City Nieuwsbrief Mei

Op verschillende plekken werken we aan de weg en het park tegenover het busstation wordt vernieuwd. Bedenk jij vóór 14 mei de nieuwe naam van het park? In deze nieuwsbrief brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in City.

Ontwerp park

Geef jij het park een nieuwe naam?

Het park tegenover het busstation in City wordt vernieuwd. Bij een nieuw, sportief, kindvriendelijk en kleurrijk park hoort een nieuwe naam.

Lees meer
Sluit

Geef jij het park een nieuwe naam?

Het park tegenover het busstation in City wordt vernieuwd. Bij een nieuw, sportief, kindvriendelijk en kleurrijk park hoort een nieuwe naam. Woon of werk jij in de buurt van het park en/of maak je gebruik van het park? Dan mag jij een nieuwe naam bedenken. Geef uiterlijk 14 mei hier jouw naam voor het park door.

Uit de inzendingen kiezen we 3 namen waarop vervolgens gestemd kan worden. De naam met de meeste stemmen wordt de nieuwe naam van het park. In juli wordt het park feestelijk geopend. Dan wordt ook de nieuwe naam van het park bekend gemaakt.

Circulaire safari in City

Het is onze ambitie van City de meest duurzame binnenstad van Nederland te maken. We denken duurzaam in alles wat we doen.

Lees meer
Sluit

Circulaire safari in City

Het is onze ambitie van City de meest duurzame binnenstad van Nederland te maken. We denken duurzaam in alles wat we doen, zo ook bij de sloop van gebouwen. Later dit jaar wordt de Zadelstede gesloopt. Het rode gebouw op de hoek van de Zuidstedeweg en de A.C. Verhoefweg. Dit kantoorpand is van woningcorporatie Woonin (vroeger Mitros) en maakt plaats voor appartementen.

Woonin gaat het pand duurzaam slopen, door zoveel mogelijk materialen opnieuw te gebruiken. ‘Zonde om weg te gooien.’ Samen met Insert, BOOT en BNI heeft Woonin een circulaire safari door het pand georganiseerd. Aannemers en architecten liepen op 13 april door het pand. Via een app maakten zij foto’s van materialen of producten die zij graag wilden hebben. Ze konden kiezen uit meubilair, bouwmateriaal, installatiemateriaal en nog veel meer. De sloper haalt de gekozen materialen netjes uit het gebouw, zodat deze opnieuw gebruikt kunnen worden. Een mooi voorbeeld van duurzaam werken.

Zoomers gebouw naast Theater DE KOM

Werkzaamheden Nachtwachtstede en Zoomstede

Het Lokaal Werkteam van Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) en de wijkteams Noord en Midden van Geynwijs zijn begin april verhuisd.

Lees meer
Sluit

Werkzaamheden Nachtwachtstede en Zoomstede

Het Lokaal Werkteam van Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) en de wijkteams Noord en Midden van Geynwijs zijn begin april verhuisd naar de Zoomstede. Vanaf 8 mei wordt de bereikbaarheid van deze locatie beter gemaakt. De werkzaamheden duren ongeveer twee weken. WIL en Geynwijs blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Af en toe wordt er een weghelft afgesloten, zoals bij het aanbrengen van een zebrapad.

Nieuwe bestrating tegenover politiebureau

De natuurstenen bestrating op de hellingbaan tegenover het politiebureau wordt vervangen door betonnen straatstenen.

Lees meer
Sluit

Nieuwe bestrating tegenover politiebureau

De natuurstenen bestrating op de hellingbaan tegenover het politiebureau wordt vervangen door betonnen straatstenen. De natuurstenen blijven namelijk niet goed liggen door het zware verkeer dat hier rijdt. Er ontstaan grote kieren tussen de stenen. Dit levert gevaarlijke situaties op en ziet er niet mooi uit. Eerder is in de andere helft van het gebied de bestrating al vervangen. Nu wordt ook de hellingbaan opnieuw bestraat, zodat het weer één geheel wordt.

Het vervangen van de bestrating begint op maandag 8 mei en duurt ongeveer twee weken. Tijdens de werkzaamheden wordt rekening gehouden met de weekmarkt. Winkels, woningen en voorzieningen blijven altijd bereikbaar.

Zuidstedeweg

Opfrissen belijning Zuidstedeweg

In de nacht van 11 op 12 mei worden de lijnen op de Zuidstedeweg opgefrist.

Lees meer
Sluit

Opfrissen belijning Zuidstedeweg

In de nacht van 11 op 12 mei worden de lijnen op de Zuidstedeweg opgefrist. De Zuidstedeweg blijft tijdens het werk open voor verkeer.

Tuin Point of View

Aanleg tuin Point of View uitgesteld

Appartementengebouw Point of View heeft een ondergrondse garage. Op het dak van deze garage komt een tuin.

Lees meer
Sluit

Aanleg tuin Point of View uitgesteld

Appartementengebouw Point of View heeft een ondergrondse garage. Op het dak van deze garage komt een tuin. Samen met bewoners is bedacht hoe deze tuin eruit komt te zien. De aanleg van de tuin zou dit voorjaar starten, maar helaas zat er een lek in het dak. Dit moest eerst gedicht worden. Het lek is inmiddels gemaakt, het dak is nu klaar voor de aanleg van de tuin. De tuin kan alleen tijdens het plantseizoen worden aangelegd, zodat de nieuwe planten dit overleven. Het plantseizoen loopt van oktober tot en met april. De aanleg van de tuin wordt daarom uitgesteld. De bewoners van Point of View ontvangen hierover deze week een buurtbericht. En later dit jaar een buurtbericht met de planning van de werkzaamheden.

Bezoek wijkplatform De Doorslag

Bezoek wijkplatform Doorslag

Op maandag 24 april ontving team City het wijkplatform Doorslag voor een bezoek aan de bouw.

Lees meer
Sluit

Bezoek wijkplatform Doorslag

Op maandag 24 april ontving team City het wijkplatform Doorslag. Na een presentatie over alle plannen rondom City, werd er een bezoek gebracht aan de bouw. Of in dit geval beter gezegd: ‘de sloop’. Op het terrein waar voorheen het blauwe-witte pand stond, beter bekend als ‘de Hypotheker’, lieten we zien wat ‘duurzaam slopen’ inhoudt. Ook vertelde de projectmanager van City over de plannen met de Kolfstedetunnel en wat we eraan doen om ervoor te zorgen dat er altijd een verbinding is tussen de wijk Doorslag en City.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies