City Nieuwsbrief Mei

Net als iedereen die op de fiets naar City komt, is de binnenstad constant in beweging. Er is meer ruimte om je fiets te parkeren in de Stadshuis parkeergarage en het Infocentrum gaat tijdelijk dicht. Wist je dat maar liefst 74% van de Vernieuwegeiners met het openbaar vervoer naar City komt? Dat en meer lees je in deze City Nieuwsbrief. 

Infocentrum dicht

Infocentrum City tijdelijk dicht

Vanaf 7 mei zijn het Infocentrum en Duurzaamheidsloket tijdelijk dicht.

Lees meer
Sluit

Infocentrum City tijdelijk dicht

Heb jij de posters al zien hangen? Vanaf dinsdag 7 mei zijn Infocentrum City en het Duurzaamheidsloket tijdelijk dicht. Want….we gaan verhuizen! 

Schouwstede 4 is ons nieuwe adres. Hier openen we vanaf maandag 27 mei onze deuren. De verhuizing duurt ongeveer 3 weken. Je kunt in de tussentijd jouw vragen en opmerkingen via mail met ons blijven delen: 

Vragen over City? Mail naar city@nieuwegein.nl
Vragen over duurzaamheid? Mail naar duurzaamheidsloket@nieuwegein.nl 

Benieuwd naar de nieuwe locatie? Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn. En houd de City Nieuwsbrief in de gaten.

Infozuil Raadstede

Winkels Raadstede blijven bereikbaar

Van fiets tijdelijk in een ander rek naar winkels op hun vertrouwde plek!

Lees meer
Sluit

Winkels Raadstede blijven bereikbaar

Van fiets tijdelijk in een ander rek, naar winkels op hun vertrouwde plek! En zo is het, want ook al zet je je fiets nu niet in De Fietspomp, maar in de tijdelijke stalling langs de Noordstedeweg. En ook al ga je niet met de trap of lift naar boven, maar loop je via de Raadstede bij Will’s en Domino’s naar de winkels van Cityplaza. Alle winkels blijven op hun vertrouwde plek bereikbaar. Ook de winkels in het straatje naast de MediaMarkt: Koster Schoenmode, De Pepermolen.nl, City Plaza Kledingreparatie & Stomerij, Fashion Nails en Global Phone. 

De opvallende informatiezuil bij de ingang van het Stadshuis aan de Raadstede laat dit zien aan het winkelend publiek. Ook de route naar de Noordstedeweg is hierop aangegeven. Want ook tijdens de Vernieuwing van City houden we het leuk voor bewoners, bezoekers en ondernemers. 

Opening fietsenstalling

Opening tijdelijke fietsenstalling

Warme koffie of thee en een lekker stuk City fruit!

Lees meer
Sluit

Opening tijdelijke fietsenstalling

Warme koffie of thee en een lekker stuk City fruit! Dat kreeg iedereen die maandag 22 april in de ochtend gebruik maakte van de tijdelijke fietsenstalling. Omgevingsteam City en Vanessa (één van onze Vernieuwegeiners) stonden klaar om fietsers te ontvangen. Dit zorgde voor veel blije gezichten! Vorige week is de keet van de stalling verplaatst, om het zicht op het fietspad van de Noordstedeweg te verbeteren. De komende weken wordt de fietsenstalling waar nodig verder verbeterd.  

Wist je dat de tijdelijke stalling de De Fietspomp 7 maanden vervangt? De nieuwe torenkraan voor de bouw van CityPromenade staat dicht langs de Lantaarnstede. Voor de veiligheid blijven ook de trap en lift in deze periode gesloten. 

Wil jij net als Vanessa Vernieuwegeiner worden? Meld je dan hier aan!

Fietsenstalling Stadshuis

Nieuwe fietsenstalling Parkeergarage Stadshuis

Parkeer je fiets in parkeergarage Stadshuis achter Pets Place.

Lees meer
Sluit

Nieuwe fietsenstalling Parkeergarage Stadshuis

In Parkeergarage Stadshuis kan je sinds vorige week je fiets parkeren achter Pets Place. Hier is meer ruimte voor een fietsenstalling gemaakt. Deze vervangt de stalling naast de kolom.  

LET OP: Als je je fiets in parkeergarage Stashuis parkeert, zet deze dan op de juiste plek. Je mag je fiets niet meer op de oude plek en rond de kolom parkeren. Plaats je fiets in het gele vak in de rekken achter Pets Place en voorkom dat jouw fiets een label krijgt voor foutparkeren.  

Rose

Wat wensen Vernieuwegeiners voor het nieuwe OV Knooppunt?

Lees meer
Sluit

Wat wensen Vernieuwegeiners voor het nieuwe OV Knooppunt?

74% van de Vernieuwegeiners reist wel eens met het OV. Reden genoeg om Vernieuwegeiners te vragen wat zij goed vinden en wat er beter kan bij de tram- en bushalte van nu. Én natuurlijk de vraag wat wensen en ideeën zijn voor een nieuw OV Knooppunt. Dit lieten zij ons weten: 

De overkapping, goede bereikbaarheid met de fiets en overzichtelijk. Deze pluspunten worden bij het busstation genoemd. Verbeterpunten zijn beschutting tegen de wind en het een aantrekkelijkere plek maken. Tramstation City ziet er mooi uit, reisinformatie is makkelijk te vinden en lezen en er is voldoende licht. Dit zijn de goede punten van de bestaande tramhalte. Meer beschutting tegen regen en wind en extra zitplekken kunnen het tramstation verbeteren. Meer groen, een veiliger gevoel, meer horeca en minder afval zijn wensen voor de omgeving van de tram- en bushalte. 

OV Knooppunt ECHT Nieuwegeins! 
Reisgemak is volgens Vernieuwegeiners het belangrijkste voor het nieuwe OV Knooppunt. Daarna groen, uitstraling, licht, veiligheid en schoon. Leuk om te zien is dat de helft van de Vernieuwegeiners het belangrijk vindt dat het OV Knooppunt een herkenbare plek voor Nieuwegein is. Bijvoorbeeld door een overkapping waaraan je ziet dat je in Nieuwegein bent.   

Vernieuwegeiners, bedankt voor het meedoen! Samen maken we City duurzamer, groener en gezelliger. Heb jij ideeën voor de vernieuwing van City? Meld je dan hier aan als Vernieuwegeiner.

Dodenherdenking

Dodenherdenking

4 mei wordt er stilgestaan bij het monument aan de Nedereindseweg.

Lees meer
Sluit

Dodenherdenking

Zaterdag 4 mei is het Dodenherdenking. Bij het monument aan de Nedereindseweg staan we stil bij de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. 

Voorafgaand is om 19:00 uur een herdenkingsbijeenkomst in De Bazuin aan de Nedereindseweg 4. Iedereen is welkom bij deze bijeenkomst. De zaal is open vanaf 18:30 uur. 

Het Comité 4 & 5 mei Nieuwegein staat tijdens deze bijeenkomst stil bij de Nieuwegeinse oorlogsgeschiedenis en het verzet in oorlogstijd. Na de bijeenkomst is er een stille tocht naar het monument aan de Nedereindseweg. Hier vindt de herdenking plaats met 2 minuten stilte, enkele speeches en gedichten, en worden er kransen en bloemen gelegd. Ook burgemeester Marijke van Beukering houdt na de 2 minuten stilte een toespraak en legt een krans. De Batenbouwers zorgen voor de muzikale begeleiding. 

Wil je met jouw vereniging of organisatie een krans leggen? Mail dan naar info@4en5meinieuwegein.nl. 

Voor meer informatie kun je hier terecht.  

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies