City Nieuwsbrief Juni

Kom jij op 1 juli op City trip? Met leuke activiteiten rondom het Stationsgebied hoef je je niet te vervelen. Verder heeft de gemeente Nieuwegein succesvol 8 miljoen euro subsidie weten aan te vragen bij het Rijk om meer betaalbare woningen te bouwen. Dit gaat ons helpen bij de verdere vernieuwing van City. Dat en meer lees je in deze City nieuwsbrief.

Hijskranen Stationsgebied

1 juli: City-trip met leuke activiteiten

Zaterdagochtend 1 juli a.s. bruist het in City Nieuwegein. Die ochtend staat in het teken van de vernieuwing van City Nieuwegein

Lees meer
Sluit

1 juli: City-trip met leuke activiteiten

Zaterdagochtend 1 juli a.s. bruist het in City Nieuwegein. Die ochtend staat in het teken van de vernieuwing van City Nieuwegein tot een bruisende, leefbare en duurzame binnenstad. Maak een City-trip langs leuke activiteiten. Van het nieuwe uitkijkpunt op de Weverbrug, naar de open dag van de bouwplaats in het Stationsgebied. En door naar de openingsactiviteiten bij het nieuwe park tegenover busstation City. Ervaar het nieuwe leefritme van de stad.

De weersvoorspelling is niet heel zomers, maar wij maken er een prachtige dag van!

Weverbrug verandert in uitkijkpunt

Waar heb je een beter uitzicht op de bouw in het Stationsgebied dan vanaf de Weverbrug? Daarom is er op de brug een tijdelijk uitkijkpunt gemaakt. Zaterdag 1 juli a.s. opent wethouder Marieke Schouten om 9.00 uur het uitkijkpunt op de brug.

Je maakt al lopend over de brug als het ware al een City-trip. Want je loopt naar het uitkijkpunt langs borden met verhalen en foto’s over het ontstaan van de binnenstad. Je ziet hoe het gebied in de jaren en de toekomst verandert van een polder naar bruisende stad. Kom een kijkje nemen en ervaar het nieuwe leefritme van de stad.

Open dag bouwplaats Stationsgebied

Woningbouw bekijk je normaal gesproken van buiten de hekken. Op 1 juli kun je de bouw van het Stationsgebied van dichtbij komen bekijken. Aannemers Akor en Aalberts Bouw openen op deze dag de hekken en organiseren een open dag. Van 09.30 uur tot 12.00 uur ben je welkom op het bouwterrein. Aanmelden is niet nodig.

Tijdens de open dag vertellen de aannemers over de bouw. Je krijgt een rondleiding door de panden en wordt meegenomen naar de toekomstige binnentuin. In een van de woongebouwen kun je zelfs al een appartement bekijken dat afgebouwd is.

Opening nieuw park en onthulling naam

Op zaterdag 1 juli is de officiële opening van het park tegenover busstation City. Het park is samen met de buurtbewoners ontworpen. Tijdens de feestelijke opening maken we ook de nieuwe naam van het park bekend. Dit gebeurt rond 10.00 uur.

Tot 12.00 uur zijn er leuke activiteiten voor jong en oud. Zoals een demo (rolstoel) basketbal, een rondleiding door het park met uitleg over de nieuwe planten, knutselen voor kinderen en schminken voor de kleinsten. Rooie Arie zorgt voor vermaak. Er wordt zaterdag wat regen voorspeld, maar wij zorgen voor tenten zodat je droog blijft.

Logo provincie Utrecht

Provincie Utrecht werkt aan de trambaan

In de zomer voert provincie Utrecht verschillende werkzaamheden plaats aan de trambaan rondom City Nieuwegein.

Lees meer
Sluit

Provincie Utrecht werkt aan de trambaan

In de zomer voert provincie Utrecht verschillende werkzaamheden uit aan de trambaan rondom City Nieuwegein. De werkzaamheden hebben zij bewust in de avonden van de zomervakantie gepland. In deze periode is er minder verkeer op de weg, waardoor de overlast voor de weggebruikers en omwonenden beperkt blijft.

Herstelwerkzaamheden tramhalte Nieuwegein City

Tussen 12 – 28 juli 2023 voert de provincie herstelwerkzaamheden uit aan de tramhalte Nieuwegein City. Zij herstellen onder andere de bestrating en plaatsen blindegeleidetegels. Ook wordt de dode beukenhaag langs halte Spoorstede vervangen en gedeeltelijk herplaatst. Deze werkzaamheden voeren zij uit in de nachten tussen 1.45 uur en 4.45 uur. Tijdens de herstelwerkzaamheden wordt er gebruik gemaakt van een kleine graafmachine en een trilplaat waardoor enige geluidshinder kan ontstaan.

Aanpassing spoorovergang Zuidstedeweg

Op de kruising van de Zuidstedeweg en de trambaan nabij Nieuwegein City werkt de provincie van 10 juli tot en met 4 augustus 2023 aan de spoorovergang van de trambaan. De werkzaamheden vinden plaats in de avonden en nachten op doordeweekse dagen tussen 19.00 uur en 5.00 uur. Dit betekent dat er in de avond geen trams naar IJsselstein en Nieuwegein-Zuid rijden.

Vervangend vervoer

Tijdens de werkzaamheden aan de Zuidstedeweg rijdt tussen Nieuwegein City en IJsselstein Binnenstad een vervangende buslijn: 921. Deze rijdt twee keer per uur en sluit op Nieuwegein City aan op een tram uit Utrecht. Aansluitend op bus 921 rijdt belbus 923 tussen IJsselstein Binnenstad en IJsselstein-Zuid. Deze rijdt alleen op aanvraag: bel minimaal 60 minuten voor vertrek naar 030 – 765 12 42.

Reizigers naar Doorslag en Nieuwegein-Zuid maken gebruik van de bestaande buslijnen, zoals bus 74. Tussen P+R Science park, Utrecht en Nieuwegein City blijft de tram rijden volgens de normale (zomer)dienstregeling.

Meer informatie over vervangend busvervoer vind je op www.u-ov.info/tram.

Plaatsen zonnepanelen op parkeergarage Theater

Zonnepanelen op parkeergarage Theater

Op het dak van parkeergarage Theater komen zonnepanelen. Hiermee verduurzamen we de parkeergarage.

Lees meer
Sluit

Zonnepanelen op parkeergarage Theater

Op het dak van parkeergarage Theater komen zonnepanelen. Hiermee verduurzamen we de parkeergarage en werken we aan onze ambitie om van City Nieuwegein de meest duurzame binnenstad van Nederland te maken.

Aannemer Sunprojects hees maandag 26 juni alle materialen voor het frame naar het dak van de parkeergarage. In ongeveer 3 maanden worden 426 zonnepanelen op dit frame op het dak van de parkeergarage geplaatst.

Het plaatsen van deze zonnepanelen is een belangrijke stap in de verduurzaming van bestaande bouw. Een groot deel van de benodigde energie voor de garage wordt uiteindelijk via de zonnepanelen opgewekt. Denk hierbij aan de verlichting, de liften maar ook het elektrisch laden van auto’s in de garage dat op zonnige dagen op zonne-energie werkt. Ook de parkeergarage Stadshuis en de horeca onder parkeergarage Theatergarage kunnen deels gebruik maken van deze zonnestroom.

Benieuwd naar de voortgang? Volg de werkzaamheden via deze camera van de aannemer.

Vernieuwing City Nieuwegein - ontwikkellocaties Stationsgebied en City West

Acht miljoen van het Rijk voor betaalbare woningen

Gemeente Nieuwegein heeft succesvol 8 miljoen euro subsidie weten aan te vragen bij het Rijk om meer betaalbare woningen te bouwen.

Lees meer
Sluit

Acht miljoen van het Rijk voor betaalbare woningen

Gemeente Nieuwegein heeft succesvol 8 miljoen euro subsidie weten aan te vragen bij het Rijk om meer betaalbare woningen te bouwen. Nieuwegein kan met behulp van deze Woningbouwimpuls nog meer aandacht geven aan de bouw van betaalbare woningen in City Nieuwegein voor starters en mensen met een laag of middeninkomen.

Meer betaalbare woningen in City

De vraag naar woningen is al jaren hoog en kosten blijven stijgen. Hierdoor is er op dit moment een groot tekort aan betaalbare woningen. Met behulp van de Woningbouwimpuls kunnen meer betaalbare woningen versneld worden gebouwd in onze binnenstad. Zo maken starters en mensen met een
laag of middeninkomen meer kans op een betaalbare woning in City Nieuwegein.

Marieke Schouten, wethouder City Nieuwegein: “Dit is een zeer positieve impuls voor onze binnenstad, waar we hoge ambities hebben om een divers aanbod van woningen te bouwen. Hier is grote vraag naar. Ook helpt het ons de plannen om City te vergroenen en aantrekkelijker te maken te verwezenlijken.”

Vernieuwing City Nieuwegein

De meest duurzame binnenstad van Nederland, daar bouwen we aan in City Nieuwegein. Met de bouw van ongeveer 2200 nieuwe woningen, de aanleg van een modern knooppunt voor tram en bus en meer ruimte voor groen, is de binnenstad van Nieuwgein volop in ontwikkeling. Van City Nieuwegein maken we een bruisende, leefbare en duurzame binnenstad. ‘We zien de toekenning van de Woningbouwimpuls als een enorme opsteker voor de vernieuwing van City Nieuwegein’, aldus Marieke Schouten.

Westplein - Passage

Passage uit de hekken

Voor het infocentrum is de trap verlengd en de passage aangepast. Van de muur langs de stoep is de graffiti verwijderd.

Lees meer
Sluit

Passage uit de hekken

Voor het infocentrum is de trap verlengd en de passage aangepast. Van de muur langs de stoep is de graffiti verwijderd. Daarna is de muur opnieuw geverfd.

Langs de verhoging zijn hekjes geplaatst. Dit betekent dat de bouwhekken verwijderd konden worden. Het plein en de passage zijn zo weer één net geheel.

Op deze foto zie je het verschil tussen de eerdere situatie en de nieuwe situatie:

Westplein - voor en na

Hinkelbaan stickers Schutstede

Hinkelbaan op binnenplaats Schutstede

Vorig jaar is de binnenplaats aan de Schutstede vernieuwd. Met een aantal nieuwe speeltoestellen en groenvakken is het een mooie speeltuin geworden.

Lees meer
Sluit

Hinkelbaan op binnenplaats Schutstede

Vorig jaar is de binnenplaats aan de Schutstede vernieuwd. Met een aantal nieuwe speeltoestellen en groenvakken is het een mooie speeltuin voor de buurt geworden. Sinds kort liggen er ook stickers op de tegels om spellen mee te spelen. Zoals dit leuke spel en een hinkelbaan.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies