City Nieuwsbrief Maart

De werkzaamheden aan de trambaan gaan de hoogte in en je kan je nu inschrijven voor de informatiebijeenkomst over de nieuwbouw in het Stationsgebied. Dat en meer lees je in deze City Nieuwsbrief.

Werk aan trambaan gaat de hoogte in

Het bouwen van een nieuwe trambaan gaat altijd van beneden naar boven.

Lees meer
Sluit

Werk aan trambaan gaat de hoogte in

Het bouwen van een nieuwe trambaan gaat altijd van beneden naar boven. In City Nieuwegein verschijnen binnenkort de hoogwerkers op het spoor om de rijdraden aan te brengen voor de nieuwe bovenleiding. Er wordt hier begin april aan gewerkt tussen 20.00 uur ’s avonds en 04.00 uur ’s nachts. Zo heeft het verkeer weinig last van de werkzaamheden. De werkzaamheden brengen weinig geluidsoverlast met zich mee. Helemaal geluidsstil zullen de werkzaamheden niet zijn, want er worden voertuigen gebruikt.

De nieuwbouw van de trambaan en tramhalte in City is bijna klaar. Tot half april vinden er werkzaamheden plaats. Daarna start de testfase van de trambaan. Over deze planning vertellen we meer in de volgende nieuwsbrief.

Ontwerp Stationsgebied

Aanleg trambaan in beeld

De werkzaamheden aan de nieuwe tramhalte en trambaan kunnen je bijna niet zijn ontgaan.

Lees meer
Sluit

Aanleg trambaan in beeld

De werkzaamheden aan de nieuwe tramhalte en trambaan kunnen je bijna niet zijn ontgaan. De afgelopen weken heeft videograaf Jan Buteijn op de bouwlocatie deze video gemaakt met uitleg over de werkzaamheden. Fotograaf Rick Huisinga heeft een fotorapportage gemaakt waarin de voortgang te volgen is. 

Uitnodiging online informatiebijeenkomst

UITNODIGING: Online infobijeenkomst op 5 april over woningbouw Stationsgebied

De volgende fase in de vernieuwing van City dient zich aan: de bouw van 467 nieuwe woningen in het Stationsgebied.

Lees meer
Sluit

UITNODIGING: Online infobijeenkomst op 5 april over woningbouw Stationsgebied

De volgende fase in de vernieuwing van City dient zich aan: de bouw van 467 nieuwe woningen in het Stationsgebied. Dat is het gebied tussen Cityplaza, de Zuidstedeweg en de Kapittelstede. De ontwikkelaars voor deze woningen zijn Bridges en Fresch.

WAT GAAT ER ALLEMAAL GEBEUREN?

Dat vertellen we je graag tijdens de online informatiebijeenkomst op dinsdagavond 5 april a.s. van 19.30 tot 20.30 uur. Gemeente Nieuwegein organiseert deze bijeenkomst samen met de ontwikkelaars. Tijdens de bijeenkomst kun je vragen stellen via de chat. Ook praten we je bij over de verdere ontwikkelingen in City Nieuwegein.

DEELNEMEN

Aanmelden voor de online bijeenkomst kan via hier. Je ontvangt dan een link om de bijeenkomst te volgen. Lukt het je niet om de bijeenkomst online bij te wonen? Bezoek dan ons Infocentrum City aan de Passage 80. Daar kan je op maandag tussen 13.00 en 16.00 uur en op woensdag tussen 10.00 en 16.00 uur terecht met vragen.

Werkzaamheden stadsverwarming

Stadsverwarming aansluiten

De komende vier weken worden de nieuwe leidingen voor de stadsverwarming aangesloten op het net van bestaande leidingen.

Lees meer
Sluit

Stadsverwarming aansluiten

De komende vier weken worden de nieuwe leidingen voor de stadsverwarming aangesloten op het net van bestaande leidingen. Eén van deze aansluitingen ligt onder de Schouwstede. Om ervoor te zorgen dat het busstation bereikbaar blijft, is vanaf vandaag een deel van het Rosarium in gebruik als busbaan. Zo kunnen de bussen blijven rijden en kan er tegelijkertijd aan de aansluiting van de stadsverwarming gewerkt worden. Begin mei rijden de bussen weer over de Schouwstede.

Studenten in City

Studenten helpen bij ontwerpen City

We willen van City de meest duurzame binnenstad van Nederland maken.

Lees meer
Sluit

Studenten helpen bij ontwerpen City

We willen van City de meest duurzame binnenstad van Nederland maken. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we opgeschreven hoe we kijken naar duurzaamheid in City. Dit is onze duurzaamheidsvisie. Daarin staat bijvoorbeeld dat we water in City op willen vangen. Bij hevige regenbuien komt er dan niet teveel water in het riool en komen de straten niet blank te staan. Met het opgevangen water kunnen we de planten en bomen in City in droge perioden water geven. Zo verspillen we geen kraanwater.

Studie

Maar hoe kunnen we dit het beste doen? Wat zijn de nieuwste technieken om toekomstbestendig te ontwerpen? Welke planten en bomen hebben het meeste effect op het afkoelen van de omgeving, oftewel voorkomen van hittestress? Ruim 60 studenten van de Wageningen Universiteit gaan dit uitzoeken. Maandag 21 maart jl. kregen ze een rondleiding in City en bezochten ze het Infocentrum City. Nu gaan ze zelf aan de slag. Eind april geven ze ons in groepjes hiervoor adviezen. We zijn benieuwd met welke adviezen ze komen. We houden je op de hoogte.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies