City Nieuwsbrief Maart

De planten uit het Rosarium hebben een nieuw thuis gekregen en de aanleg van het nieuwe park is gestart. Binnenkort wordt het blauw-witte pand aan de Weverstede gesloopt, om plaats te maken voor een pocketpark met fiets- en voetpad richting de tramhalte. City wordt hiermee steeds een beetje groener! Dat en meer lees je in deze City nieuwsbrief.

Tuinmarkt in het Rosarium

Duurzame vernieuwing Rosarium

Het Rosarium tegenover het busstation staat in de hekken. Er wordt een nieuw park aangelegd.

Lees meer
Sluit

Duurzame vernieuwing Rosarium

Het Rosarium tegenover het busstation staat in de hekken. Er wordt een nieuw park aangelegd. Een deel van de bestaande beplanting moest hiervoor plaatsmaken. City Nieuwegein vernieuwt graag op een duurzame manier. Daarom boden we de planten zaterdag 25 januari gratis aan buurtbewoners aan. Tijdens deze tuinmarkt kwamen tientallen buurtbewoners planten halen om de eigen tuin mee te vergroenen. Mooi hergebruik. Leuk voor de bewoners en goed voor het klimaat!

Vanaf juni kun je genieten van een nieuw kleurrijk park met sport en spel mogelijkheden.

Haaientanden op de Voorstede

Haaientanden op de Voorstede

Kom je via de Voorstede City binnen? Let dan goed op, want de verkeerssituatie is gewijzigd.

Lees meer
Sluit

Haaientanden op de Voorstede

Kom je via de Voorstede City binnen? Let dan goed op, want de verkeerssituatie is gewijzigd. Je hebt geen voorrang meer op verkeer vanuit de Weverstede. We hebben haaientanden aangebracht, zodat fietsers veiliger van de Weverstede naar de Schakelstede kunnen fietsen. Deze route is drukker geworden, door de omleidingsroutes voor de woningbouw in City.

Parkeergarage Stadshuis - Ingang Nachtwachtstede

Nieuwbouw tegen de parkeergarage

Als je vanaf de Nachtwachtstede de parkeergarage Stadshuis inrijdt, zie je aan de rechterkant door een hekwerk het bouwterrein van CityPromenade.

Lees meer
Sluit

Nieuwbouw tegen de parkeergarage

Als je vanaf de Nachtwachtstede de parkeergarage Stadshuis inrijdt, zie je aan de rechterkant door een hekwerk het bouwterrein van CityPromenade. Hier worden de woongebouwen tegen de parkeergarage aan gezet. Vanaf de week van 20 maart worden de eerste muren hier gebouwd. Zo zie je vanuit de parkeergarage steeds iets minder van het bouwterrein en sluit de parkeergarage aan op de nieuwe woningen langs de Doorslag.

Foto blauw-witte pand Weverstede

Start sloop Weverstede 1-7

Het blauw-witte gebouw aan de Weverstede wordt gesloopt. Het fiets- en voetpad vanuit de Kolfstedetunnel worden hier aangesloten op het fiets- en voetpad langs de trambaan.

Lees meer
Sluit

Start sloop Weverstede 1-7

Het blauw-witte gebouw aan de Weverstede wordt gesloopt. Het fiets- en voetpad vanuit de Kolfstedetunnel worden hier via een nieuw pocketpark aangesloten op het fiets- en voetpad langs de trambaan.

De sloop start in april en duurt ongeveer 15 weken. Voor de sloop wordt door aannemer Rosenboom een grote sloopkraan gebruikt. Het gebouw bestaat uit modules. Dit is vergelijkbaar met het bouwen met LEGO of DUPLO blokken. Vooraf gemaakte delen van het gebouw zijn op locatie gestapeld en met elkaar verbonden. De sloop van dit gebouw zal dus meer afbouwen, dan breken zijn. De Kolfstedetunnel kan hierdoor tijdens de sloop gewoon openblijven. Tijdens 3 dagen kan het voorkomen dat je even moet wachten voor je de tunnel door kan. Zodra wij weten om welke drie dagen dit gaat, lees je dit in de City nieuwsbrief. Buurtbewoners ontvangen binnenkort een buurtbericht met meer informatie over de sloop.

Nijpelsplantsoen

Denk mee over de toekomst van het Nijpelsplantsoen

Het Nijpelsplantsoen, dat aan de rand van City ligt, verandert de komende jaren.

Lees meer
Sluit

Denk mee over de toekomst van het Nijpelsplantsoen

Het Nijpelsplantsoen, dat aan de rand van City ligt, verandert de komende jaren. Woningcorporatie Woonin gaat groot onderhoud aan drie flats uitvoeren en één flat wordt gesloopt. Er worden ongeveer 200 nieuwbouwappartementen gebouwd. Meld je nu aan voor de klankbordgroep van Woonin om mee te denken over de nieuwbouwplannen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar nijpelsplantsoen@woonin.nl.

Woonin gaat in verschillende sessies in gesprek met de klankbordgroep. De klankbordgroep kan advies geven over onderwerpen als groottes, parkeren, groen en duurzaamheid. De uitkomsten van deze sessies worden gepresenteerd op www.denkmeewoonin.nl zodat andere geïnteresseerden hun mening hierover kunnen geven.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!