City Nieuwsbrief Juni

Groen, groener, groenst! City wordt steeds groener. En dat ga je merken. We blikken terug op de opening van De POP-up en geven je een update over The New Citizen. Dat en meer lees je in deze City Nieuwsbrief. 

pop up opening

De POP-up feestelijk geopend

Afgelopen zaterdag is De POP-up feestelijk geopend.

Lees meer
Sluit

De POP-up feestelijk geopend

Afgelopen zaterdag is De POP-up feestelijk geopend. De nieuwe plek voor het Infocentrum City, Duurzaamheidsloket Nieuwegein en Energie-N aan de Schouwstede 4. Waar je niet alleen standaard je vragen stelt, maar waar je van alles kunt zien, horen, voelen en beleven.  

Wethouder Marieke Schouten verrichtte de openingshandeling samen met Levi. Een trouwe bezoeker, die alles over City van nu, vroeger en in de toekomst weet. Het was een gezellige drukte. Kinderen bouwden van lego hun duurzame droom-City. Rond de maquette van City ontstonden leuke gesprekken. Twee bezoekers waren net in Nieuwegein komen wonen en vroegen advies over het duurzaam maken van hun woning en tuin. “Leuk deze nieuwe opzet, het is echt een bezoek waard”, aldus een buurtbewoonster. “Op een leuke manier ben ik veel te weten gekomen over wat er in City gebeurt en over hoe ik zelf een duurzame bijdrage aan het milieu kan leveren.” 

pop up opening tekst 2

De POP-up is open op maandag open van 13:00 tot 16:00 uur en op woensdag van 10:00 tot 16:00 uur. Elke zaterdag kun je van 10:00 tot 12:00 uur terecht bij vrijwilligers van Energie-N. Zij helpen je met het duurzamer maken van je huis en/of tuin.

pop up opening tekst 1

looproute

Prettige looproute Stadsplein – tramhalte City

De looproute van het Stadsplein naar tramhalte City wordt aangepakt.

Lees meer
Sluit

Prettige looproute Stadsplein – tramhalte City

De looproute van het Stadsplein naar tramhalte Nieuwegein City wordt aangepakt. Dit doen we onder andere, om de route prettiger te maken voor voetgangers. Nu staan er vaak auto’s en vrachtwagens op de stoep. En nemen fietsen een deel van de stoep in beslag. Deze krijgen een eigen/andere plek, zodat jij weer prettig over de stoep kan lopen. Je fiets kan je straks bijvoorbeeld dicht bij de tram en Albert Heijn parkeren. Dit was een wens van de Vernieuwegeiners.  

Bij de in- en uitritten van Parkeergarage Cityplaza plaatsen we drempels, haaientanden en op één plek een zebrapad. De parkeerplaatsen voor kort parkeren langs de Voorstede verdwijnen. En zoals jullie gewend zijn bij de vernieuwing van City. Er komt meer groen. 

De aanpassingen worden in juli gedaan. Dit gebeurt overdag. Tijdens het werk blijft City altijd bereikbaar. Te voet, met de fiets en met de auto.  

the new citizen

The New Citizen helemaal verhuurd

Yes, de woningen in de toren op de hoek van het Stationsgebied…

Lees meer
Sluit

The New Citizen helemaal verhuurd

Yes, de woningen in de witte woontoren op de hoek van het Stationsgebied zijn klaar voor de eerste bewoners. The New Citizen, zoals de woontoren heet, is al helemaal verhuurd. De huurders kunnen deze zomer gaan klussen en verhuizen.

Tot die tijd wordt er in en rond het gebouw gewerkt aan alles wat er nodig is om er te kunnen wonen. Denk aan de bestrating om de ingang van de woning te bereiken. Het afronden van de entree, met postvakjes en verlichting. Afvalcontainers onder de grond plaatsen en plekken verzorgen waar laden en lossen door bewoners mogelijk is. We zetten de puntjes op de i en verwelkomen de nieuwe City inwoners graag. 

boogstede drempels

Herstelwerk drempels Noordstedeweg bij Boogstede

Nachtwerk in de nacht van 3 op 4 juli en van 4 op 5 juli.

Lees meer
Sluit

Herstelwerk drempels Noordstedeweg bij Boogstede

In de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 juli en van donderdag 4 op vrijdag 5 juli wordt gewerkt aan de Noordstedeweg. Ter hoogte van de Boogstede wordt de schade aan twee drempels hersteld. Er wordt gewerkt van 20.00 uur tot uiterlijk 06.00 uur. Bij het werk wordt extra verlichting gebruikt en er kan bouwgeluid te horen zijn. De werkzaamheden zijn weersafhankelijk. Bij goed weer is de verwachting dat het werk binnen twee nachten klaar is.

De Noordstedeweg wordt afgesloten ter hoogte van de werkzaamheden. Maar woningen en bedrijven blijven bereikbaar. Ook blijft de omgeving bereikbaar voor nood- en hulpdiensten. 

stadshuis verhuizing

Verhuizing Stadswinkel naar Stadshuis

Het eerste deel van de verbouwing in het Stadshuis is klaar.

Lees meer
Sluit

Verhuizing Stadswinkel naar Stadshuis

Het eerste deel van de verbouwing in het Stadshuis is klaar. Daarom verhuizen verschillende afdelingen van de gemeente weer terug van de Zoomstede naar het Stadshuis. Net als Werk en Inkomen Lekstroom (WIL). Hieronder lees je waar en wanneer je terecht kunt. 

Burgerzaken 
Op vrijdag 12 juli openen de nieuwe balies van Burgerzaken in het Stadshuis. Door de verhuizing zijn deze op donderdag 11 juli dicht voor aanvragen.  

Geynwijs  
Ook de afdeling Geynwijs komt weer naar het Stadshuis. Heb je binnenkort een afspraak met Geynwijs? Check dan goed op welke plek je moet zijn. 

Woonloket 
Het inloopspreekuur van het Woonloket is vanaf 15 juli weer in het Stadshuis. Op maandag van 13.00 tot 16.00 uur. 

Spreekuur relaties en scheiding 
Het inloopspreekuur voor vragen over relaties en scheiding is vanaf 15 juli ook weer in het Stadshuis. Ze zijn er op maandag van 10.00 tot 12.00 uur in de oneven weken (week 29, 31, etc.). Je bent welkom zonder afspraak. 

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL)   
Vanaf 15 juli kunnen klanten weer op locatie komen. Op de 3e verdieping van het Stadshuis. Door de verhuizing is WIL op donderdag 11 en vrijdag 12 juli gesloten voor bezoekers.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!