City Nieuwsbrief Mei

Hoogtepunten moet je bereiken én vieren. Dat kunnen we wel in City! Vorige week hebben we genoten van een feestelijke openingen van de tuin bij Point of View. De nieuwe bouwkraan in CityPromenade is op hoogte. Ook werken we hard aan de verhuizing van het Infocentrum City en het Duurzaamheidsloket Nieuwegein. Wist je al dat ons Infocentrum een nieuwe naam krijgt? Dat en meer lees je in deze City nieuwbrief.  

POP-up

Infocentrum, De POP-up, 27 mei open

Het Infocentrum & Duurzaamheidsloket krijgt een nieuwe naam.

Lees meer
Sluit

Infocentrum, De POP-up, 27 mei open

Het zal je vast niet ontgaan zijn: we verhuizen op dit moment het Infocentrum City en het Duurzaamheidsloket Nieuwegein naar een nieuwe plek. Behalve een nieuw adres krijgt het Infocentrum een nieuwe invulling én een nieuwe naam: De POP-up.  

De POP-up staat aan de Schouwstede 4 (100 meter van het oude adres). Dit is tegenover het busplein en dus midden in City West. Onze deuren zijn hier vanaf maandagmiddag 27 mei voor jou geopend. De POP-up wordt geen 1 op 1 kopie van het oude Infocentrum en Duurzaamheidsloket, maar wordt ingericht als inspirerende belevingsshowroom.  

Daarnaast breidt het Duurzaamheidsloket de dienstverlening uit. Zo kan je in De POP-up inspiratie opdoen voor het verduurzamen van je huis en tuin. En is er ruimte voor persoonlijk advies.   

Ook kun je hier vanaf 1 juni, elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur, terecht bij Energie-N. Dit is een stichting bestaande uit vrijwillige energie-ambassadeurs. Zij helpen jou als inwoner van de gemeente Nieuwegein, bij het verduurzamen van jouw woning.  

tuin pov

8 mei officiële opening tuin PoV

Vorige week woensdag werd de tuin bij Point of View officieel geopend.

Lees meer
Sluit

8 mei officiële opening tuin PoV

Vorige week woensdag werd de tuin bij Point of View officieel geopend. Bewoners, samenwerkende partijen en wethouder Marieke Schouten waren hierbij aanwezig. Een bijzonder moment, want hiermee zetten we met City weer een stap richting de meest duurzame binnenstad van Nederland. Een leuk weetje is, deze tuin is samen met de buurt ontworpen. 

Deze tuin is natuurinclusief en klimaatadaptief. Dit betekent dat niet alleen omwonenden, maar ook insecten, bijen en verschillende dieren  hier een plekje zullen vinden. Dit komt onder andere door een goede combinatie van groen en een speciaal bijenhotel. Het regenwater wordt in de tuin opgenomen door grond voor daktuinen. Bij een teveel aan water wordt dit water met een drainagesysteem vertraagd afgevoerd naar het grondwater. Zo komt er minder water in het gemeentelijk riool terecht bij de steeds vaker voorkomende heftige buien.  

“We zijn blij met deze prachtige tuin in City Nieuwegein. De combinatie van regen- en natuurtuin is met bewoners en omwonenden van Point of View ontworpen. Samen met inwoners werken we aan een leefbare, duurzame en bruisende binnenstad. We vernieuwen City met elkaar. Met in dit geval als resultaat een mooie tuin waar bewoners en omwonenden van Point of View gebruik van kunnen maken” liet wethouder Marieke Schouten weten.  

kraan citypromenade

Bouw woongebouw Berlin kan starten

Hoog, hoger, hoogst!

Lees meer
Sluit

Bouw woongebouw Berlin kan starten

Hoog, hoger, hoogst! De nieuwe bouwkraan bij CityPromenade is vorige week geplaatst en heeft inmiddels zijn hoogste punt bereikt. Deze bouwkraan is nodig voor het bouwen van woongebouw Berlin. 

Het wordt steeds duidelijker hoe CityPromenade eruit komt te zien. Wist je dat er maar liefst 452 binnenstadsappartementen komen in CityPromenade? Zowel koopappartementen als een mix van sociale, middeldure en vrije sector huurappartementen. Woningen waar veel vraag naar is.  

Monaco

Monaco: 30 mei kijkmiddag voor kopers

De bouw van Monaco al flink opgeschoten.

Lees meer
Sluit

Monaco: 30 mei kijkmiddag voor kopers

De bouw van Monaco, het woongebouw met 37 koopappartementen in CityPromenade, is al flink opgeschoten. Voor potentiële kopers wordt donderdag 30 mei een inloopmiddag georganiseerd. Tijdens deze middag worden onder andere vorderingen over de bouw en het actuele aanbod besproken.

De inloopmiddag is van 16.00 tot 17.30 uur. Tijdens deze middag kan je als geïnteresseerde gezellig sfeer komen proeven op de locatie. Je wordt door het verkoopteam ontvangen. Onder het genot van en hapje en een drankje word je alles verteld over Monaco. Reserveer een plekje voor de inloopmiddag door je aan te melden bij de verkoopmakelaar.

Kan je niet wachten tot 30 mei en ben je benieuwd naar de nog beschikbare appartementen? Of wil je graag meer weten over dit nieuwbouwproject? Neem dan contact op met de verkoopmakelaar voor een persoonlijk gesprek of neem een kijkje op de projectwebsite.

Stationsgebied

Stationsgebied torenkraan-vrij

Geen torenkranen meer in het Stationsgebied.

Lees meer
Sluit

Stationsgebied torenkraan-vrij

De oplettende bewoners/bezoekers van City hebben het misschien al gezien. Vanaf vandaag, 16 mei, staan er geen torenkranen meer in het Stationsgebied. We zijn hier namelijk klaar met bouwen in de lucht. Er zal nog wel gewerkt worden in dit gebied, maar niet meer met behulp van torenkranen.

Wist je al dat in de zomer de eerste appartementen worden opgeleverd? Benieuwd naar de verschillende appartementen? Neem een kijkje op Ivy Apartments  of The New Citizen.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies