City Nieuwsbrief Maart

De sloop van het blauw-witte pand aan de Weverstede wordt nu voorbereid en Klankbordgroep West is op zoek naar nieuwe leden. Dat en meer lees je in deze City Nieuwsbrief.

Lana van Omgevingsteam City

Een nieuw gezicht in City

Er gebeurt heel veel tegelijk in City. City wil de meest duurzame binnenstad van Nederland worden.

Lees meer
Sluit

Een nieuw gezicht in City

Er gebeurt heel veel tegelijk in City. City wil de meest duurzame binnenstad van Nederland worden. Om dat te bereiken wordt er op verschillende plekken gewerkt aan de vernieuwing van City. Het Omgevingsteam City houdt je steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Het team kan hierbij wel versterking gebruiken. Die versterking is gevonden met de komst van Lana Lemmens. Zij zet zich in voor het verbeteren van het Infocentrum City en het betrekken van inwoners bij de vernieuwing van de binnenstad. Lana is de komende tijd veel te vinden in het Infocentrum City, Passage 80, naast de tramhalte. Stap gerust op maandagmiddag of woensdag binnen om kennis met haar te maken. Ze leert jou graag kennen.

Gebouw van Hypotheker aan Weverstede

Voorbereidingen op sloop Weverstede

In april start de sloop van het blauw-witte gebouw aan de Weverstede. Woensdag 22 maart zijn de voorbereidende werkzaamheden hiervoor begonnen.

Lees meer
Sluit

Voorbereidingen op sloop Weverstede

In april start de sloop van het blauw-witte gebouw aan de Weverstede. Woensdag 22 maart zijn de voorbereidende werkzaamheden hiervoor begonnen. Denk aan het inrichten van het werkterrein en het aanpassen van de directe omgeving. Zo kan er veilig binnen de hekken gewerkt worden. En kan het normale verkeer van de weg, fiets- en voetpaden gebruik blijven maken. Hiervoor wordt de stoep aan de Weverstede, ter hoogte van het bouwterrein verlaagd. Ook wordt het witte hek verwijderd en het bord naast het pand verplaatst. Zo is de aannemer in april klaar voor de sloop.

Het blauw-witte gebouw maakt plek voor een pocketpark. Benieuwd naar dit nieuwe stukje groen in de binnenstad? Houd onze socials en deze nieuwsbrief in de gaten!

Foto bouwdoek

City Nieuwegein op de Nationale Geluidshinderdag 2023

Vandaag, donderdag 23 maart, vindt de Nationale Geluidshinderdag plaats in het Omniversum in Den Haag.

Lees meer
Sluit

City Nieuwegein op de Nationale Geluidshinderdag 2023

Vandaag, donderdag 23 maart, vindt de Nationale Geluidshinderdag plaats in het Omniversum in Den Haag. City Nieuwegein is gevraagd iets te vertellen over de muziektool die is ingezet tijdens het heien bij CityPromenade. Hiervoor hebben wij deze video gemaakt. Mooi om anderen te kunnen inspireren ook op een creatieve manier met geluidshinder om te gaan. We kunnen bouwgeluid helaas niet wegnemen, maar wel leuker maken! En daar blijven wij ons voor inzetten.

Logo Eneco

Werkzaamheden Eneco aan de Schouwstede

Aannemer Van Rijnsoever werkt voor Eneco op dit moment aan de stadsverwarming in de Schouwstede.

Lees meer
Sluit

Werkzaamheden Eneco aan de Schouwstede

Aannemer Van Rijnsoever werkt voor Eneco op dit moment aan de stadsverwarming in de Schouwstede. De warmteleidingen in de Schouwstede krijgen een onderhoudsbeurt.

Bij het onderhoud heeft Eneco een isolatielek gevonden. Dit lek moet gedicht worden. Dat gaat Eneco doen tussen maandag 3 en vrijdag 14 april. Hiervoor is het nodig om een weghelft aan de Schouwstede af te sluiten. Zie het rode vlak in onderstaande afbeelding.

Bij de afsluiting worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Het verkeer gaat om en om in beide richtingen over dezelfde weghelft.

Omwonenden ontvangen van Eneco een brief met verdere informatie.

Contact
Heb je vragen over deze werkzaamheden? Neem dan contact op met Eneco via telefoonnummer 088 – 895 5500 of werkenaanwarmte@eneco.com.

Parkeergarage Stadshuis - Ingang Nachtwachtstede

Parkeergarage Stadshuis tijdelijk alleen via Lantaarnstede bereikbaar

Op maandag 3 april zijn de in- en uitgang van de parkeergarage Stadshuis aan de Nachtwachtstede afgesloten.

Lees meer
Sluit

Parkeergarage Stadshuis tijdelijk alleen via Lantaarnstede bereikbaar

Op maandag 3 april zijn de in- en uitgang van de parkeergarage Stadshuis aan de Nachtwachtstede afgesloten. De ledverlichting aan de gevel van Theater DE KOM wordt dan vervangen. De parkeergarage is deze dag wel bereikbaar via de Lantaarnstede.

Van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 april is de in- en uitgang aan de Nachtwachtstede ook afgesloten en wel bereikbaar via de Lantaarnstede. Die week wordt door de aannemer van CityPromenade een crashdeck naast de parkeergarage gebouwd. Dit crashdeck loopt van de parkeergarage naar het pand er tegenover. Het crashdeck is net zo breed als de drie rijstroken van de parkeergarage en ziet er net zo uit als het crashdeck dat naast Theater DE KOM staat. Benieuwd waar een crashdeck voor nodig is? Bekijk hier de video over het crashdeck naast theater DE KOM.

Bouw Stationsgebied

Oproep Klankbordgroep West

Met het Omgevingsteam City zetten de leden van de klankbordgroep zich in om de communicatie in City Nieuwegein te verbeteren.

Lees meer
Sluit

Oproep Klankbordgroep West

Vorig jaar is de klankbordgroep voor City West opgericht. Met het Omgevingsteam City zetten de leden van de klankbordgroep zich in om de communicatie in City Nieuwegein te verbeteren.

Woon jij in het westen van City Nieuwegein? En wil jij ook een bijdrage leveren aan communicatie over de vernieuwing van City? Stuur dan een mail naar city@nieuwegein.nl om je aan te melden voor de klankbordgroep. Wie weet zien we jou bij de volgende bijeenkomst!

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies