City Nieuwsbrief Mei

Duurzame nieuwbouw is niet het enige dat van City Nieuwegein de meest duurzame binnenstad van Nederland maakt. Ook moedigen we bezoekers aan zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer naar City te komen. Je fiets kan je stallen in een van de gratis fietsenstallingen in City. Dat en meer lees je in deze City Nieuwsbrief .

Vernieuwing park naast busstation

Het park begint vorm te krijgen

De aanleg van het park naast het busstation is in volle gang. Het asfalt voor de voetpaden is gestort.

Lees meer
Sluit

Het park begint vorm te krijgen

De aanleg van het park naast het busstation is in volle gang. Het asfalt voor de voetpaden is gestort, daarmee begint het park al echt vorm te krijgen.

In juli wordt het nieuwe park geopend.  Dan wordt ook de nieuwe naam van het park bekend gemaakt. Deze naam mochten inwoners zelf bedenken. We hebben ruim 170 namen ontvangen, hier stellen wij op dit moment een top 3 van samen. In de volgende nieuwsbrief vertellen wij je hoe jij kunt stemmen op jouw favoriete naam. 

Onderhoud aan parkeergarage Cityplaza

In de week van 29 mei vindt er onderhoud plaats aan parkeergarage Cityplaza.

Lees meer
Sluit

Onderhoud aan parkeergarage Cityplaza

In de week van 29 mei vindt er onderhoud plaats aan parkeergarage Cityplaza. De verschillende ingangen worden hiervoor om beurten tijdelijk afgesloten. Het kan dus zijn dat je gebruik moet maken van een andere ingang. Dit staat in dat geval met borden aangegeven.

Gratis fietsenstalling

Gratis en veilig je fiets stallen in City

Ga je naar City Nieuwegein? Pak met het mooie lenteweer de fiets en stal deze gratis en veilig in een van de fietsenstallingen.

Lees meer
Sluit

Gratis en veilig je fiets stallen in City

Ga je naar City? Pak met het mooie lenteweer de fiets en stal deze gratis en veilig in een van de fietsenstallingen. Er zijn twee overdekte stallingen en één pop-up stalling.

Bij de overdekte stallingen De Fietspomp en de Snelbinder kun je elke dag van de week terecht. De stallingen hebben ook een fietsherstelpunt. Hier kun je onder andere gratis je banden oppompen. Daarnaast kun je bij beide stallingen buggy’s lenen. En wist je dat je ook je spullen, zoals een tas of accu, hier even in een kluisje kunt parkeren? Handig als je nog even je handen vrij wilt hebben. Bij de pop-up stalling op het Stadsplein kun je van vrijdag tot en met zondag terecht. In- en uitchecken doe je bij alle stallingen digitaal met een gratis barcodepasje en een barcodesticker op je fiets. Ga voor meer informatie en actuele openingstijden naar https://www.veiligstallen.nl/nieuwegein/ en spring op de fiets naar City:
De Fietspomp, Lantaarnstede 10 (naast de lift en trap naar het Stadsplein)
De Snelbinder, Ringstede 2 (inrit tussen ING en casino)
Pup-up stalling, Stadsplein (in de buurt van het politiebureau)

Wethouder Ellie Eggengoor en Country Manager TIER Nils Verkennis geven samen het startschot voor de pilot.

50 elektrische deelfietsen beschikbaar in Nieuwegein

Inwoners van Nieuwegein kunnen vanaf nu gebruik maken van 50 elektrische deelfietsen. De fietsen staan verspreid over de stad.

Lees meer
Sluit

50 elektrische deelfietsen beschikbaar in Nieuwegein

In City komen elektrische deelfietsen te staan. Je kunt ze gebruiken voor een ritje in Nieuwegein, maar ook om naar en van Utrecht te fietsen. Gedeelde e-bikes zijn een leuke, makkelijke en snelle manier om te reizen.

De fietsen zijn onderdeel van een eenjarige proef van de gemeente in samenwerking met TIER Mobility. Inwoners van Nieuwegein kunnen vanaf nu gebruik maken van 50 elektrische deelfietsen. De fietsen staan verspreid over de stad. Tijdens deze proef wordt gekeken of er in Nieuwegein behoefte is aan elektrische deelfietsen.

Wethouder mobiliteit Ellie Eggengoor: “Ik ben heel benieuwd of inwoners en bezoekers gebruik gaan maken van de elektrische deelfietsen om zo te zien wat de mogelijkheden zijn. Deelvervoer kan belangrijk zijn om Nieuwegein leefbaar en bereikbaar te houden. Zeker gezien de groei van de stad en de beperkte (parkeer-)ruimte. Met de proef kunnen we ervaring opdoen, zodat we slim beleid kunnen maken voor het verder stimuleren van deelvervoer, passend bij Nieuwegein.”

Zo gebruik je de fiets

Via de app van TIER Mobility krijg je toegang tot de fiets. Je kunt in de app ook zien waar de fietsen beschikbaar zijn en kunnen worden ingeleverd. Je kunt per rit betalen of een abonnement afsluiten. Kijk voor meer informatie op www.nieuwegein.nl/deelfietsen.

Man kijkend naar Citypromenade

Damwanden trekken CityPromenade

Vanaf 22 mei trekt aannemer Koopmans de damwanden uit de grond. De damwanden zijn in december 2022 geplaatst.

Lees meer
Sluit

Damwanden trekken CityPromenade

Vanaf 22 mei trekt aannemer Koopmans de damwanden uit de grond. De damwanden zijn in december 2022 geplaatst. Deze zorgden ervoor dat de grond op zijn plek bleef toen de kelder van een woontoren gegraven werd. Nu de fundering is gelegd en de keldervloer in beton gegoten, kunnen de damwanden eruit.

Voor het verwijderen van de damwanden is een grote machine nodig. Het verwijderen kan trillingen en geluid met zich meebrengen. Door de grote machine lukt het niet het bouwverkeer via de uitrit van het bouwterrein uit te laten rijden. Tijdens deze werkzaamheden zal de inrit van het bouwterrein aan de Noordstedeweg ook als uitrit gebruikt worden. De portier van het bouwterrein verzorgt de begeleiding van het in- en uitrijden van bouwverkeer.

Trampassagier

Onderzoek naar betere bereikbaarheid regio Utrecht

Er worden in Nieuwegein (onder andere in City) en Utrecht Zuidwest veel woningen en werklocaties gebouwd.

Lees meer
Sluit

Onderzoek naar betere bereikbaarheid regio Utrecht

Er worden in Nieuwegein (onder andere in City) en Utrecht Zuidwest veel woningen en werklocaties gebouwd. Bij de nieuwe woningen krijgt de auto minder ruimte. Bewoners zullen dus meer gebruik maken van de fiets en het openbaar vervoer. Een snelle verbinding tussen Nieuwegein en Utrecht wordt daarom nog belangrijker.

U Ned (een samenwerking van overheden) onderzoekt hoe het OV in dit gebied verbeterd kan worden. Als inwoner en reiziger mag je jouw mening geven over wat er in het onderzoek terug moet komen. Woon je in de buurt en ga je misschien gebruik maken van de mogelijke nieuwe OV-lijn? Of wil je juist zo min mogelijk overlast van het openbaar vervoer ervaren? Dan kun je dat aangeven via www.platformparticipatie.nl/ovenwonenutrecht door een zienswijze in te dienen, of door een van de drie informatieavonden te bezoeken.

Meer informatie

Kijk op www.nieuwegein.nl voor het volledige artikel met de maatregelen die U Ned onderzoekt en hoe u kunt reageren op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau OV en Wonen Regio Utrecht. Ook lees je hier meer over de drie informatiebijeenkomsten.

Bouwplaats door de bomen

Rust tijdens het hemelvaartsweekend

Morgen (18 mei) is het Hemelvaartsdag en voor veel mensen is dat de start van een lang weekend.

Lees meer
Sluit

Rust tijdens het hemelvaartsweekend

Morgen (18 mei) is het Hemelvaartsdag en voor veel mensen is dat de start van een lang weekend. De weersvoorspellingen zijn prachtig! Tijdens dit lange hemelvaartsweekend legt aannemer Koopmans bij CityPromenade de werkzaamheden stil. Zo kunnen omwonenden van de bouwplaats ook optimaal van deze zonnige dagen genieten! Maandag 22 mei bouwt Koopmans weer verder.

Wij wensen iedereen een fijne Hemelvaartsdag!

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!