City Nieuwsbrief Mei

Yes, De POP-up is open. Er rijdt een pendelbus van het Stadsplein naar het ziekenhuis. En je kan weer onderdeel worden van 3D Street Art kunstwerken. Dat en meer lees je in deze City nieuwsbrief. 

POP-up liggend

Geslaagde eerste week De POP-up

Na drie weken een gesloten Infocentrum City mocht De POP-up open.

Lees meer
Sluit

Geslaagde eerste week De POP-up

Na drie weken een gesloten Infocentrum City mochten we op maandag 27 mei eindelijk de deuren van De POP-up openen. Dit is het nieuwe Infocentrum City & Duurzaamheidsloket Nieuwegein. Het was een geslaagde eerste week. De eerste bezoekers hebben De POP-up van binnen mogen aanschouwen. Hun reacties waren erg positief. Zaterdag 22 juni krijgt De POP-up een officiële opening. Zet deze datum alvast in je agenda, want dit belooft een feest te worden! 

We zijn op maandag van 13:00 tot 16:00 uur en woensdag van 10:00 tot 16:00 open. Je kunt nog steeds met vragen en opmerkingen over City en duurzaamheid binnenlopen. Maar er is meer. Je kunt de vernieuwing van City ook echt zien, horen, voelen en beleven. Op een leuke manier. Elke zaterdag zijn van 10:00 tot 12:00 uur vrijwillige ambassadeurs van Energie-N in De POP-up om je te helpen met duurzaamheid. 

De POP-up vind je aan de Schouwstede 4. Om hier makkelijk te komen hebben we hieronder een routebeschrijving voor je toegevoegd. We zien je graag snel! 

Route naar De POP-up

Parkeren City

Geen vergunning parkeren op straat voor bewoners

De regeling voor uitgifte van parkeervergunningen is aangepast.

Lees meer
Sluit

Geen vergunning parkeren op straat voor bewoners

De regeling voor uitgifte van parkeervergunningen is aangepast. Aanleiding hiervoor is dat er nieuwe bewoners in City komen wonen. Binnenkort verwelkomen we de eerste bewoners in de nieuwe woningen in het Stationsgebied. Zij kunnen geen vergunning aanvragen voor parkeren op straat. Wie hier komt wonen weet dat natuurlijk. Je kiest er niet voor niets voor om in de meest duurzame binnenstad van Nederland te gaan wonen. Met het OV naast de deur. En waar lopen, fietsen en OV boven autogebruik gaan. 

De regeling is hier in te zien.

Stadsplein

Pendelbus naar ziekenhuis

Afgelopen zondagavond stortten de hellingbanen van de…

Lees meer
Sluit

Pendelbus naar ziekenhuis

Afgelopen zondagavond stortten de hellingbanen van de parkeergarage van het St. Antonius Ziekenhuis in. Dat was schrikken. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. De parkeergarage blijft voorlopig (af)gesloten.  

Het ziekenhuis roept bezoekers op, om zoveel mogelijk lopend, met de fiets of met het OV naar het ziekenhuis te gaan. Wie toch met de auto komt, wordt gevraagd te parkeren in parkeergarage Theater of parkeergarage Stadshuis.  

Ben je slechter ter been? Dan kan je gebruik maken van een pendelbus. Deze rijdt vanaf het Stadsplein iedere 6 minuten om bezoekers naar het ziekenhuis te brengen. Er komt ook een looproute vanaf het Stadsplein naar het ziekenhuis. In de genoemde parkeergarages wordt via posters aangegeven hoe je bij de pendelbus en daarmee ook bij het Stadsplein komt. 

Vragen of opmerkingen hierover kan je delen door een mail te sturen naar servicedesk-fz@antoniusziekenhuis.nl.  

Streetart

Opnieuw Street Art in City

Street Art Nieuwegein keert terug naar City.

Lees meer
Sluit

Opnieuw Street Art in City

Street Art Nieuwegein keert terug naar City. Met dit jaar als thema: inclusie. Het wordt weer een groot spektakel van levendige en inspirerende straatkunst. Er komen maar liefst veertien 3D-kunstwerken! Deze worden door (inter)nationale kunstenaars gemaakt. Wist je dat de kunstwerken in slechts drie dagen gemaakt worden? 

Volgende week donderdag, 6 juni, opent wethouder Ellie Eggengoor in City de route van de kunstwerken. Op 7, 8 en 9 juni kan je kunstenaars in levende lijve zien werken aan hun creatie. De kunstwerken zijn tot 4 augustus te bewonderen. Het eerste kunstwerk is gemaakt door Rosalie de Graaf (foto). De beste Street Artist van 2023! Dit kunstwerk kan je nu al aanschouwen in City. 

Je kan gebruikmaken van een speciale app of plattegrond om de route eenvoudig te volgen. Meer informatie is te krijgen bij The Point, het servicepunt in Cityplaza, of online.

Mysterie

Mysterieus object komt naar City Nieuwegein

Bij City kregen we deze week een wel heel bijzondere melding. 

Lees meer
Sluit

Mysterieus object komt naar City Nieuwegein

Het Omgevingsteam van City Nieuwegein kreeg deze week een wel heel bijzondere melding.  Er is een mysterieus object onderweg naar onze binnenstad. Het lijkt er sterk op dat dit object rond 7 juni City gaat bereiken. Waarschijnlijk in de buurt van tramhalte City. Wij zorgen dat de tramhalte en de winkels goed bereikbaar blijven. 

Houd onze social media kanalen in de gaten. Daarop houden we je zo goed en snel mogelijk op de hoogte: 

  Stadshuis

  Help mee het Stadshuis in te richten

  Het Stadshuis wordt een plek van, voor en door Nieuwegeiners.

  Lees meer
  Sluit

  Help mee het Stadshuis in te richten

  Het Stadshuis wordt een plek van, voor en door Nieuwegeiners. Voor de invulling van de bovenste planken van de nieuwe boekenkasten wordt daarom gezocht naar mooie spullen. Het gaat om Nieuwegeinse voorwerpen die passen bij de thema’s van de boeken in de kast. Hier vind je een lijst met wat nog wordt gezocht. 

  Heb jij thuis dat ene speciale voorwerp liggen? Help dan mee met het vullen van onze Nieuwegeinse boekenkasten. Inleveren kan bij De Ruilfabriek Conceptstore in Cityplaza (boven de passage) tussen 10:00 en 17:00 op dinsdag t/m zaterdag. Ook vanuit City leveren we items aan voor de boekenkasten. 

  Op de hoogte blijven?

  Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!