City Nieuwsbrief Mei

De bouwer van het nieuwe tram- en busstation is bekend, er zijn weer werkzaamheden, het infocentrum gaat open en City-fotograaf Jan maakt ons weer blij met mooie foto’s en filmpjes. In deze nieuwsbrief brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in City. 

  Dura Vermeer gaat nieuw tram- en busstation City bouwen

  De provincie heeft aannemer Dura Vermeer opdracht gegeven voor de bouw van het nieuwe tram- en busstation in City.

  Lees meer
  Sluit

  Dura Vermeer gaat nieuw tram- en busstation City bouwen

  De provincie heeft aannemer Dura Vermeer opdracht gegeven voor de bouw van het nieuwe tram- en busstation in City. De trambaan wordt verlegd, waardoor het tram- en busstation op de plek waar tot vorig jaar theater De KOM en restaurant Far East stond komt te liggen. Het nieuwe tram- en busstation is geschikt voor de nieuwe lange trams. Bovendien wordt er  rekening gehouden met de komst van elektrische bussen.

  Verschillende aannemers probeerden de klus te krijgen. Dura Vermeer kwam als beste partij uit de bus op prijs en kwaliteit. Op 3 mei zetten de partijen hun handtekening onder het contract. De aannemer gaat nu met de provincie en de gemeente aan de slag om de planning voor het project te maken. Daarbij kijken ze naar maatregelen om de hinder voor de omgeving zo veel mogelijk te beperken. De eerste werkzaamheden starten begin 2022. De voorbereidingen beginnen dit jaar al.

  Tijdelijke tramhalte City krijgt extra toegang

  Om de tijdelijke tramhalte ook vanaf de Hagestede goed bereikbaar te maken, bouwt de provincie volgende week een extra toegang aan deze kant van de halte.

  Lees meer
  Sluit

  Tijdelijke tramhalte City krijgt extra toegang

  De tijdelijke tramhalte bij parkeerterrein City West vervangt al een poosje de tramhalte Nieuwegein Centrum, totdat het nieuwe tram- en busstation af is. Om de tijdelijke tramhalte ook vanaf de Hagestede goed bereikbaar te maken, bouwt de provincie volgende week een extra toegang aan deze kant van de halte.

  Tussen 25 en 28 mei werkt de aannemer aan het aanleggen van een nieuwe toegang door de aanleg van traptreden en een incheckpaal voor de OV-chipkaart. Er komt een oversteekplek en de gemeente zorgt voor een goede looproute naar de halte. Hierdoor is de tramhalte straks ook vanuit de Hagestede, Ruiterstede en Batau-Zuid goed bereikbaar. Op de laatste dag van de werkzaamheden wordt ook ’s nachts gewerkt. De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor het tramverkeer.  

  Infocentrum City opent binnenkort haar deuren

  Misschien ben je er al een keer langsgelopen: bij het Versplein bij CityPlaza hebben we een leegstaand winkelpand omgetoverd in een informatiecentrum voor City.

  Lees meer
  Sluit

  Infocentrum City opent binnenkort haar deuren

  Misschien ben je er al een keer langsgelopen: bij het Versplein bij CityPlaza hebben we een leegstaand winkelpand omgetoverd in een informatiecentrum voor City. Omdat City en duurzaamheid hand-in-hand gaan, komt hier ook het Duurzaamheidsloket van de gemeente Nieuwegein.

  Binnenkort opent het nieuwe centrum haar deuren. Dan ben je hier welkom om vragen in te stellen over de vernieuwing van City, en kan je hier terecht voor tips en subsidies voor het verduurzamen van je huis. Ook zullen we hier, zodra het weer kan, workshops, info- en co-creatiebijeenkomsten houden. Meer weten? Hou de nieuwsbrief in de gaten, of volg ons op Facebook of Instagram.

  Regenboogzebrapad aan de Noordstedeweg Nieuwegein

  Regenboogzebrapaden: iedereen is welkom in City

  Sinds begin deze maand is City drie fleurige Regenboogzebrapaden rijker.

  Lees meer
  Sluit

  Regenboogzebrapaden: iedereen is welkom in City

  Heb je ze al gezien? Sinds begin deze maand is City drie fleurige Regenboogzebrapaden rijker. Daarmee wil de gemeente aandacht vragen voor de vrijheid om te zijn wie je bent. Want Nieuwegein is er voor iedereen.

  De Regenboogzebrapaden liggen aan de Noordstedeweg en de Markt. Ook aan de Voorstede komt er een. Wanneer dat gebeurt hangt af van het weer: het moet wel droog zijn om de kleurrijke oversteekplaatsen te kunnen schilderen.

  De klassieke strepen van de zebrapaden zijn nu omlijst door regenboogkleuren. Dat betekent niet dat het geen zebrapaden meer zijn: volgens de Wegenverkeerswet voldoen de nieuwe zebrapaden aan de regels voor een voetgangersoversteekplaats. Voetgangers hebben dus nog steeds voorrang.

  Doorslagzone februari

  Omgevingsvergunning voor verplaatsen bomen Doorslagzone

  Langs het Brugpad, aan het kanaal, staan nu nog 28 bomen. Deze bomen willen we verplaatsen, zodat ze tijdens de bouw niet worden beschadigd.

  Lees meer
  Sluit

  Omgevingsvergunning voor verplaatsen bomen Doorslagzone

  De Doorslagzone, het gebied tussen de Noordstedeweg, het kanaal De Doorslag, het Stadshuis en Theater De KOM, wordt voorbereid op woningbouw. Langs het Brugpad, aan het kanaal, staan nu nog 28 bomen. Deze bomen willen we verplaatsen, zodat ze tijdens de bouw niet worden beschadigd.
  Hiervoor is een omgevingsvergunning aangevraagd. De bomen worden op een andere plek in Nieuwegein geplaatst, zodat we deze mooie platanen behouden én ontwikkelingen in City mogelijk maken. De verhuizing van de bomen laat nog even op zich wachten en vindt op zijn vroegst na de zomer plaats.

  Als de bouw van de woningen in de Doorslagzone klaar is, komen er nieuwe bomen voor terug. De oude bomen, die dan al een paar jaar op een nieuwe plek in Nieuwegein staan, komen niet meer terug. Het is namelijk niet goed voor bomen om in korte tijd meerdere keren te verhuizen. Er komen verschillende soorten nieuwe bomen voor terug. Dat is ook goed voor de biodiversiteit!

  Als de omgevingsvergunning voor de bomenverhuizing is verleend, wordt dat in het Digitaal Gemeenteblad bekend gemaakt: www.officielebekendmakingen.nl. Vanaf dat moment gaan de officiële procedures in.

  Afbeelding van de raadszaal van de Nieuwegeinse gemeenteraad tijdens een digitale raadsvergadering

  Gemeenteraad stemt in met Duurzaamheidskader en ontwikkelkader Zadelstede

  De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering van 29 april met een flinke meerderheid gestemd vóór de strategie om van City de meest duurzame binnenstad van Nederland te maken.

  Lees meer
  Sluit

  Gemeenteraad stemt in met Duurzaamheidskader en ontwikkelkader Zadelstede

  De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering van 29 april met een flinke meerderheid gestemd vóór de strategie om van City de meest duurzame binnenstad van Nederland te maken. Om dat te bereiken, is door een team van ambtenaren van de gemeente en experts gewerkt aan een duurzaamheidsvisie waarin die doelen worden vertaald in concrete voorstellen. 

  Zo worden er duurzaamheidseisen gesteld aan de nieuwbouwplannen voor City. De nieuwe huizen moeten met schone energie verwarmd en gekoeld worden, er komen slimme oplossingen voor de opvang van regenwater, en er komen goede wandel- en fietspaden. Meer weten? Je vindt de Duurzaamheidsvisie op iBabs (onderaan bij ‘Kaderstellende duurzaamheidsvisie’).

  Zadelstede

  Daarnaast is  het Ontwikkelkader Nieuwbouw Zadelstede aangenomen. Daarmee komt dit project in een nieuwe fase. Ontwikkelaars worden met de kaders uitgedaagd om met duurzame plannen te komen voor woningbouw op de plek van het rode gebouw aan de Zadelstede. Meer weten over de Nieuwbouwplannen voor de Zadelstede? Kijk dan op ikbennieuwegein.nl.

  Een betonvloer in dertien dagen: Time-lapse bij Point of View

  City-fotograaf Jan Buteijn plaatste een camera in de torenkraan bij de bouwplaats op de hoek van de Herenstraat en Noordstedeweg.

  Lees meer
  Sluit

  Een betonvloer in dertien dagen: Time-lapse bij Point of View

  De bouw van appartementencomplex Point of View gaat nu zo snel, dat het bouwterrein er elke dag anders uitziet. City-fotograaf Jan Buteijn plaatste een camera in de torenkraan bij de bouwplaats op de hoek van de Herenstraat en Noordstedeweg. Dertien dagen lang nam de camera meerdere foto’s per uur,  waarvan een timelapse gemaakt is. Benieuwd naar het resultaat? Je vindt het filmpje op onze Facebookpagina! Daar vind je ook een interview met kraanmachinist Thijs Baas. 

  Op de hoogte blijven?

  Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

  City Nieuwegein

  Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

  Infocentrum

  Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

  Privacybeleid | Alleen anonieme cookies