City Nieuwsbrief Juni

De vernieuwing van City gaat hard. De bouw van CityPromenade gaat zichtbaar de hoogte in, het bouwterrein in City West is uitgebreid en het park naast busstation City is bijna klaar. Heb jij vorige maand een nieuwe naam voor het park verzonnen? Kijk nu of deze bij de top 3 zit en stem op jouw favoriete naam!

Ontwerp park

Stem op jouw favoriete naam voor het park in City

Het park tegenover het busstation in City wordt vernieuwd. Bij een nieuw, sportief, kindvriendelijk en kleurrijk park hoort een nieuwe naam.

Lees meer
Sluit

Stem op jouw favoriete naam voor het park in City

Het park tegenover het busstation in City wordt vernieuwd. Bij een nieuw, sportief, kindvriendelijk en kleurrijk park hoort een nieuwe naam. We vroegen Nieuwegeiners om een naam te bedenken. We kregen ruim 170 namen binnen. Fijn dat zoveel mensen de moeite genomen hebben om een naam te bedenken. Uit de inzendingen zijn drie mogelijke namen geselecteerd: City Park, Groenstede en Stedegroen. Deze maken kans om de definitieve naam van het park te worden.

Stem nu op jouw favoriet!

Stemmen kan tot en met 11 juni via www.city-nieuwegein.nl/park. In juli wordt het park feestelijk geopend en de winnende naam bekendgemaakt.

Bouwterrein City West

Uitbreiding bouwterrein City West

Het rode gebouw aan de Zadelstede wordt na de zomer gesloopt. Het maakt plaats voor nieuwbouwappartementen.

Lees meer
Sluit

Uitbreiding bouwterrein City West

Het rode gebouw aan de Zadelstede wordt na de zomer gesloopt. Het maakt plaats voor nieuwbouwappartementen. De voorbereidingen op de sloop gaan nu al van start. Zo worden onder andere de nutsvoorzieningen afgesloten. Dit zijn de elektriciteit, telefoon- en tv-kabels, water, gas en de riolering.

De omgeving van het gebouw aan de Zadelstede is daarom bij het bouwterrein op City West getrokken. Op bovenstaande afbeelding is met rode lijnen aangegeven tot waar het bouwterrein nu loopt. De in- en uitrit van de Zuidstedeweg naar Luifelstede valt binnen dit bouwterrein. Deze in- en uitrit is daarom vanaf nu alleen voor bouwverkeer. Deze is op bovenstaande afbeelding aangegeven met oranje pijlen. Gewoon verkeer kan gebruik maken van de in- en uitrit van de A.C. Verhoefweg naar de Borgstede. Deze is op bovenstaande afbeelding aangegeven met blauwe pijlen. De parkeerplaats bij de Zadelstede is komen te vervallen. Bewoners van Hagestede hebben hierover een buurtbericht ontvangen.

Update bouw CityPromenade

Update bouw CityPromenade

Langs het water van de Doorslag werkt aannemer Koopmans aan de bouw van CityPromenade. Er komen hier 4 appartementengebouwen en ruimte voor horeca.

Lees meer
Sluit

Update bouw CityPromenade

Langs het water van de Doorslag werkt aannemer Koopmans aan de bouw van CityPromenade. Er komen hier 4 appartementengebouwen en ruimte voor horeca. Naast het Zuidstedeviaduct bouwt de aannemer de hoogste van de 4 gebouwen, dit gebouw wordt bijna 70 meter hoog. De eerste verdiepingen zijn nu al zichtbaar. Dit jaar nog wordt het hoogste punt van dit gebouw al bereikt. Daardoor krijg je al snel een goed beeld van hoe CityPromenade eruit komt te zien. Naar verwachting is de bouw eind 2025 helemaal klaar.

Foodtruck Mac Roy

Nieuwe luifel voor cafetaria Mac Roy

Cafetaria Mac Roy, langs de trambaan in City, krijgt een nieuwe luifel. Deze luifel wordt aangebracht als de cafetaria dicht is vanwege een verbouwing.

Lees meer
Sluit

Nieuwe luifel voor cafetaria Mac Roy

Cafetaria Mac Roy, langs de trambaan in City, krijgt een nieuwe luifel. Deze luifel wordt aangebracht als de cafetaria dicht is vanwege een verbouwing. Dat is vanaf 19 juni a.s. en duurt drie weken. Schrik niet, want klanten van Mac Roy kunnen tijdens de verbouwing hun frites en snacks een eindje verder halen. Mac Roy blijft tijdens de verbouwing open vanuit een mobiele snackkar op het Westplein, naast de tramhalte.

De Markt

Nieuw horecabeleid: start inspraak

De afgelopen maanden is samen met de stad hard gewerkt aan een nieuw horecabeleid voor Nieuwegein.

Lees meer
Sluit

Nieuw horecabeleid: start inspraak

De afgelopen maanden is samen met de stad hard gewerkt aan een nieuw horecabeleid (ook wel omgevingsprogramma) voor Nieuwegein. Er is nu een conceptversie klaar. Graag nodigen we je uit om op dit concept te reageren.

Mis je iets of heb je aanvullingen of verbeteringen? Laat het ons weten. Reageren kan tot en met 16 juli via nieuwhorecabeleid@nieuwegein.nl.

Je vindt de ontwerpversie van het omgevingsprogramma Horeca Nieuwegein op de website www.ikbennieuwegein.nl/nieuwhorecabeleid. Hier vind je ook meer informatie over deze inspraakronde.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!