitief ontwerp. De tuin wordt in het komende plantseizoen tussen oktober en april aangelegd. Op naar een prachtig nieuw stukje groen in Nieuwegein, maar voor nu nog even geduld!

Boompjes bij het tijdelijke boomopkweekveld bij Zadelstede

Eerste bomen opkweekveld krijgen een nieuw thuis

Op de A.C. Verhoefweg wordt een in- en uitrit bij de Borgstede aangelegd.

Lees meer
Sluit

Eerste bomen opkweekveld krijgen een nieuw thuis

Op de A.C. Verhoefweg wordt een in- en uitrit bij de Borgstede aangelegd. Zo blijft City West tijdens en na de bouw goed bereikbaar. Om deze in- en uitrit aan te leggen zijn er bomen langs de A.C. Verhoefweg gekapt. Om de omgeving groen te houden, worden er meer bomen teruggeplaatst, 15 om precies te zijn. Deze bomen komen van de opkweekvelden voor de Hagestede en Luifelstede.. Het verplanten van de bomen gebeurt na aanleg van de in- en uitrit. Zo krijgen de eerste opkweekbomen hun definitieve bestemming.

Ontwerp binnenplaats Schutstede

Vernieuwing binnenplaats Schutstede

De binnenplaats aan de Schutstede wordt vernieuwd. Vorig jaar zijn we met buurtbewoners in gesprek gegaan, om de wensen voor het plaatsje te bespreken.

Lees meer
Sluit

Vernieuwing binnenplaats Schutstede

De binnenplaats aan de Schutstede wordt vernieuwd. Vorig jaar zijn we met buurtbewoners in gesprek gegaan, om de wensen voor het plaatsje te bespreken. Er is een nieuw ontwerp gemaakt en aan omwonenden voorgelegd. Nu is het zover, de vernieuwing gaat van start. Naast genoeg ruimte voor groen, komt er vooral ruimte om te spelen.De schommel blijft op de binnenplaats staan. Er komt een hinkelbaan en het veelgevraagde duikelrek wordt geplaatst.

De vernieuwing van het plaatsje aan de Schutstede gaat in de week van 27 juni van start. Omwonenden ontvangen hierover een uitgebreid buurtbericht.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!