City Nieuwsbrief Maart 2024 #2

De lente is begonnen! En dat komt mooi uit, want City is er klaar voor. Zo is de tuin bij Point of View af. Kinderen kunnen weer buitenspelen in een hondenpoepvrij City Park. En volgende week nemen we afscheid van de grootste torenkraan in het Stationsgebied. Dat en meer lees je in de City nieuwsbrief.

City Park hondenpoepvrij

City Park hondenpoepvrij

Buurtkinderen kunnen er weer fijn spelen.

Lees meer
Sluit

City Park hondenpoepvrij

De lente is van start, City Park kleurt groen en staat binnenkort in bloei. Tijd voor alle buurtkinderen om weer te spelen in dit kindvriendelijke, kleurrijke en sportieve park. En om dit speelplezier te vergroten staan er sinds 19 maart nieuwe borden bij de ingangen van het park. Borden waarmee we aangeven dat dit niet de plek is om je hond uit te laten.

Op deze manier houden we City Park hondenpoepvrij. We rekenen op het begrip van hondenbaasjes. Wil jij weten waar je wel terecht kunt met jouw trouwe viervoeter? Check de uitlaatplekken.

Oplevering tuin POV

Aanleg tuin bij Point of View klaar

De tuin bij Point of View is klaar!

Lees meer
Sluit

Aanleg tuin bij Point of View klaar

De tuin bij Point of View is klaar! Vanaf dinsdag 26 maart is de tuin open voor iedereen. Mooie timing, want gisteren is de lente begonnen. De planten en bomen, hebben wat tijd nodig om groeien. Met wat regen en zon staat de tuin binnenkort in bloei. 
 
Deze tuin ligt óp de parkeergarage van het appartementengebouw. Super goed voor de biodiversiteit en opname van water in de grond! City heeft er weer een nieuwe, groene en duurzame plek bij! 

Torenkraan The New Citizen weg

Eén torenkraan minder!

Hoogste punt van The New Citizen is bereikt: de torenkraan mag weg.

Lees meer
Sluit

Eén torenkraan minder!

Het hoogste punt van The New Citizen is vorig jaar bereikt. Dit gebouw is één van de drie woongebouwen van ongeveer 70 meter die straks in City staan. Het hijsen tot grote hoogte zit erop. De torenkraan van aannemer Akor is niet meer nodig.

Op woensdag 27 en donderdag 28 maart haalt Akor de grote torenkraan uit elkaar. Er wordt tijdelijk een mobiele kraan geplaatst, om deze grote torenkraan af te breken. De onderdelen van de kraan worden afgevoerd.

De kraanpoer (de basis waar de grote torenkraan op stond) wordt ook weggehaald. Om deze te verwijderen, moet het grote betonnen blok waar deze op staat gesloopt worden. Vrijdag 29 maart begint Akor met slopen en ze verwachten hiermee op dinsdag 9 april klaar te zijn. De sloop van de kraanpoer kan geluidshinder veroorzaken. Akor plaatst geluidsschermen, om geluidshinder zo veel als mogelijk te beperken. 

Vernieuwegeiner doneert aan lokaal goede doel

Vernieuwegeiner geeft cadeaus aan Speelgoedbank

Mooi gebaar van Vernieuwegeiner Vanessa.

Lees meer
Sluit

Vernieuwegeiner geeft cadeaus aan Speelgoedbank

Wat een mooi gebaar van Vernieuwegeiner Vanessa van House of Talents. Ze gaf van een bedrijfsfeest overgebleven cadeaus aan de Speelgoedbank. Geweldig om te zien hoe ze als Vernieuwegeiner meedenkt met haar stad. 

De Speelgoedbank biedt kinderen een eerlijke kans op speelgoed. Check de site van de Speelgoedbank Nieuwegein voor meer informatie. De slogan ‘Spelen staat gelijk aan ontwikkelen’ sluit goed aan bij onze Vernieuwegeiners. Zij delen wensen en ideeën voor de ontwikkeling van City Nieuwegein. 
 
Heb jij ook goede ideeën voor de binnenstad? Deel ze met ons en word Vernieuwegeiner.
 

Woningen Monaco in de verkoop

Verkoop woningen CityPromenade

Heb jij interesse in een woning aan het water de Doorslag?

Lees meer
Sluit

Verkoop woningen CityPromenade

Heb jij interesse in een koopwoning aan het water de Doorslag in City Nieuwegein? Dan ben je bij CityPromenade aan het juiste adres. Neem een kijkje op de woningzoeker van gebouw Monaco. Bekijk het aanbod, sla voorkeuren op en schrijf je in voor het appartement van jouw voorkeur. Monaco bestaat uit 37 luxe appartementen van 63 tot 175m2. De eerste koopwoningen zijn al verkocht. 

Naast koopwoningen komen er 415 huurwoningen in CityPromenade. Voor ieder wat wils. Klein, groot en twee- drie- of meer kamers: het is allemaal mogelijk aan het water van de Doorslag. Wil je meer weten over de huurwoningen? Ga dan naar de website Huren in CityPromenade.

Fit & Zo 2024

Fit & Zo zorgde voor een bruisend City

Honderden mensen kwamen zaterdag 17 en 24 februari af op Fit & Zo.

Lees meer
Sluit

Fit & Zo zorgde voor een bruisend City

Honderden mensen, waaronder ook veel kinderen, kwamen zaterdag 17 en 24 februari af op Fit & Zo in Cityplaza. Twee dagen vol leuke en sportieve activiteiten. Jong en oud werd geëntertaind. Zo zien we het graag. City dat bruist. 

De activiteiten voor bezoekers bestonden uit: klimmen naar het hoogste puntje van de klimtoren, springen op de trampoline of een eigen smoothie in elkaar fietsen op de smoothiefiets. Ondernemers inspireerden bezoekers met gezonde gerechten, er werden complimenten uitgedeeld en lokale sportverenigingen kregen een podium. Fantastisch om deze verbinding in City te zien. We kijken terug op twee geweldige zaterdagen in City. 

Openingstijden/ parkeertarieven tijdens Pasen

Fiets- en autoparkeren in City tijdens de Paasdagen

Check de aangepaste tijden en tarieven.

Lees meer
Sluit

Fiets- en autoparkeren in City tijdens de Paasdagen

Ga je tijdens de Paasdagen (zondag 31 maart en maandag 1 april) met de fiets of de auto naar City? Check dan eerst de website van ParkeerService Nieuwegein. Er gelden aangepaste openingstijden voor de fietsenstallingen en aangepaste betaaltijden en tarieven voor parkeren op straat.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!