City Nieuwsbrief Mei

De sloop van de panden in het Stationsgebied is bijna klaar, dus wordt er nu begonnen met de bouw van de nieuwe appartementen. Ook wordt het Rosarium weer hersteld tot een mooi park. Dat en meer lees je in deze City Nieuwsbrief.

Toekomstig Stationsgebied

Start bouw ‘Ivy Apartments’ in City Nieuwegein

We starten onder de grond! Wat moet er gebeuren voordat je aan nieuwbouw kan beginnen?

Lees meer
Sluit

Start bouw ‘Ivy Apartments’ in City Nieuwegein

Een feestelijk moment voor Bridges Real Estate: op woensdag 11 mei 2022 is het slaan van de eerste paal van nieuwbouwproject ‘ivy Apartments’ gevierd. Hiermee is de bouw van 99 middeldure huurappartementen in City Nieuwegein officieel van start gegaan.

“We zijn blij en verheugd om samen met onze partners deze nieuwe fase in te gaan. Na de succesvolle oplevering van Mae Apartments is dit onze tweede vooraanstaande ontwikkeling in Nieuwegein. De ontwikkeling van het Stationsgebied biedt ontzettend veel mogelijkheden en wij zijn trots om daar onderdeel van uit te maken. We kijken uit naar een fantastisch eindresultaat op deze plek, waar straks écht iedereen wil wonen,” aldus Paul Vermaat van Bridges Real Estate.

Wethouder Hans Adriani is blij met de nieuwe woningen in het Stationsgebied. “De vraag naar dit soort woningen is groot. Hiermee voorziet Bridges duidelijk in een behoefte.” De nieuwbouw is onderdeel van de vernieuwing van City Nieuwegein. In City komen ruim 2.000, een nieuw, modern knooppunt voor tram en bus en goede loop- en fietsroutes.

Alles weten over ivy Apartments? Bekijk hier de projectpagina.

Welkom op Plein 1971!

Op woensdag 11 mei is de straatnaam van de toekomstige ‘ivy Apartments’ bekend gemaakt: Plein 1971.

Lees meer
Sluit

Welkom op Plein 1971!

Op woensdag 11 mei is de straatnaam van de toekomstige ‘ivy Apartments’ bekend gemaakt: Plein 1971. Vernoemd naar het ontstaansjaar van Nieuwegein. Ontwikkelaar Bridges en gemeente Nieuwegein hebben samen het straatnaambord onthuld. De appartementen worden naar verwachting in 2024 opgeleverd.

Sloop kantoorpanden Weverstede afgerond

Afronding sloop kantoorpanden Stationsgebied

Begin dit jaar is de sloop van de Energy Building al afgerond. Nu is ook de sloop van de Well Building bijna klaar.

Lees meer
Sluit

Afronding sloop kantoorpanden Stationsgebied

De sloop van de Well Building bijna klaar. Aannemer Roseboom voert nu de laatste werkzaamheden uit.

Eind mei is Roseboom klaar. Daarna start aannemer Akor met de voorbereiding op de bouw van de appartementen van Fresch Real Estate.

Omleidingsroute in City

Omleidingsroute in City

Het oude tramperron met overkapping in City Nieuwegein is gesloopt. Hiermee is plaatsgemaakt voor een nieuw fiets- en voetpad langs de trambaan.

Lees meer
Sluit

Omleidingsroute in City

Het oude tramperron met overkapping in City Nieuwegein is gesloopt. Hiermee is plaatsgemaakt voor een nieuw fiets- en voetpad langs de trambaan. Aan dit pad wordt nu gewerkt. Om veilig van het busstation naar de winkels of het ziekenhuis te lopen is het voetpad langs de trambaan overdag afgesloten en geldt er een omleidingsroute.

Via de in- en uitgang ter hoogte van de Erfstede (bij Blokker) loop je Cityplaza in of uit. De ingang van Cityplaza bij de Erfstede is redelijk steil. Als deze daardoor voor jou moeilijk te gebruiken is, kun je doorlopen naar de ingang aan de Boogstede. Dit is een stukje om, maar deze is voor iedereen goed toegankelijk. De kortste route vanuit het winkelcentrum naar de Kolfstedetunnel en het ziekenhuis is via de parkeergarage onder Albert Heijn.

Tijdens de werkzaamheden zijn de winkels in het Zakencentrum, Cityplaza en aan het Versplein altijd bereikbaar. ’s Avonds na 7 uur en in het weekend is het voetpad langs de trambaan gewoon open, er wordt dan niet gewerkt. De werkzaamheden duren tot half juli. Dan ligt er een nieuw voet- en fietspad vanaf het busstation richting de Kolfstedetunnel. Daarmee is er een goede verbinding tussen de het busstation en de Weverstede. Bekijk hier het kaartje met de actuele loop- en fietsroutes door City Nieuwegein.

Buurtbijeenkomst in het Rosarium

Op dinsdag 10 mei vond er een buurtbijeenkomst plaats in het Rosarium naast het busstation.

Lees meer
Sluit

Buurtbijeenkomst in het Rosarium

Op dinsdag 10 mei vond er een buurtbijeenkomst plaats in het Rosarium naast het busstation. Dit jaar krijgt het Rosarium een opknapbeurt. In december zijn omwonenden van het Rosarium gevraagd wat zij hier het liefst terug willen zien. Met deze informatie zijn er drie ontwerpen gemaakt voor het nieuwe park.

Dinsdag 10 mei hebben geïnteresseerden ontwerpen voor het Rosarium kunnen bekijken. Daarbij konden ze stemmen op hun favoriete ontwerp. Ook stonden er voorbeelden van planten en bomen, verlichting, bankjes en speeltoestellen die geplaatst kunnen worden. Met rode en groene stickers konden de bezoekers laten weten wat ze mooi en niet mooi vinden. De ontwerper gaat met deze opbrengst aan de slag om een definitief ontwerp te maken. Met de aanleg wordt gewacht tot het nieuwe plantseizoen.

Bestrating trambaan

Puntjes op de i voor trambaan City Nieuwegein

Met de zomer in het vooruitzicht rondt aannemer Dura Vermeer het werk aan de trambaan en halte in City af.

Lees meer
Sluit

Puntjes op de i voor trambaan City Nieuwegein

Met de zomer in het vooruitzicht rondt aannemer Dura Vermeer het werk aan de trambaan en halte in City af. Wanneer de trams weer gaan rijden met reizigers heeft de trambaan een geheel ander uiterlijk heeft gekregen. Niet de bouwvakkers maar de natuur doet het allerlaatste werk.

Bij de nieuwe halte is goed te zien dat er in plaats van beton teelaarde tussen de rails ligt. Speciaal bedoeld om aan de nieuwe trambaan een natuurlijk karakter te geven. Want in de eindsituatie rijden de trams hier over gras. Dit sluit goed aan bij de plannen voor City. Want City krijgt veel ruimte voor groen.

Ook de kruisingen van de trambaan bij Weverstede en Schouwstede krijgen een natuurlijk karakter. De bestrating van deze overwegen wordt gemaakt met natuursteen. Langs het spoor wordt gewerkt aan nieuwe schouwpaden. Dit zijn paden die door het trambedrijf van de provincie worden gebruikt voor inspectie. Dura Vermeer plaatst verder hectometerbordjes langs de trambaan en voert werkzaamheden uit aan de bovenleiding. De oude tramhalte en overkapping zijn gesloopt.

Het sloopwerk duurt volgens planning tot 13 mei. Er wordt gewerkt tussen 7.00 en 18.00 uur. De aannemer legt aansluitend het nieuwe fiets- en voetpad aan. Het bouwdepot op de nabijgelegen parkeerplaats blijft daarom voorlopig nog in gebruik.

Terugblik eerste klankbordgroep

Eind april heeft de eerste klankbordgroep in City West plaatsgevonden.

Lees meer
Sluit

Terugblik eerste klankbordgroep

Eind april heeft de eerste klankbordgroep in City West plaatsgevonden. Tijdens deze bijeenkomst met bewoners uit City West is de communicatie over de vernieuwing van City Nieuwegein besproken. Besproken is wat er goed gaat en wat beter kan. Enkele acties die uit de bijeenkomst komen zijn: meer foto’s in de buurtberichten, en gebruiksvriendelijker maken van de website city-nieuwegein.nl, vertellen waarom werkzaamheden uitlopen en in deze nieuwsbrief een link opnemen als er een special over City in de Molenkruier staat.

Het was een nuttige bijeenkomst. Iedereen bedankt voor de inbreng.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!