City Nieuwsbrief Juni

Maak jij op 1 juli een City-trip? Er is deze dag veel te doen in City Nieuwegein! We openen het uitkijkpunt op de Weverbrug. Je kunt het bouwterrein van het Stationsgebied bezoeken en tegenover busstation City wordt het vernieuwde park geopend. Dat en meer lees je in deze City nieuwsbrief.

Weverbrug

Weverbrug als uitkijkpunt – 1 juli

Waar heb je een beter uitzicht op de bouw van onder andere The New Citizen in het Stationsgebied dan vanaf de Weverbrug?

Lees meer
Sluit

Weverbrug als uitkijkpunt – 1 juli

Waar heb je beter zicht op de bouw dan vanaf de Weverbrug? De Weverbrug zal de komende tijd als uitkijkpunt gebruikt worden. Zaterdag 1 juli geeft wethouder Marieke Schouten om 9.00 uur hiervoor het startschot. Voor de veiligheid blijft de brug tijdens de bouw uiteraard nog dicht als verbinding tussen de wijken Doorslag en City Nieuwegein.

Wel kun je vanaf 1 juli een City-trip over de brug maken. Je loopt naar het uitkijkpunt langs borden met verhalen en foto’s over het ontstaan van de binnenstad. Je ziet hoe het gebied in de jaren is veranderd van polder naar binnenstad en neemt een kijkje in de toekomst. Zo ervaar je het nieuwe leefritme van de stad. Een bruisende, leefbare en duurzame binnenstad: City Nieuwegein.

Vernieuwing park in City

Open dag bouwplaats Stationsgebied – 1 juli

Spiek jij ook af en toe door de bouwhekken om te zien wat er op het bouwterrein allemaal gebeurt?

Lees meer
Sluit

Open dag bouwplaats Stationsgebied – 1 juli

Spiek jij ook af en toe door de bouwhekken om te zien wat er op het bouwterrein allemaal gebeurt? Op 1 juli kun je de bouw van het Stationsgebied van dichtbij bekijken. Aannemers Akor en Aalberts Bouw openen op deze dag de hekken en organiseren rondleidingen. Ze leiden je rond door de panden en je brengt een bezoek aan de toekomstige binnentuin. In een van de woongebouwen kun je zelfs al een appartement bekijken dat helemaal klaar is.

Van 09.30 uur tot 12.00 uur ben je welkom op het bouwterrein. Aanmelden is niet nodig. Elk half uur start een rondleiding over het terrein.

Je kunt het bouwterrein op bij de entree van het Stationsgebied aan de Weverstede bij de trambaan. Moet je even wachten? De koffie staat klaar en je kunt je alvast verdiepen in de ‘wist je datjes’ van deze bouw.

Opening park – 1 juli

Op zaterdag 1 juli openen we tussen 10.00-12.00 uur het park tegenover busstation City.

Lees meer
Sluit

Opening park – 1 juli

Op zaterdag 1 juli openen we tussen 10.00-12.00 uur het park tegenover busstation City. Tijdens deze feestelijke opening maken we de nieuwe naam van het park bekend. Dit gebeurt rond 10.00 uur. Tot 12.00 uur zijn er leuke activiteiten voor jong en oud. Ben jij erbij?

Parkeergarage Theater

Zonnepanelen op dak van parkeergarage Theater

Het is onze ambitie om van City de meest duurzame binnenstad van Nederland te maken. Dat bereiken we niet alleen met duurzame nieuwbouw.

Lees meer
Sluit

Zonnepanelen op dak van parkeergarage Theater

Het is onze ambitie om van City de meest duurzame binnenstad van Nederland te maken. Dat bereiken we niet alleen met duurzame nieuwbouw. Ook bestaande bouw verduurzamen we. Parkeergarage Theater is hier een voorbeeld van. Op het dak van parkeergarage Theater komen zonnepanelen. Door de zonnepanelen kan de garage grotendeels draaien op zonne-energie. Denk aan de verlichting, de liften, de ticketautomaten, de ventilatie en de slagbomen. Maar ook het elektrisch laden van auto’s.

Op maandag 26 juni worden de panelen op het dak gehesen (tenzij het te hard waait). De mobiele kraan die de panelen op het dak hijst komt tussen de entrees van parkeergarage Stadshuis en parkeergarage Theater te staan. Een deel van de rijbaan wordt hiervoor afgezet. Het verkeer kan er langs rijden dus de parkeergarages blijven bereikbaar.

De aannemer plaatst een camera op het dak van de parkeergarage. Door middel van foto’s wordt een timelapse gemaakt van de werkzaamheden. Via de timelapse kun je het plaatsen van de zonnepanelen online volgen. De link naar de timelapse staat vanaf woensdag 28 juni op de projectpagina.

Tijdens de werkzaamheden is het bovenste parkeerdek van parkeergarage Stadshuis afgesloten. Uiteraard zijn alle andere parkeerverdiepingen gewoon beschikbaar.

Luifelstede en Zadelstede

Sloopwerkzaamheden in City West

Eerder dit jaar is de aannemer begonnen met de voorbereiding op de sloop van de Luifelstede. Dit is het beige gebouw op bovenstaande afbeelding. De voorbereidingen op de sloop zijn inmiddels afgerond.

Lees meer
Sluit

Sloopwerkzaamheden in City West

Eerder dit jaar is de aannemer begonnen met de voorbereiding op de sloop van de Luifelstede. Dit is het beige gebouw op bovenstaande afbeelding. De voorbereidingen op de sloop zijn inmiddels afgerond. Aannemer Roseboom start in de week van 26 juni met het verwijderen van asbest, chroom-6 en de ramen. Dit levert geen risico’s voor de omgeving op. Daarna start op 10 juli de sloop van het pand. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot en met eind september.

Het rode pand aan de Zadelstede wordt ook dit jaar gesloopt. De voorbereidende werkzaamheden voor deze sloop zijn inmiddels gestart. De nutsvoorzieningen zijn afgesloten. Dit zijn bijvoorbeeld de elektriciteit en de telefoon- en internetaansluitingen. Ook wordt het pand van binnen gestript. Alle herbruikbare materialen worden eerst weggehaald. In april zijn aannemers en architecten door het gebouw gelopen, om aan te geven welke materialen en producten zij graag een tweede leven willen geven. De aannemer haalt de gekozen materialen netjes uit het gebouw, voor hergebruik. De daadwerkelijke sloop start einde zomer.

Omwonenden hebben een bericht ontvangen met verdere informatie.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!