City Nieuwsbrief Maart

De werkzaamheden aan de trambaan gaan hard. Dit betekent dat de omleidingsroutes op de Zuidstedeweg zijn aangepast. Studenten uit Wageningen komen naar City. Dat en meer lees je in deze City Nieuwsbrief:

Werkzaamheden Zuidstedeweg

Aangepaste omleidingsroutes

Dura Vermeer werkt in opdracht van de provincie Utrecht aan de vernieuwing van de trambaan en tramhalte in City Nieuwegein.

Lees meer
Sluit

Aangepaste omleidingsroutes

Dura Vermeer werkt in opdracht van de provincie Utrecht aan de vernieuwing van de trambaan en tramhalte in City Nieuwegein. Sinds 26 februari werken zij ook aan het wegdek en het spoor op de Zuidstedeweg. Daarom zijn er rijbanen afgezet en omleidingen ingesteld. Vanaf 17 maart verplaatsen de werkzaamheden naar de andere kant van de weg. 

De omleidingsroutes op en rond de Zuidstedeweg zijn inmiddels aangepast. Wil je weten hoe je bij Cityplaza en het ziekenhuis komt? Bekijk hier de route naar Cityplaza en hier de route naar het ziekenhuis.

Werkzaamheden Zuidstedeweg

Werktenten op de Zuidstedeweg

De aansluiting tussen het nieuwe spoor en het wegdek is dichtgegoten met een vloeibaar middel.

Lees meer
Sluit

Werktenten op de Zuidstedeweg

De aansluiting tussen het nieuwe spoor en het wegdek op de kruising van de Zuidstedeweg en de Koekoekslaan is dicht gegoten met een vloeibaar middel. Omdat dit niet nat mocht worden werden er werktenten op de weg geplaatst. Zo kon het snel opdrogen en uitharden.

Tegelijkertijd werd er beton gestort. Dit is de fundering van het nieuwe wissel dat op 16 en 17 maart is geplaatst. Dit nieuwe wissel zorgt voor een modern kruispunt dat de komende 30 jaar kan blijven liggen. Het wissel wordt de komende tijd uitgebreid getest.

Lassen van het spoor

Verderop langs de lijn zijn lassers bezig de spoorstaven aan elkaar te lassen. Ook slijpen zij de rails, zodat deze goed op elkaar aansluiten. Omdat de slijpmachines goed te horen zijn, wordt dit werk alleen overdag en niet in de avonduren uitgevoerd.

Vooruitblik

Ook volgende week werkt Dura Vermeer aan de trambaan en het tramstation. De twee perrons van de nieuwe tramhalte worden bestraat en de Zuidstedeweg wordt geasfalteerd. 

De werkzaamheden aan de trambaan ter hoogte van de Zuidstedeweg duren naar verwachting tot 3 april aanstaande.

Luifelstede

Eerste opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen in gebruik

De eerste Oekraïense vluchtelingen in Nieuwegein hebben tijdelijk onderdak gevonden in de Luifelstede.

Lees meer
Sluit

Eerste opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen in gebruik

De eerste Oekraïense vluchtelingen in Nieuwegein hebben tijdelijk onderdak gevonden in de Luifelstede. De opvangplekken in de Luifelstede zijn tijdelijk beschikbaar voor de eerste opvang. De Luifelstede is voor dit moment een logische keuze, omdat op deze locatie snel opvangplekken klaargemaakt konden worden. Ondertussen zoekt de gemeente naar andere opvanglocaties die beschikbaar zijn voor de langere termijn.

Logo SKG Award

Heb jij al op ons gestemd?

City Nieuwegein heeft als ambitie de meest duurzame binnenstad van Nederland te worden.

Lees meer
Sluit

Heb jij al op ons gestemd?

City Nieuwegein heeft als ambitie de meest duurzame binnenstad van Nederland te worden. Daarom zijn wij genomineerd voor de publieksprijs van de SKG Award 2022 voor duurzame gebiedsontwikkeling. Daar zijn we trots op. Die prijs willen we natuurlijk graag in de wacht slepen. Dat is mooi voor City en mooi voor Nieuwegein. In de tussenstand staat City op de tweede plaats. Heb je nog niet op ons gestemd? Dan kan dat nog hier tot 25 maart.

Water in City West

Als je je handen wast, loopt het water door de gootsteen weg naar het riool. Net als het regenwater uit de dakgoot.

Lees meer
Sluit

Water in City West

Als je je handen wast, loopt het water door de gootsteen weg naar het riool. Net als het regenwater uit de dakgoot. In City kan en moet dat anders. Om van City een groene binnenstad te maken, ook als het heel droog of heel warm is willen we kraan- en regenwater slim hergebruiken. We kunnen het groen daarmee water geven. Zo houden we de binnenstad groen, zonder kraanwater te gebruiken.

Maar om de meest duurzame binnenstad van Nederland te worden willen we nog verder gaan. Daarom wordt de komende tijd onderzoek gedaan naar hergebruik van douchewater en het anders zuiveren van toiletwater. Bijvoorbeeld door het scheiden van n licht en zwaar vervuild water. Het zwaar vervuilde water is bijvoorbeeld het toiletwater en het keukenwater, waar meer dan alleen water en sop wordt doorgespoeld. Dit water wordt afgevoerd naar de rioolwaterzuivering. Het lichtvervuilde water is het douchewater. Dit water kan in City worden gezuiverd. Na zuivering wordt het gebruikt voor het water geven van het groen en het doorspoelen van het toilet. Op deze manier wordt hier geen drinkwater aan verspild. De gemeenteraad besluit uiteindelijk welk plan in City gebruikt gaat worden.

Studenten in City

Studenten op bezoek in City

Op maandag 21 maart komen er 60 studenten van de Universiteit Wageningen op bezoek in City Nieuwegein.

Lees meer
Sluit

Studenten op bezoek in City

Op maandag 21 maart komen er 60 studenten van de Universiteit Wageningen op bezoek in City Nieuwegein. Eerder hebben zij een college gehad waarin de nieuwbouwplannen zijn uitgelegd. Tijdens hun bezoek aan City krijgen ze een rondleiding langs alle verschillende projecten. De studenten werken daarna in groepjes een plan uit. Ze geven daarin advies over mogelijke duurzame oplossingen voor de nieuwbouwplannen. Zo werken we samen aan onze ambitie om de meest duurzame binnenstad van Nederland te worden. 

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn of abonneer je op deze nieuwsbrief!