City Nieuwsbrief Maart

De oude trambaan is gesloopt. Nu kan de bouw van de nieuwe tramhalte en -baan beginnen. Vanwege onze duurzame plannen voor City Nieuwegein zijn we genomineerd voor de SKG Award 2022. Je kunt op ons stemmen! Dat en meer lees je in deze City Nieuwsbrief:

Kolfstedetunnel

City altijd bereikbaar

Sinds 26 februari zijn er in City Nieuwegein voor fietsers en voetgangers meerdere omleidingsroutes.

Lees meer
Sluit

City altijd bereikbaar

Sinds 26 februari zijn er in City Nieuwegein voor fietsers en voetgangers meerdere omleidingsroutes. Wil je vanuit de Rijtuigenbuurt of de Doorslag naar de winkels of het openbaar vervoer? Dan is je route misschien anders dan je gewend bent. In deze video vertelt Omgevingsmanager Tilleke je er alles over.

Opgang Weverbrug

Werkzaamheden aan de Weverbrug

Sinds zaterdag 26 februari is de Weverbrug over de Zuidstedeweg afgesloten.

Lees meer
Sluit

Werkzaamheden aan de Weverbrug

Sinds zaterdag 26 februari is de Weverbrug over de Zuidstedeweg afgesloten. In verband met de sloop van de Well Building en de toekomstige bouw naast de Weverbrug, is het niet veilig deze open te houden.

Ook de Weverbrug zelf wordt aangepast. De opgang naar de brug wordt vernieuwd, zodat deze mooi aansluit op de nieuwbouw. De eerste voorbereidingen op deze werkzaamheden zijn gestart op dinsdag 1 maart. Er zijn een paar dekplaten van de brug verwijderd.

Na de bouw gaat de brug weer open. Dit is waarschijnlijk in 2025.

Logo SKG Award

Wij zijn genomineerd!

City Nieuwegein heeft als ambitie de meest duurzame binnenstad van Nederland te worden.

Lees meer
Sluit

Wij zijn genomineerd!

City Nieuwegein heeft als ambitie de meest duurzame binnenstad van Nederland te worden. Daarom zijn wij genomineerd voor de publieksprijs van de SKG Award 2022 voor duurzame gebiedsontwikkeling. Daar zijn we trots op. Die prijs willen we natuurlijk graag in de wacht slepen. Dat is mooi voor City en mooi voor Nieuwegein. Stem jij ook op ons? Stemmen kan hier.

Sloop oude trambaan

Trambaan: de bodem is bereikt

De oude trambaan in City is helemaal weg. Best een bijzonder gezicht.

Lees meer
Sluit

Trambaan: de bodem is bereikt

De oude trambaan in City is helemaal weg. Best een bijzonder gezicht. In de nacht van zaterdag 26 februari begon de sloop ervan. Aannemer Dura Vermeer heeft in opdracht van de provincie in vijf dagen de oude trambaan volledig weggehaald.

Een uitgebreide logistieke operatie. Want voordat de nieuwe trambaan en -halte gebouwd kunnen worden, moest eerst al het oude bouwmateriaal worden afgevoerd. Daarbij was het de afgelopen dagen ook warm en droog. Om stofoverlast te verminderen, werd daarom gesproeid met water.
De afgelopen dagen was er voor omwonenden behoorlijk wat lawaai vanaf de bouwplaats. Om zo min mogelijk geluidsoverlast te maken heeft de aannemer bijvoorbeeld geluidsschermen geplaatst.

Nieuwe trambaan

Bouw nieuwe trambaan

De trambaan in City is nu verdwenen. Maar op het bouwterrein zie je al een voorproefje van de nieuwe halte.

Lees meer
Sluit

Bouw nieuwe trambaan

De trambaan in City is nu verdwenen. Maar op het bouwterrein zie je al een voorproefje van de nieuwe halte. De fundering van de nieuwe halte aan de westkant ligt er al. Vandaag start de bouw van de nieuwe trambaan.

Op 3 en 4 maart wordt er geheid. Dit is nodig voor de bouw van het perron aan de oostkant. De heiwerkzaamheden vinden plaats tussen 07.00 en 16.00 uur. Verder wordt er een nieuwe ondergrond met daarop beton geplaatst. Hierin wordt het nieuwe spoor gelegd. Daarna wordt van vroeg tot laat gewerkt aan de bovenbouw van de trambaan. Dit zijn de palen, draden en de stroomvoorziening. Het plaatsen van het nieuwe spoor en de bovenleiding geeft geen geluidsoverlast. Dit wordt daarom ‘s nachts uitgevoerd. Ook onder het spoor wordt nog gewerkt. Op vrijdag 4 maart wordt een buis voor de stadsverwarming onder de trambaan geplaatst. Dit is een buis van 36 meter die in één stuk onder de trambaan geplaatst wordt.

Omleidingsroutes door afsluiting Koekoekslaan

Werkzaamheden aan de Zuidstedeweg

Tussen 26 februari en eind maart werkt Dura Vermeer op de Zuidstedeweg aan het asfalt van het wegdek en aan het spoor van de trambaan.

Lees meer
Sluit

Werkzaamheden aan de Zuidstedeweg

Tussen 26 februari en eind maart werkt Dura Vermeer op de Zuidstedeweg aan het asfalt van het wegdek en aan het spoor van de trambaan. Er wordt in de weg een nieuw wissel geplaatst voor de trambaan. Het oude wissel is inmiddels al weggehaald. Op de Zuidstedeweg zijn daarvoor rijstroken afgezet. De weg blijft open voor het doorgaande verkeer.

Als het werk op de Zuidstedeweg aan de kant van het ziekenhuis klaar is, verplaatst het werkterrein van de aannemer naar de kant van City.

De kruising van de Zuidstedeweg met de Koekoekslaan blijft tot eind maart afgesloten. Net als het wegdeel van de Voorstede van de Schakelstede/Weverstede naar de Zuidstedeweg. Het verkeer wordt met borden omgeleid. Het St. Antonius Ziekenhuis en de parkeergarages van Cityplaza blijven steeds bereikbaar. Ook de ambulancepost van het ziekenhuis blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Kijk op city-nieuwegein.nl/bereikbaarheid voor actuele informatie over omleidingen.

Start bouw CityPromenade

Een groot deel van de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van CityPromenade op de Doorslagzone zijn voltooid.

Lees meer
Sluit

Start bouw CityPromenade

Een groot deel van de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van CityPromenade aan de Doorslagzone is voltooid. Denk hierbij aan de verplanting van bomen en de aanleg van riolering.

Voordat de bouw van de woningen en de horecaplekken daadwerkelijk kan starten moet het bestemmingsplan onherroepelijk zijn. Dit kan pas onherroepelijk worden, als de Raad van State het beroep dat is ingediend behandeld heeft. Wanneer dat zal zijn weten we niet precies. Ook weten we niet wat de gevolgen hiervan zullen zijn. De verwachting is dat de bouw niet voor de zomer zal starten.

We houden je op de hoogte.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies