City Nieuwsbrief Juni

Op 1 juli hoef je je niet te vervelen in City! Die dag openen we het vernieuwde park tegenover busstation City. De nieuwe naam van het park maken we die dag bekend. Ook tijdens deze hete dagen wordt er doorgebouwd in City, applaus voor al die harde werkers. Dat en meer lees je in deze City nieuwsbrief.

Vernieuwing park in City

De naam van het park is bekend!

Tot en met zondag 11 juni kon je stemmen op jouw favoriete naam voor het vernieuwde park tegenover busstation City.

Lees meer
Sluit

De naam van het park is bekend!

Tot en met zondag 11 juni kon je stemmen op jouw favoriete naam voor het vernieuwde park tegenover busstation City. De mogelijke nieuwe namen zijn: City Park, Groenstede en Stedegroen. De stemmen zijn geteld. Ruim 300 Nieuwegeiners hebben gestemd. De nieuwe naam is bij ons bekend. Voor jullie blijft het nog even een verrassing. Op zaterdag 1 juli maken we tijdens de feestelijke opening van het park de nieuwe naam bekend. Wethouder Marieke Schouten en de bedenker van de naam van het park onthullen de naam.

Lees meer over de feestelijke opening in het volgende nieuwsitem.

Save the date: 1 juli opening park

Op zaterdag 1 juli openen we tussen 10.00-12.00 uur het park tegenover busstation City.

Lees meer
Sluit

Save the date: 1 juli opening park

Op zaterdag 1 juli openen we tussen 10.00-12.00 uur het park tegenover busstation City. Tijdens deze feestelijke opening maken we de nieuwe naam van het park bekend. Dit gebeurt rond 10.00 uur. Tot 12.00 uur zijn er leuke activiteiten voor jong en oud. Ben jij erbij?

Foto tramhalte

Werkzaamheden tramhalte City Nieuwegein

In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni laat provincie Utrecht herstelwerkzaamheden aan de tramhalte Nieuwegein City uitvoeren.

Lees meer
Sluit

Werkzaamheden tramhalte City Nieuwegein

In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni laat provincie Utrecht herstelwerkzaamheden aan de tramhalte Nieuwegein City uitvoeren. Ze gaan onder andere de bekabeling op de halte inmeten en leggen.

De werkzaamheden vinden ‘s nachts plaats tussen 01.45 uur en 06.45 uur, maar zullen voor weinig overlast zorgen.

Logo Eneco

Eneco werkt in Merwestein

Vanaf vrijdagavond 16 juni tot en met maandagochtend 19 juni is aannemer Van den Heuvel voor Eneco aan het werk in Merwestein.

Lees meer
Sluit

Eneco werkt in Merwestein

Vanaf vrijdagavond 16 juni tot en met maandagochtend 19 juni is aannemer Van den Heuvel voor Eneco aan het werk in Merwestein. Ze vervangen de leidingen van het warmtenet in de Vlietwal.

Om de verkeershinder rond de Binnenwal tot een minimum te beperken, wordt het werk in het weekend uitgevoerd. ’s Nachts werken ze door, zodat de aannemer in 1 weekend klaar is. Na de afronding worden de tijdelijke warmtevoorzieningen aan de Vlietwal en Leemwal weggehaald.

CityPromenade

WKO bronnen CityPromenade

Op donderdag 15 juni wordt er nog een WKO-bron geboord bij CityPromenade. WKO staat voor warmte- en koudeopslag.

Lees meer
Sluit

WKO bronnen CityPromenade

Op donderdag 15 juni wordt er door aannemer Koopmans nog een WKO-bron geboord bij CityPromenade. WKO staat voor warmte- en koudeopslag. De boring moet in 1 dag gedaan worden. Het kan zijn dat hierdoor langer doorgewerkt wordt dan normaal. De eindtijd is uiterlijk 22.00 uur.

WKO is een techniek waarmee ‘s zomers warmte in het grondwater wordt opgeslagen, om in de winter woningen mee op te warmen en andersom. Dat betekent dat de woningen in de zomer ook duurzaam gekoeld kunnen worden.

Bouwvakker in de zon

Respect voor de bouwers!

De temperaturen lopen hoog op en de bouwers gaan door. In City wordt er ook tijdens deze hete dagen aan de vernieuwing van de binnenstad gewerkt.

Lees meer
Sluit

Respect voor de bouwers!

De temperaturen lopen hoog op en de bouwers gaan door. In City wordt er ook tijdens deze hete dagen aan de vernieuwing van de binnenstad gewerkt. De eerste verdiepingen van CityPromenade krijgen vorm en de 14de verdieping is in het Stationsgebied al zichtbaar. Applaus voor alle bouwers!

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!